Aktualności

3. edycja Dnia Śledzia w hotelu Skipper

3. edycja Dnia Śledzia w hotelu Skipper

27 listopada odbyła się trzecia edycja sztandarowego dla hotelu Skipper wydarzenia. Podczas niedzielnego spotkania w hotelowej restauracji Bukszpryt oprócz cotygodniowych bufetów obiadowych goście mieli okazję posmakować kilku odsłon śledzia.

Na gości czekał żur z tradycyjnym jajkiem i nieoczywistym dodatkiem w postaci właśnie śledzia. Z dań głównych, w bufecie, #dziensledzia reprezentował śledź w śmietanie z jabłkiem, a bufet rybny ukazał osiem śledziowych wariacji:

  1.  Śledź opiekany z ananasową salsą
  2.  Spring roll z śledziem, warzywami korzeniowymi i czerwoną kapustą
  3. Sałatka śledziowa z suszonym żółtkiem
  4. Paprykarz szczeciński z matiasem i bułką maślaną
  5. Pralinki z śledzia wędzonego na pumperniklu
  6. Sushi z śledziem marynowanym z kimchi
  7. Chłodnik śledziowy na maślance
  8. Śledź z winogronami, pomidorami i kuminem

Punktem kulminacyjnym wydarzenia był live cooking w wykonaniu szefa kuchni, Krystiana Sosnowskiego, który przygotował dla gości pokaz przyrządzania śledzia, którego na co dzień każdy z gości Restauracji Bukszpryt może spróbować, zamawiając go z karty. Szef opowiadał o dodatkach, zdradził kilka swoich kulinarnych sekretów, a pokaz opalania śledzia na pieńku bukowym zakończył się oklaskami i słowami uznania.

Organizatorzy już zapowiadają kolejną, czwartą edycję #dniaśledzia, która odbędzie się na przełomie lutego/marca 2023 roku.

Źródło: Hotel Skipper

3. edycja Dnia Śledzia w hotelu Skipper

3. edycja Dnia Śledzia w hotelu Skipper

27 listopada odbyła się trzecia edycja sztandarowego dla hotelu Skipper wydarzenia. Podczas niedzielnego spotkania w hotelowej restauracji Bukszpryt oprócz cotygodniowych bufetów obiadowych goście mieli okazję posmakować kilku odsłon śledzia.

Na gości czekał żur z tradycyjnym jajkiem i nieoczywistym dodatkiem w postaci właśnie śledzia. Z dań głównych, w bufecie, #dziensledzia reprezentował śledź w śmietanie z jabłkiem, a bufet rybny ukazał osiem śledziowych wariacji:

  1.  Śledź opiekany z ananasową salsą
  2.  Spring roll z śledziem, warzywami korzeniowymi i czerwoną kapustą
  3. Sałatka śledziowa z suszonym żółtkiem
  4. Paprykarz szczeciński z matiasem i bułką maślaną
  5. Pralinki z śledzia wędzonego na pumperniklu
  6. Sushi z śledziem marynowanym z kimchi
  7. Chłodnik śledziowy na maślance
  8. Śledź z winogronami, pomidorami i kuminem

Punktem kulminacyjnym wydarzenia był live cooking w wykonaniu szefa kuchni, Krystiana Sosnowskiego, który przygotował dla gości pokaz przyrządzania śledzia, którego na co dzień każdy z gości Restauracji Bukszpryt może spróbować, zamawiając go z karty. Szef opowiadał o dodatkach, zdradził kilka swoich kulinarnych sekretów, a pokaz opalania śledzia na pieńku bukowym zakończył się oklaskami i słowami uznania.

Organizatorzy już zapowiadają kolejną, czwartą edycję #dniaśledzia, która odbędzie się na przełomie lutego/marca 2023 roku.

Źródło: Hotel Skipper

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

SMAKKi GASTROTARGI 2024 miejscem pokazów Masterclass

Premiera książki „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”

Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa z kolejną odsłoną konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® tu chce się wracać!

Garmaż od Ukrainek. Nowa akcja pomocowa od Grupy Arche

Imponujące rezultaty w restauracji w 2024 roku. Zainwestuj w odpowiedni sprzęt