...

Aktualności

iVario w gastronomii: Produkcja bez kompromisów

iVario w gastronomii: Produkcja bez kompromisów

iVario to zaawansowane urządzenie wielofunkcyjne, które zastępuje patelnie uchylne, kotły, frytownice i sprzęt do gotowania pod ciśnieniem. Gotowanie, smażenie i smażenie w głębokim tłuszczu może teraz odbywać się w jednym urządzeniu. iVario jednocześnie oferuje szybkość i precyzję, monitorując proces gotowania i wspierając szefa kuchni. Krótko mówiąc, użytkownik korzysta z oszczędności miejsca, czasu i surowców, wysokiej jakości żywności i większej wydajności. Ale co to konkretnie oznacza?

Szybkość i precyzja

Jeśli chodzi o rozgrzewanie, nikt nie jest tak szybki jak iVario. Może osiągnąć 2000C w 2,5 minuty. Równocześnie ciepło jest rozprowadzane równomiernie, temperatura jest precyzyjnie kontrolowana, dzięki czemu jest wykorzystywana niezwykle wydajnie. Dzieje się tak za sprawą iVarioBoost, który dostarcza niezbędną ilość energii tylko wtedy i tam, gdzie jest ona potrzebna! Przykład: Przy gotowaniu 12 kg gulaszu wołowego przez ok. 1,5 godziny, iVario Pro L zużywa tylko 25% (7kW) swojej całkowitej mocy grzewczej przez 75% czasu.

Inteligentny system zarządzania energią oblicza zapotrzebowanie na energię i pobiera ją z najwyższą dokładnością. Ma to pozytywny wpływ nie tylko na jakość żywności, ale także na podłączone obciążenie energetyczne: w porównaniu z konwencjonalną technologią kuchenną podłączone obciążenie jest do 9% mniejsze, ale wydajność gotowania jest do 20% wyższa. Dzięki temu koszty instalacji są szczególnie opłacalne.

Monitorowanie & wsparcie

Rutynowe zadania należą już do przeszłości, dziś iVario przejmuje czasochłonne monitorowanie procesu gotowania. Szef kuchni będzie musiał tylko obrócić, nalać lub wyjąć coś, gdy urządzenie zasygnalizuje. A jednak nic się nie przypala ani nie kipi. Nawet delikatne dania, takie jak risotto czy budyń, nie wymagają prawie żadnej uwagi, co odciąża codzienną pracę i pozostawia wystarczająco dużo czasu na inne, ciekawsze zadania.

To wielka zaleta zwłaszcza w czasach niedoboru pracowników: Cyfryzacja i automatyzacja. Oba te elementy uatrakcyjniają miejsce pracy, zwłaszcza dla młodych ludzi, stwarzają lepsze warunki pracy i wymagają jedynie szybkiego i nieskomplikowanego szkolenia. A mimo to osiągane są pierwszorzędne i spójne rezultaty.

Dodatkowo lokale gastronomiczne oszczędzają również na surowych produktach. Mniej marnotrawienia żywności z powodu błędów produkcyjnych, mniejsze straty wagi w produkcji żywności.

Rezultat: mniej znaczy więcej.

Podsumowując pracę z iVario, szybko dochodzisz do wniosku, że mniej znaczy więcej. Na przykład mniej przestrzeni. Ponieważ iVario może zastąpić patelnie uchylne, kotły, frytownice i sprzęt do gotowania pod ciśnieniem, w kuchni jest nagle więcej miejsca, średnio o 33% więcej. Do tego dochodzi wysoka produktywność dzięki precyzyjnej wydajności, jaką zapewnia iVario. Można wyprodukować znacznie więcej w krótszym czasie.

To sprawia, że iVario Pro jest inwestycją, która bardzo szybko się zwraca. Jeśli weźmiemy pod uwagę przeciętną restaurację firmową z 600 posiłkami dziennie (2 serwisy), oszczędności surowców, energii, czasu pracy i sprzątania zmniejszają koszty nawet o 40 000 euro rocznie w porównaniu z eksploatacją z konwencjonalną patelnią uchylną, kotłem czy frytownicą. Dzieje się tak bez uszczerbku na jakości żywności.

iVario w gastronomii: Produkcja bez kompromisów

iVario w gastronomii: Produkcja bez kompromisów

iVario to zaawansowane urządzenie wielofunkcyjne, które zastępuje patelnie uchylne, kotły, frytownice i sprzęt do gotowania pod ciśnieniem. Gotowanie, smażenie i smażenie w głębokim tłuszczu może teraz odbywać się w jednym urządzeniu. iVario jednocześnie oferuje szybkość i precyzję, monitorując proces gotowania i wspierając szefa kuchni. Krótko mówiąc, użytkownik korzysta z oszczędności miejsca, czasu i surowców, wysokiej jakości żywności i większej wydajności. Ale co to konkretnie oznacza?

