Aktualności

SMAKKi GASTROTARGI 2024 miejscem pokazów Masterclass

SMAKKi GASTROTARGI 2024 miejscem pokazów Masterclass

Tegoroczna edycja targów obfitować będzie w znakomite pokazy kulinarne. Każdego dnia odwiedzający będą mieli okazję spotkać znakomitych szefów kuchni, którzy przygotowywać będą różnorodne dania począwszy od owoców morza, które serwować będzie Martin Gimenez Castro, przez wyśmienitą wołowinę przyrządzaną przez Patryka Galewskiego i podopiecznych projektu PaKa, kończąc na kuchni samego Gordona Ramsaya, którą zaprezentuje Bob Mazur. Szefowie kuchni gotować będą na stoisku wyposażonym przez firmę MAPAL, prezesem której, Marcinem Walasem, rozmawiamy o udziale w GASTROTARGACH SMAKKi.

Firma MAPAL w Polsce znana jest jako producent i dostawca wyposażenia do sklepów spożywczych. Dzięki partnerstwie z grupą SOFINOR, francuskiego producenta sprzętu ze stali kwasoodpornej, poszerzacie Państwo swoją ofertę o produkty dla sektora HoreCa w Polsce. Stąd Państwa obecność na GASTROTARGACH SMAKKi?

– W naszym katalogu produktów znaleźć można wyposażenie ze stali kwasoodpornej przeznaczone również do restauracji, a wśród nich witryny grzewcze i chłodnicze, stoły schładzane, witryny do sezonowania mięsa i dojrzewania serów, czy lady do ekspozycji świeżych ryb i owoców morza. Wszystko to z powodzeniem od lat dostarczamy naszym klientom. Dzięki połączeniu z jednym z francuskich leaderów wyposażenia HoReCa, firmą Sofinor, nasz katalog wyrobów poszerzył się o kilkaset nowych pozycji dedykowanych właśnie dla tej branży, w tym wiele innowacyjnych rozwiązań, unikatowych na polskim rynku.

Rozumiemy rolę i znaczenie spotkań branżowych jakimi są targi jako skutecznego sposobu na szeroką promocję nowości. Wśród wielu możliwości pojawienia się na tego typu wydarzeniach, bez wątpienia najbardziej atrakcyjną dla nas okazały się GASTROTARGI SMAKKi. Możliwość zaprezentowania naszych produktów również przy okazji pokazów kulinarnych jest doskonałym, atrakcyjnym rozwiązaniem.

W co zatem wyposażycie Państwo strefę pokazową?

– Na SMAKKach odbędą się znakomite pokazy, w wykonaniu prawdziwych gwiazd gastronomii. Tak znakomici szefowie zasługują na najnowocześniejsze rozwiązania. Jednocześnie każdy z ich pokazów będzie bogaty w inne menu, dlatego wyposażenie tej przestrzeni musi być odpowiednio dobrane. Postawiliśmy na witrynę do sezonowania – łączącą funkcję urządzenia do sezonowania mięsa nie tylko wołowego, szafy do przechowywania mięs sezonowanych oraz witryny do ich prezentacji dzięki przeszkleniu z każdej strony i możliwości ustawiania jej w dowolnej konfiguracji.

Dostarczymy również stół do cięcia mięs i ryb, który dzięki systemowi obiegu zimnego powietrza zapewnia, że przygotowywane przez Szefa Kuchni produkty znajdują się cały czas w otoczeniu powietrza zimnego, gwarantując w ten sposób najwyższe standardy higieny poprzez zachowanie tzw. łańcucha zimna produktów spożywczych. No i nie zabraknie naszej płyty grzewczej EasyTemp, która dzięki opatentowanej technologii plazmowej, pozwala na podgrzewanie dań i potraw w dowolnym naczyniu lub opakowaniu za pomocą promieniowania FIR (dalekiej podczerwieni) zapewniając tym samym wysokoefektywne stabilne i jednolite podgrzewanie wnętrza produktów.

