...

Aktualności

Premiera książki „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”

Premiera książki „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”

Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, ambasadorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”. Jej premiera odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Wzięło w nim udział 50 uczestników. Wśród nich byli między innymi przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego oraz firmy ACCOR.

„Tutto Il Mare” to książka zawierająca ponad 30 receptur przygotowanych przez Giancarlo Russo, ambasadora kuchni włoskiej w Polsce oraz szefów kuchni Akademii Inspiracji. Przepisy zostały podzielone na cztery sekcje w zależności od zastosowanej techniki kulinarnej: crudo (surowe), cucinando in padella (na patelni), frittuta + grigliata (smażone i grillowane) oraz cottura al forno (pieczone).

– Kuchnia włoska to nieprzebrane bogactwo składników. Jej sekretem są świeże, wysokiej jakości produkty pochodzące z natury bądź z morza – mówi Giancarlo Russo, ambasador kuchni włoskiej w Polsce. – Książka jest okazją do wzięcia udziału w kulinarnej podróży po Włoszech oraz znalezienia inspiracji zarówno na szybkie potrawy, jak i te bardziej wyrafinowane.

Publikacja zawiera również porady kulinarne dotyczące doboru produktów bądź sposobu przygotowania dań.

Premiera książki odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Wzięło w nim udział 50 uczestników. Wśród nich byli między innymi przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego oraz firmy ACCOR.

Dania przygotowali Giancarlo Russo oraz szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Goście mogli spróbować: carpaccio z ośmiornicy, dorsza i miecznika, pieczonego okonia z puree ze szpinaka, pomidora oraz pietruszki z wanilią, homara z emulsją z limonki, selera naciowego i estragonu podanego na kremie z rukoli oraz tartaletkę z tatarem z czerwonej krewetki i kawiorem.

Książka dostępna jest tutaj.

Źródło: Makro

Premiera książki „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”

Premiera książki „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”

Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, ambasadorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”. Jej premiera odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Wzięło w nim udział 50 uczestników. Wśród nich byli między innymi przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego oraz firmy ACCOR.

„Tutto Il Mare” to książka zawierająca ponad 30 receptur przygotowanych przez Giancarlo Russo, ambasadora kuchni włoskiej w Polsce oraz szefów kuchni Akademii Inspiracji. Przepisy zostały podzielone na cztery sekcje w zależności od zastosowanej techniki kulinarnej: crudo (surowe), cucinando in padella (na patelni), frittuta + grigliata (smażone i grillowane) oraz cottura al forno (pieczone).

– Kuchnia włoska to nieprzebrane bogactwo składników. Jej sekretem są świeże, wysokiej jakości produkty pochodzące z natury bądź z morza – mówi Giancarlo Russo, ambasador kuchni włoskiej w Polsce. – Książka jest okazją do wzięcia udziału w kulinarnej podróży po Włoszech oraz znalezienia inspiracji zarówno na szybkie potrawy, jak i te bardziej wyrafinowane.

Publikacja zawiera również porady kulinarne dotyczące doboru produktów bądź sposobu przygotowania dań.

Premiera książki odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Wzięło w nim udział 50 uczestników. Wśród nich byli między innymi przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego oraz firmy ACCOR.

Dania przygotowali Giancarlo Russo oraz szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Goście mogli spróbować: carpaccio z ośmiornicy, dorsza i miecznika, pieczonego okonia z puree ze szpinaka, pomidora oraz pietruszki z wanilią, homara z emulsją z limonki, selera naciowego i estragonu podanego na kremie z rukoli oraz tartaletkę z tatarem z czerwonej krewetki i kawiorem.

Książka dostępna jest tutaj.

Źródło: Makro

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Szykuje się wyjątkowe wydarzenie na kulinarnej mapie Pomorza

24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro i 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel

Kulinarni mistrzowie Polski w dziczyźnie 2021 wyłonieni!

Nowy rok – no(v)e smaki! Restauracja Nova Wola zaprezentowała menu sezonowe

Kolacja charytatywna “Kucharze pomagają Ani”

Kuchnia polska gwiazdą ostatnich, piętnastych warsztatów kulinarnych w pierwszej edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.