...

Aktualności

Bocuse d’Or Poland 2023 już za tydzień na Targach Horeca!

Bocuse d’Or Poland 2023 już za tydzień na Targach Horeca!

Bocuse d’Or jest marzeniem wielu szefów kuchni na całym globie, a wygrana w międzynarodowym finale w Lyonie przepustką do wielkiego kulinarnego świata. Żeby spełniać swoje marzenia, trzeba mieć nieograniczoną wyobraźnię, motywację i niezłomność oraz szczyptę smaku w pełnym tego słowa znaczeniu.

Przed nami kolejna krajowa selekcja, która odbędzie się 9 listopada w Krakowie podczas jubileuszowych 30. Targów HORECA. Droga do finału wymaga od kandydatów sporej determinacji, wielu godzin przygotowań i składa się z dwóch etapów.

Pierwszy to aplikacja do konkursu, wyrażenie chęci wystąpienia w nim i uargumentowanie swojej decyzji. Drugim krokiem jest preselekcja, czyli prezentacja swojego kunsztu kulinarnego przed jurorami. I ta weryfikacja, okazuje się, że dla wielu jest najtrudniejsza, gdyż to właśnie dzięki preselekcji otwierają się drzwi do właściwej rozgrywki na najwyższym poziomie, gdzie emocje sięgają zenitu.

W tegorocznej edycji preselekcja odbyła się 12 czerwca w Chefs Atelier by Chefs Culinar. Wszystkie osoby zaprezentowały się na bardzo wysokim poziomie, co wskazuje na ogromy potencjał, wyobraźnię kulinarną i determinację oraz skrupulatne przygotowanie do tej rangi konkursu.

Komitet Wykonawczy w składzie Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland oraz szefowie Kurt Scheller, Paweł Kałuski i Michał Markowicz oceniał pracę wszystkich kandydatów z zachowaniem najwyższych standardów i reguł Bocuse d’Or.

Po wnikliwej analizie prac wszystkich uczestników Komitet Wykonawczy zdecydował, że do finału zakwalifikowali się (nazwiska podane w kolejności alfabetycznej):

– Małgorzata Kalisz, restauracja Góralska Tradycja, Zakopane,

– Michał Koszycki, Rezydencja Bohema, Szczawno-Zdrój,

– Grzegorz Miśta, Hotel Natura Residence Business & Spa, Siewierz,

– Tomasz Soczumski, restauracja Żółty Słoń, Kielce,

– Patryk Studziński, Puro Hotel Halicka, Kraków,

– Kamil Tłuczek, restauracja Patio Grand Hotel Boutique, Rzeszów.

Wszystkim osobom serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w finałowej rozgrywce!

Na uwagę zasługuje fakt, że po wielu latach zobaczymy ponownie w polskim finale kobietę, szefową kuchni, co może być dobrym sygnałem na kolejne edycje dla płci pięknej pracującej w tym zawodzie, a wciąż wahającej się, by przełamać męską dominację w tym prestiżowym konkursie.

Polska selekcja 2023 z pewnością po raz kolejny będzie wielkim wydarzeniem i niezapomnianym przeżyciem dla wszystkich miłośników haute cuisine, a szóstka kandydatów dostarczy wachlarza emocji i wzruszeń. W jury pojawią się wyjątkowe nazwiska, autorytety polskiej i światowej sceny kulinarnej, w tym szefowie z restauracji oznaczonych trzema i dwoma gwiazdkami Michelin. Dlatego już dziś warto zapisać w kalendarzu datę 9 listopada i zaplanować uczestnictwo w tym wspaniałym wydarzeniu.

Zwycięzca polskiego finału będzie miał niebywałą okazję wystąpić wśród 20 najlepszych szefów kuchni Starego Kontynentu podczas europejskiej selekcji w Trondheim na wiosnę 2024 roku, a tym samym reprezentować Polskę w drodze do Wielkiego Finału w Lyonie.

Organizatorem konkursu jest Akademia Bocuse d’Or Poland i agencja Smarten PR.

Partnerami konkursu są: MOWI Polska, Alpro, Evian, Fine Dine, Churchill 1795, Targi HORECA, Smarten Public Relations, Krajowa Rada Izb Rolniczych, #Fundusze Promocji.

Bocuse d’Or jest konkursem wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni. 

www.bocusedorpoland.pl

Źródło: Smarten PR

Bocuse d’Or Poland 2023 już za tydzień na Targach Horeca!

Bocuse d’Or Poland 2023 już za tydzień na Targach Horeca!

