Aktualności

Bocuse d’Or Poland 2021 – ruszyły zgłoszenia!

Bocuse d’Or Poland 2021 – ruszyły zgłoszenia!

Z nieskrywaną radością ogłaszamy, iż przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2021 ruszyły pełną parą! Po roku niepewności, trudnych chwil i ogólnego marazmu w Polsce wynikających z ogólnoświatowej pandemii, ta decyzja tym bardziej cieszy. Organizatorzy chcą, by konkurs był namiastką powrotu do normalności, nadawał kolorytu codziennej pracy w gastronomii i sprawił radość z branżowego spotkania.

Po krajowych selekcjach w Warszawie i Krakowie, organizatorzy mają nadzieję, że powtórzą sukces sprzed dwóch lat. Bocuse d’Or Poland 2019 był niewątpliwie wielkim wydarzeniem, które odbiło się szerokim echem w polskiej gastronomii i nie tylko. Mieliśmy przyjemność gościć wyjątkowych szefów kuchni z Polski i zagranicy, którzy wystąpili w roli jurorów.

Prestiżowe stowarzyszenie Bocuse d’Or Winners, zrzeszające zwycięzców wszystkich edycji finałowej odsłony Bocuse d’Or objęło patronatem honorowym polską selekcję, co zdarzyło się po raz pierwszy w historii, choć nie ostatni. W tym roku również konkurs ma patronat Winnersów.

Bez wątpienia Bocuse d’Or Poland 2019 było wyjątkową ucztą zarówno dla amatorów jak i profesjonalistów. Wielkiej i trudnej rywalizacji towarzyszył pot, łzy wzruszenia oraz wiele niezapomnianych i pozytywnych emocji. Te wspaniałe wspomnienia napędzają do kolejnych działań i wielkich wyzwań. A zatem przed nami kolejna selekcja – edycja 2021!

W tym roku konkurs również zapowiada się wyjątkowo. Organizatorzy jeszcze nie mogą zdradzić miejsca tego największego wydarzenia, ale już dziś potwierdzili w jury kilka pożądanych kulinarnych nazwisk z Polski i zagranicy. Ale o tym niebawem. Tymczasem czekają na zgłoszenia!

Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland w składzie: Adam Chrząstowski – Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland, Kurt Scheller – Chef Patron, Michał Markowicz, Dominik Brodziak oraz Jacek Krawczyk – Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland podjął decyzję o przeprowadzeniu preeliminacji w celu wyłonienia maksymalnie 6 kandydatów, którzy wystartują w FINALE Bocuse d’Or Poland 2021.

Do konkursu Bocuse d’Or Poland 2021 mogą zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).  Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2023). Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć ukończonych 22 lat w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2023 – czyli jest urodzony po 29 stycznia 2001). Na podstawie zgłoszeń Krajowy Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland 2021 zaprosi wybranych kandydatów na PREELIMINACJE, które odbędą się 2 września 2021.

Wszystkie osoby zainteresowane wzięciem udziału w Bocuse d’Or Poland 2021 proszone są o przesłanie maila na adres: [email protected], w którym należy napisać w kilku zdaniach, dlaczego chce się wziąć udział w Bocuse d’Or Poland 2021 i czym jest dla mnie start w tym konkursie. KAŻDY APLIKUJĄCY otrzyma drogą mailową od Organizatora Formularz zgłoszeniowy oraz Regulamin konkursu, który należy odesłać do 2 sierpnia 2021. Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 10 sierpnia 2021 na stronach: www.bocusedorpoland.pl oraz Patronów Medialnych.

FINAŁ Bocuse d’Or Poland 2021 odbędzie się na przełomie października i listopada 2021 i wyłoni zwycięzcę, który będzie reprezentował Polskę podczas europejskiej selekcji na wiosnę 2022 roku. W tym roku wyjątkowo, Komitet Organizacyjny postanowił pomóc finansowo wszystkim uczestnikom, którzy wystąpią w FINALE Bocuse d’Or Poland 2021. Każdy z sześciu kandydatów otrzyma od Organizatora wsparcie na przygotowania do konkursu (Finału), w wysokości 2000zł.

Poza prestiżową statuetką i tytułem najlepszego szefa kuchni w Polsce trzy pierwsze miejsca otrzymają również nagrody pieniężne:

I miejsce – 8000 zł,

II miejsce – 4000 zł,

III miejsce – 2000 zł.

Zwycięzca polskiej selekcji 2021 otrzyma od Organizatora merytoryczne i finansowe wsparcie na przygotowania do europejskiej selekcji 2022. Zapraszamy do udziału w konkursie! Czekamy na Wasze zgłoszenia.

***

Bocuse d’Or jest konkursem wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni. Finał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.

Tekst: Smarten PR

www.bocusedorpoland.pl

Bocuse d’Or Poland 2021 – ruszyły zgłoszenia!

Bocuse d’Or Poland 2021 – ruszyły zgłoszenia!