Szybkość i precyzja

Jeśli chodzi o rozgrzewanie, nikt nie jest tak szybki jak iVario. Może osiągnąć 2000C w 2,5 minuty. Równocześnie ciepło jest rozprowadzane równomiernie, temperatura jest precyzyjnie kontrolowana, dzięki czemu jest wykorzystywana niezwykle wydajnie. Dzieje się tak za sprawą iVarioBoost, który dostarcza niezbędną ilość energii tylko wtedy i tam, gdzie jest ona potrzebna! Przykład: Przy gotowaniu 12 kg gulaszu wołowego przez ok. 1,5 godziny, iVario Pro L zużywa tylko 25% (7kW) swojej całkowitej mocy grzewczej przez 75% czasu.

Inteligentny system zarządzania energią oblicza zapotrzebowanie na energię i pobiera ją z najwyższą dokładnością. Ma to pozytywny wpływ nie tylko na jakość żywności, ale także na podłączone obciążenie energetyczne: w porównaniu z konwencjonalną technologią kuchenną podłączone obciążenie jest do 9% mniejsze, ale wydajność gotowania jest do 20% wyższa. Dzięki temu koszty instalacji są szczególnie opłacalne.

Monitorowanie & wsparcie

Rutynowe zadania należą już do przeszłości, dziś iVario przejmuje czasochłonne monitorowanie procesu gotowania. Szef kuchni będzie musiał tylko obrócić, nalać lub wyjąć coś, gdy urządzenie zasygnalizuje. A jednak nic się nie przypala ani nie kipi. Nawet delikatne dania, takie jak risotto czy budyń, nie wymagają prawie żadnej uwagi, co odciąża codzienną pracę i pozostawia wystarczająco dużo czasu na inne, ciekawsze zadania.

To wielka zaleta zwłaszcza w czasach niedoboru pracowników: Cyfryzacja i automatyzacja. Oba te elementy uatrakcyjniają miejsce pracy, zwłaszcza dla młodych ludzi, stwarzają lepsze warunki pracy i wymagają jedynie szybkiego i nieskomplikowanego szkolenia. A mimo to osiągane są pierwszorzędne i spójne rezultaty.

Dodatkowo lokale gastronomiczne oszczędzają również na surowych produktach. Mniej marnotrawienia żywności z powodu błędów produkcyjnych, mniejsze straty wagi w produkcji żywności.

Rezultat: mniej znaczy więcej.

Podsumowując pracę z iVario, szybko dochodzisz do wniosku, że mniej znaczy więcej. Na przykład mniej przestrzeni. Ponieważ iVario może zastąpić patelnie uchylne, kotły, frytownice i sprzęt do gotowania pod ciśnieniem, w kuchni jest nagle więcej miejsca, średnio o 33% więcej. Do tego dochodzi wysoka produktywność dzięki precyzyjnej wydajności, jaką zapewnia iVario. Można wyprodukować znacznie więcej w krótszym czasie.

To sprawia, że iVario Pro jest inwestycją, która bardzo szybko się zwraca. Jeśli weźmiemy pod uwagę przeciętną restaurację firmową z 600 posiłkami dziennie (2 serwisy), oszczędności surowców, energii, czasu pracy i sprzątania zmniejszają koszty nawet o 40 000 euro rocznie w porównaniu z eksploatacją z konwencjonalną patelnią uchylną, kotłem czy frytownicą. Dzieje się tak bez uszczerbku na jakości żywności.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Przepis na sukces to rodzinna firma i stabilne partnerstwo

Kolejne kolacje Bocuse d’Or Poland on Tour za nami!

POZNAJ festiwal polskiego wina w Concordia Taste

Rozwój i równowaga ze szczyptą emocji. POLAGRA już w środę!

Całe życie poświęcił herbacie, pozostawiając po sobie trwałe dziedzictwo – żegnamy Merrilla J. Fernando, założyciela marki Dilmah

Charytatywne Garowanie dla Fundacji księdza Kaczkowskiego

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.