Bocuse d’Or jest marzeniem wielu szefów kuchni na całym globie, a wygrana w międzynarodowym finale w Lyonie przepustką do wielkiego kulinarnego świata. Żeby spełniać swoje marzenia, trzeba mieć nieograniczoną wyobraźnię, motywację i niezłomność oraz szczyptę smaku w pełnym tego słowa znaczeniu.

Przed nami kolejna krajowa selekcja, która odbędzie się 9 listopada w Krakowie podczas jubileuszowych 30. Targów HORECA. Droga do finału wymaga od kandydatów sporej determinacji, wielu godzin przygotowań i składa się z dwóch etapów.

Pierwszy to aplikacja do konkursu, wyrażenie chęci wystąpienia w nim i uargumentowanie swojej decyzji. Drugim krokiem jest preselekcja, czyli prezentacja swojego kunsztu kulinarnego przed jurorami. I ta weryfikacja, okazuje się, że dla wielu jest najtrudniejsza, gdyż to właśnie dzięki preselekcji otwierają się drzwi do właściwej rozgrywki na najwyższym poziomie, gdzie emocje sięgają zenitu.

W tegorocznej edycji preselekcja odbyła się 12 czerwca w Chefs Atelier by Chefs Culinar. Wszystkie osoby zaprezentowały się na bardzo wysokim poziomie, co wskazuje na ogromy potencjał, wyobraźnię kulinarną i determinację oraz skrupulatne przygotowanie do tej rangi konkursu.

Komitet Wykonawczy w składzie Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland oraz szefowie Kurt Scheller, Paweł Kałuski i Michał Markowicz oceniał pracę wszystkich kandydatów z zachowaniem najwyższych standardów i reguł Bocuse d’Or.

Po wnikliwej analizie prac wszystkich uczestników Komitet Wykonawczy zdecydował, że do finału zakwalifikowali się (nazwiska podane w kolejności alfabetycznej):

– Małgorzata Kalisz, restauracja Góralska Tradycja, Zakopane,

– Michał Koszycki, Rezydencja Bohema, Szczawno-Zdrój,

– Grzegorz Miśta, Hotel Natura Residence Business & Spa, Siewierz,

– Tomasz Soczumski, restauracja Żółty Słoń, Kielce,

– Patryk Studziński, Puro Hotel Halicka, Kraków,

– Kamil Tłuczek, restauracja Patio Grand Hotel Boutique, Rzeszów.

Wszystkim osobom serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w finałowej rozgrywce!

Na uwagę zasługuje fakt, że po wielu latach zobaczymy ponownie w polskim finale kobietę, szefową kuchni, co może być dobrym sygnałem na kolejne edycje dla płci pięknej pracującej w tym zawodzie, a wciąż wahającej się, by przełamać męską dominację w tym prestiżowym konkursie.

Polska selekcja 2023 z pewnością po raz kolejny będzie wielkim wydarzeniem i niezapomnianym przeżyciem dla wszystkich miłośników haute cuisine, a szóstka kandydatów dostarczy wachlarza emocji i wzruszeń. W jury pojawią się wyjątkowe nazwiska, autorytety polskiej i światowej sceny kulinarnej, w tym szefowie z restauracji oznaczonych trzema i dwoma gwiazdkami Michelin. Dlatego już dziś warto zapisać w kalendarzu datę 9 listopada i zaplanować uczestnictwo w tym wspaniałym wydarzeniu.

Zwycięzca polskiego finału będzie miał niebywałą okazję wystąpić wśród 20 najlepszych szefów kuchni Starego Kontynentu podczas europejskiej selekcji w Trondheim na wiosnę 2024 roku, a tym samym reprezentować Polskę w drodze do Wielkiego Finału w Lyonie.

Organizatorem konkursu jest Akademia Bocuse d’Or Poland i agencja Smarten PR.

Partnerami konkursu są: MOWI Polska, Alpro, Evian, Fine Dine, Churchill 1795, Targi HORECA, Smarten Public Relations, Krajowa Rada Izb Rolniczych, #Fundusze Promocji.

Bocuse d’Or jest konkursem wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni. 

www.bocusedorpoland.pl

Źródło: Smarten PR

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Eliminacje za nami! Znamy finalistów konkursu Les Chefs en Or Polska Edycja 

3 sposoby na cięcie kosztów, dzięki zmianie etykiet

Inspirujący program Targów Cleaning Expo 2023

Proste Historie z wegańską pizzą

Charytatywne Garowanie dla Fundacji księdza Kaczkowskiego

Otwarcie restauracji Gan bei przy Chmielnej – nowe centrum azjatyckich smaków

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.