Higiena i energooszczędne rozwiązania to dziś jedne z najważniejszych kierunków rozwoju. I wreszcie, ponieważ Martin Gimenez Castro serwować będzie ryby to zapewnimy też ladę do eskpozycji ryb na lodzie. Lady do ryb to od kilkunastu lat flagowy wyrób Mapala. Jesteśmy zaszczyceni, że dzięki naszemu wyposażeniu możemy stać się współtwórcą tych znakomitych pokazów.

Państwa rola na targach to również Partner Strategiczny. Tak szerokie pojawienie się na SMAKKach wymaga zaangażowania, ale pewnie niesie ze sobą jakieś konkretne oczekiwania. Zdradzi nam Pan na co, w związku z udziałem w tym wydarzeniu?

– SMAKKI to wydarzenie dla całej branży HoReCa, i właśnie ta prezentowana przez organizatorów szeroka orientacja na ten sektor, przekonała nas do wzięcia w nim udziału. Budowanie szerokiej sieci kontaktów ma ogromne znaczenie dla naszej firmy i to tutaj leżą nasze główne oczekiwania. Jesteśmy przekonani, że nasza obecność na GASTROTARGACH SMAKKi pomoże wzmocnić naszą rozpoznawalność oraz identyfikację naszych marek i rozwiązań wśród profesjonalistów tej branży, a tym samym ostatecznie rozwinąć naszą sieć partnerów i klientów.

Tego Państwu zatem życzymy!

– Dziękujemy. Do zobaczenia na GASTROTARGACH SMAKKi. Widzimy się niebawem w halach EXPO XXI.

SMAKKi GASTROTARGI miejscem pokazów Masterclass

Źródło: SMAKKi

SMAKKi GASTROTARGI 2024 miejscem pokazów Masterclass

SMAKKi GASTROTARGI 2024 miejscem pokazów Masterclass

Tegoroczna edycja targów obfitować będzie w znakomite pokazy kulinarne. Każdego dnia odwiedzający będą mieli okazję spotkać znakomitych szefów kuchni, którzy przygotowywać będą różnorodne dania począwszy od owoców morza, które serwować będzie Martin Gimenez Castro, przez wyśmienitą wołowinę przyrządzaną przez Patryka Galewskiego i podopiecznych projektu PaKa, kończąc na kuchni samego Gordona Ramsaya, którą zaprezentuje Bob Mazur. Szefowie kuchni gotować będą na stoisku wyposażonym przez firmę MAPAL, prezesem której, Marcinem Walasem, rozmawiamy o udziale w GASTROTARGACH SMAKKi.

Firma MAPAL w Polsce znana jest jako producent i dostawca wyposażenia do sklepów spożywczych. Dzięki partnerstwie z grupą SOFINOR, francuskiego producenta sprzętu ze stali kwasoodpornej, poszerzacie Państwo swoją ofertę o produkty dla sektora HoreCa w Polsce. Stąd Państwa obecność na GASTROTARGACH SMAKKi?

– W naszym katalogu produktów znaleźć można wyposażenie ze stali kwasoodpornej przeznaczone również do restauracji, a wśród nich witryny grzewcze i chłodnicze, stoły schładzane, witryny do sezonowania mięsa i dojrzewania serów, czy lady do ekspozycji świeżych ryb i owoców morza. Wszystko to z powodzeniem od lat dostarczamy naszym klientom. Dzięki połączeniu z jednym z francuskich leaderów wyposażenia HoReCa, firmą Sofinor, nasz katalog wyrobów poszerzył się o kilkaset nowych pozycji dedykowanych właśnie dla tej branży, w tym wiele innowacyjnych rozwiązań, unikatowych na polskim rynku.