Z nieskrywaną radością ogłaszamy, iż przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2021 ruszyły pełną parą! Po roku niepewności, trudnych chwil i ogólnego marazmu w Polsce wynikających z ogólnoświatowej pandemii, ta decyzja tym bardziej cieszy. Organizatorzy chcą, by konkurs był namiastką powrotu do normalności, nadawał kolorytu codziennej pracy w gastronomii i sprawił radość z branżowego spotkania.

Po krajowych selekcjach w Warszawie i Krakowie, organizatorzy mają nadzieję, że powtórzą sukces sprzed dwóch lat. Bocuse d’Or Poland 2019 był niewątpliwie wielkim wydarzeniem, które odbiło się szerokim echem w polskiej gastronomii i nie tylko. Mieliśmy przyjemność gościć wyjątkowych szefów kuchni z Polski i zagranicy, którzy wystąpili w roli jurorów.

Prestiżowe stowarzyszenie Bocuse d’Or Winners, zrzeszające zwycięzców wszystkich edycji finałowej odsłony Bocuse d’Or objęło patronatem honorowym polską selekcję, co zdarzyło się po raz pierwszy w historii, choć nie ostatni. W tym roku również konkurs ma patronat Winnersów.

Bez wątpienia Bocuse d’Or Poland 2019 było wyjątkową ucztą zarówno dla amatorów jak i profesjonalistów. Wielkiej i trudnej rywalizacji towarzyszył pot, łzy wzruszenia oraz wiele niezapomnianych i pozytywnych emocji. Te wspaniałe wspomnienia napędzają do kolejnych działań i wielkich wyzwań. A zatem przed nami kolejna selekcja – edycja 2021!

W tym roku konkurs również zapowiada się wyjątkowo. Organizatorzy jeszcze nie mogą zdradzić miejsca tego największego wydarzenia, ale już dziś potwierdzili w jury kilka pożądanych kulinarnych nazwisk z Polski i zagranicy. Ale o tym niebawem. Tymczasem czekają na zgłoszenia!

Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland w składzie: Adam Chrząstowski – Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland, Kurt Scheller – Chef Patron, Michał Markowicz, Dominik Brodziak oraz Jacek Krawczyk – Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland podjął decyzję o przeprowadzeniu preeliminacji w celu wyłonienia maksymalnie 6 kandydatów, którzy wystartują w FINALE Bocuse d’Or Poland 2021.

Do konkursu Bocuse d’Or Poland 2021 mogą zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).  Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2023). Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć ukończonych 22 lat w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2023 – czyli jest urodzony po 29 stycznia 2001). Na podstawie zgłoszeń Krajowy Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland 2021 zaprosi wybranych kandydatów na PREELIMINACJE, które odbędą się 2 września 2021.

Wszystkie osoby zainteresowane wzięciem udziału w Bocuse d’Or Poland 2021 proszone są o przesłanie maila na adres: [email protected], w którym należy napisać w kilku zdaniach, dlaczego chce się wziąć udział w Bocuse d’Or Poland 2021 i czym jest dla mnie start w tym konkursie. KAŻDY APLIKUJĄCY otrzyma drogą mailową od Organizatora Formularz zgłoszeniowy oraz Regulamin konkursu, który należy odesłać do 2 sierpnia 2021. Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 10 sierpnia 2021 na stronach: www.bocusedorpoland.pl oraz Patronów Medialnych.

FINAŁ Bocuse d’Or Poland 2021 odbędzie się na przełomie października i listopada 2021 i wyłoni zwycięzcę, który będzie reprezentował Polskę podczas europejskiej selekcji na wiosnę 2022 roku. W tym roku wyjątkowo, Komitet Organizacyjny postanowił pomóc finansowo wszystkim uczestnikom, którzy wystąpią w FINALE Bocuse d’Or Poland 2021. Każdy z sześciu kandydatów otrzyma od Organizatora wsparcie na przygotowania do konkursu (Finału), w wysokości 2000zł.

Poza prestiżową statuetką i tytułem najlepszego szefa kuchni w Polsce trzy pierwsze miejsca otrzymają również nagrody pieniężne:

I miejsce – 8000 zł,

II miejsce – 4000 zł,

III miejsce – 2000 zł.

Zwycięzca polskiej selekcji 2021 otrzyma od Organizatora merytoryczne i finansowe wsparcie na przygotowania do europejskiej selekcji 2022. Zapraszamy do udziału w konkursie! Czekamy na Wasze zgłoszenia.

***

Bocuse d’Or jest konkursem wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni. Finał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.

Tekst: Smarten PR

www.bocusedorpoland.pl

Udostępnij!

Share on facebook
Share on linkedin

Może zainteresują Ciebie

Essity zdobywa platynowy medal EcoVadis

Festiwal Celebracje & Degustacje. „Wszyscy do stołu!”

Nespresso Momento Coffee & Milk odpowiedzią na potrzeby najbardziej wymagających wielbicieli kawy

Przed nami Bocuse d’Or Polad 2021. Znamy nazwiska finalistów!

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® tradycyjnie w listopadzie

Barista radzi: efektywne porządki w kawiarni gwarancją lepszej kawy