Aktualności

Premiera książki „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”

Premiera książki „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”

Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, ambasadorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”. Jej premiera odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Wzięło w nim udział 50 uczestników. Wśród nich byli między innymi przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego oraz firmy ACCOR.

„Tutto Il Mare” to książka zawierająca ponad 30 receptur przygotowanych przez Giancarlo Russo, ambasadora kuchni włoskiej w Polsce oraz szefów kuchni Akademii Inspiracji. Przepisy zostały podzielone na cztery sekcje w zależności od zastosowanej techniki kulinarnej: crudo (surowe), cucinando in padella (na patelni), frittuta + grigliata (smażone i grillowane) oraz cottura al forno (pieczone).

– Kuchnia włoska to nieprzebrane bogactwo składników. Jej sekretem są świeże, wysokiej jakości produkty pochodzące z natury bądź z morza – mówi Giancarlo Russo, ambasador kuchni włoskiej w Polsce. – Książka jest okazją do wzięcia udziału w kulinarnej podróży po Włoszech oraz znalezienia inspiracji zarówno na szybkie potrawy, jak i te bardziej wyrafinowane.

Publikacja zawiera również porady kulinarne dotyczące doboru produktów bądź sposobu przygotowania dań.

Premiera książki odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Wzięło w nim udział 50 uczestników. Wśród nich byli między innymi przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego oraz firmy ACCOR.

Dania przygotowali Giancarlo Russo oraz szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Goście mogli spróbować: carpaccio z ośmiornicy, dorsza i miecznika, pieczonego okonia z puree ze szpinaka, pomidora oraz pietruszki z wanilią, homara z emulsją z limonki, selera naciowego i estragonu podanego na kremie z rukoli oraz tartaletkę z tatarem z czerwonej krewetki i kawiorem.

Książka dostępna jest tutaj.

Źródło: Makro

Premiera książki „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”

Premiera książki „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”

Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, ambasadorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”. Jej premiera odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Wzięło w nim udział 50 uczestników. Wśród nich byli między innymi przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego oraz firmy ACCOR.

„Tutto Il Mare” to książka zawierająca ponad 30 receptur przygotowanych przez Giancarlo Russo, ambasadora kuchni włoskiej w Polsce oraz szefów kuchni Akademii Inspiracji. Przepisy zostały podzielone na cztery sekcje w zależności od zastosowanej techniki kulinarnej: crudo (surowe), cucinando in padella (na patelni), frittuta + grigliata (smażone i grillowane) oraz cottura al forno (pieczone).

– Kuchnia włoska to nieprzebrane bogactwo składników. Jej sekretem są świeże, wysokiej jakości produkty pochodzące z natury bądź z morza – mówi Giancarlo Russo, ambasador kuchni włoskiej w Polsce. – Książka jest okazją do wzięcia udziału w kulinarnej podróży po Włoszech oraz znalezienia inspiracji zarówno na szybkie potrawy, jak i te bardziej wyrafinowane.

Publikacja zawiera również porady kulinarne dotyczące doboru produktów bądź sposobu przygotowania dań.

Premiera książki odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Wzięło w nim udział 50 uczestników. Wśród nich byli między innymi przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego oraz firmy ACCOR.

Dania przygotowali Giancarlo Russo oraz szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Goście mogli spróbować: carpaccio z ośmiornicy, dorsza i miecznika, pieczonego okonia z puree ze szpinaka, pomidora oraz pietruszki z wanilią, homara z emulsją z limonki, selera naciowego i estragonu podanego na kremie z rukoli oraz tartaletkę z tatarem z czerwonej krewetki i kawiorem.

Książka dostępna jest tutaj.

Źródło: Makro

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Zaprezentuj restaurację w dobrym świetle

W Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbyła się pierwsza edycja szkolenia sędziowskiego

Trend Talk: Wszystko o Ghost Kitchens

Najnowsze trendy kulinarne – na co stawiają szefowie kuchni w sezonie letnim 2022?

The Macallan Estate Dinners

Od kuchni production, czyli nowy dział w ofercie kreatywnej Od kuchni