Aktualności

Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022 za nami!

Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022 za nami!

Za nami pierwszy cykl kolacji Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022, podczas których można było spróbować dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. To kolejny projekt Akademii, który spotkał się z ogromnym zainteresowaniem szerokiej publiczności, wręcz przerósł oczekiwania organizatorów. Bocuse d’Or Poland w drodze, skierowany jest do Gości, którzy cenią sobie markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i wysublimowane smaki. O sukcesie tego dużego przedsięwzięcia świadczą liczby, które zaraz przedstawimy.

Odbyło się sześć kolacji w sześciu pięknych miejscach w Polsce: w sopockiej restauracji White Marlin, Białej Róży w Krakowie, restauracji Patio w Rzeszowie, restauracji Siesta w Ostrowcu Świętokrzyskim, Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu i La Brasserie Moderne w Warszawie. W cały projekt zaangażowanych było wiele osób, w sumie przygotowano ponad 30 dań, gotowało 14 szefów kuchni, 300 gości spróbowało autorskich menu. Na stołach królował łosoś MOWI Supreme, owoce morza, dziczyzna, drób i polskie warzywa oraz owoce w nieoczywistych odsłonach.

Niezliczona ilość publikacji, która pojawiła się przed i po każdej kolacji w mediach wywoływała falę jeszcze większego zainteresowania. Liczba odsłon w mediach społecznościowych również biła rekordy i sięgnęła miliona zasięgu. Na każdej z kolacji goście doświadczali wielu zaskakujących doznań smakowych, nie zabrakło wspaniałych emocji w przyjaznej atmosferze. Wiele osób po raz pierwszy usłyszało o Bocuse d’Or, co pokazało jak ważne jest budowanie marki wśród jeszcze szerszej publiczności. Przykładem może być Prezydent Rzeszowa, Pan Konrad Fijołek, który zaszczycił swoją obecnością Gości w restauracji Patio.

W projekt zaangażowali się Partnerzy: Mowi Supreme, Churchill1795, Fine Dine, Plastmet, Evian, MEIKO Polska, którzy nie tylko dostarczyli swoje produkty na każdą z kolacji, ale przede wszystkim wspierali dobrym słowem i energią każde wydarzenie.

Wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do sukcesu edycji 2022 – właścicielom i dyrektorom miejsc, w których odbyły się kolacje, wspaniałym szefom kuchni, którzy przygotowali fantastyczne dania, Partnerom oraz Gościom, którzy docenili kunszt szefów oraz mediom branżowym.

Teraz Akademia Bocuse d’Or Poland rozpoczyna przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d’Or, która odbędzie się na jesieni 2023 roku. Bądźcie czujni, śledźcie doniesienia w mediach branżowych i na naszych profilach w mediach społecznościowych.

www.bocusedorpoland.pl

***
Bocuse d’Or to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni. Finał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.

Tekst: Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsce

Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022 za nami!

Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022 za nami!

Za nami pierwszy cykl kolacji Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022, podczas których można było spróbować dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. To kolejny projekt Akademii, który spotkał się z ogromnym zainteresowaniem szerokiej publiczności, wręcz przerósł oczekiwania organizatorów. Bocuse d’Or Poland w drodze, skierowany jest do Gości, którzy cenią sobie markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i wysublimowane smaki. O sukcesie tego dużego przedsięwzięcia świadczą liczby, które zaraz przedstawimy.

Odbyło się sześć kolacji w sześciu pięknych miejscach w Polsce: w sopockiej restauracji White Marlin, Białej Róży w Krakowie, restauracji Patio w Rzeszowie, restauracji Siesta w Ostrowcu Świętokrzyskim, Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu i La Brasserie Moderne w Warszawie. W cały projekt zaangażowanych było wiele osób, w sumie przygotowano ponad 30 dań, gotowało 14 szefów kuchni, 300 gości spróbowało autorskich menu. Na stołach królował łosoś MOWI Supreme, owoce morza, dziczyzna, drób i polskie warzywa oraz owoce w nieoczywistych odsłonach.

Niezliczona ilość publikacji, która pojawiła się przed i po każdej kolacji w mediach wywoływała falę jeszcze większego zainteresowania. Liczba odsłon w mediach społecznościowych również biła rekordy i sięgnęła miliona zasięgu. Na każdej z kolacji goście doświadczali wielu zaskakujących doznań smakowych, nie zabrakło wspaniałych emocji w przyjaznej atmosferze. Wiele osób po raz pierwszy usłyszało o Bocuse d’Or, co pokazało jak ważne jest budowanie marki wśród jeszcze szerszej publiczności. Przykładem może być Prezydent Rzeszowa, Pan Konrad Fijołek, który zaszczycił swoją obecnością Gości w restauracji Patio.

W projekt zaangażowali się Partnerzy: Mowi Supreme, Churchill1795, Fine Dine, Plastmet, Evian, MEIKO Polska, którzy nie tylko dostarczyli swoje produkty na każdą z kolacji, ale przede wszystkim wspierali dobrym słowem i energią każde wydarzenie.

Wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do sukcesu edycji 2022 – właścicielom i dyrektorom miejsc, w których odbyły się kolacje, wspaniałym szefom kuchni, którzy przygotowali fantastyczne dania, Partnerom oraz Gościom, którzy docenili kunszt szefów oraz mediom branżowym.

Teraz Akademia Bocuse d’Or Poland rozpoczyna przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d’Or, która odbędzie się na jesieni 2023 roku. Bądźcie czujni, śledźcie doniesienia w mediach branżowych i na naszych profilach w mediach społecznościowych.

www.bocusedorpoland.pl

***
Bocuse d’Or to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni. Finał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.

Tekst: Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsce

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Kulinarne świętowanie niepodległości zakończone

Bocuse d’Or on Tour w jesiennej odsłonie

Brak wykwalifikowanych pracowników w hotelarstwie: Nowe rozwiązania są poszukiwane

CHEFS & FRIENDS w F…ing Delicious

Polska organizuje eliminacje do Olimpiady w pizzy neapolitańskiej

Poland 100 Best Restaurants Awards 2022