Rozumiemy rolę i znaczenie spotkań branżowych jakimi są targi jako skutecznego sposobu na szeroką promocję nowości. Wśród wielu możliwości pojawienia się na tego typu wydarzeniach, bez wątpienia najbardziej atrakcyjną dla nas okazały się GASTROTARGI SMAKKi. Możliwość zaprezentowania naszych produktów również przy okazji pokazów kulinarnych jest doskonałym, atrakcyjnym rozwiązaniem.

W co zatem wyposażycie Państwo strefę pokazową?

– Na SMAKKach odbędą się znakomite pokazy, w wykonaniu prawdziwych gwiazd gastronomii. Tak znakomici szefowie zasługują na najnowocześniejsze rozwiązania. Jednocześnie każdy z ich pokazów będzie bogaty w inne menu, dlatego wyposażenie tej przestrzeni musi być odpowiednio dobrane. Postawiliśmy na witrynę do sezonowania – łączącą funkcję urządzenia do sezonowania mięsa nie tylko wołowego, szafy do przechowywania mięs sezonowanych oraz witryny do ich prezentacji dzięki przeszkleniu z każdej strony i możliwości ustawiania jej w dowolnej konfiguracji.

Dostarczymy również stół do cięcia mięs i ryb, który dzięki systemowi obiegu zimnego powietrza zapewnia, że przygotowywane przez Szefa Kuchni produkty znajdują się cały czas w otoczeniu powietrza zimnego, gwarantując w ten sposób najwyższe standardy higieny poprzez zachowanie tzw. łańcucha zimna produktów spożywczych. No i nie zabraknie naszej płyty grzewczej EasyTemp, która dzięki opatentowanej technologii plazmowej, pozwala na podgrzewanie dań i potraw w dowolnym naczyniu lub opakowaniu za pomocą promieniowania FIR (dalekiej podczerwieni) zapewniając tym samym wysokoefektywne stabilne i jednolite podgrzewanie wnętrza produktów.

Higiena i energooszczędne rozwiązania to dziś jedne z najważniejszych kierunków rozwoju. I wreszcie, ponieważ Martin Gimenez Castro serwować będzie ryby to zapewnimy też ladę do eskpozycji ryb na lodzie. Lady do ryb to od kilkunastu lat flagowy wyrób Mapala. Jesteśmy zaszczyceni, że dzięki naszemu wyposażeniu możemy stać się współtwórcą tych znakomitych pokazów.

Państwa rola na targach to również Partner Strategiczny. Tak szerokie pojawienie się na SMAKKach wymaga zaangażowania, ale pewnie niesie ze sobą jakieś konkretne oczekiwania. Zdradzi nam Pan na co, w związku z udziałem w tym wydarzeniu?

– SMAKKI to wydarzenie dla całej branży HoReCa, i właśnie ta prezentowana przez organizatorów szeroka orientacja na ten sektor, przekonała nas do wzięcia w nim udziału. Budowanie szerokiej sieci kontaktów ma ogromne znaczenie dla naszej firmy i to tutaj leżą nasze główne oczekiwania. Jesteśmy przekonani, że nasza obecność na GASTROTARGACH SMAKKi pomoże wzmocnić naszą rozpoznawalność oraz identyfikację naszych marek i rozwiązań wśród profesjonalistów tej branży, a tym samym ostatecznie rozwinąć naszą sieć partnerów i klientów.

Tego Państwu zatem życzymy!

– Dziękujemy. Do zobaczenia na GASTROTARGACH SMAKKi. Widzimy się niebawem w halach EXPO XXI.

SMAKKi GASTROTARGI miejscem pokazów Masterclass

Źródło: SMAKKi

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Belvedere Café. Nowe miejsce w samym sercu stolicy

Burger King otwiera pierwszą bezmięsną restaurację

24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro i 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel

SMAKKi GASTROTARGI – merytoryczne spotkania gastrobiznesu

Sezony. Restauracja i Hotel: Przy Wspólnym Stole

Design wnętrz: arktyczne niebo nad głowami