Aktualności

Z pasji do gotowania. Kinga Karasińska i Janusz Garncarczyk otworzyli studio kulinarne Cook Nook

Z pasji do gotowania. Kinga Karasińska i Janusz Garncarczyk otworzyli studio kulinarne Cook Nook

W klimatycznie zaaranżowanej przestrzeni w Nowym Sączu odbywają się warsztaty prowadzone przez osobowości kulinarne oraz najlepszych Szefów Kuchni i z całej Polski. Kinga Karasińska i Janusz Garncarczyk postanowili połączyć kulinarne siły i stworzyć własne studio kulinarne.

Cook Nook zlokalizowane jest przy ul. Węgierskiej w Nowym Sączu. Jest to miejsce skierowane dla firm i klientów indywidualnych, w którym odbywają się warsztaty kulinarne, sommelierskie, zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Organizowane są również cateringi, eventy firmowe, spotkania integracyjne i okolicznościowe, pokazy, prezentacje i sesje zdjęciowe.

Uczestnicy warsztatów mają zapewnione wszelkie niezbędne produkty, sprzęty, akcesoria kuchenne, fartuchy kucharskie i komfortową przestrzeń do degustacji. Prowadzący to znani w całej Polsce i nie tylko doświadczeni szefowie kuchni, sommelierzy i pasjonaci gotowania. Każde szkolenie oparte jest na autorskim menu zaproszonego szefa kuchni. Uczestnicy mogą uczyć się dań, które serwowane są w najlepszych restauracjach.

Założyciele studia kulinarnego Cook Nook
Kinga Karasińska

Absolwentka akademii kulinarnej w Krakowie, uczestniczka wielu szkoleń gastronomicznych. Pasjonatka dobrej kuchni i niebanalnych smaków. Uwielbia kulinarne podróże i od lat marzyła o stworzeniu miejsca związanego z gotowaniem. Studio kulinarne Cook Nook stało się jej pasją i spełnieniem. Jej celem było stworzenie miejsca pełnego smaków, zapachów opartych na profesjonalizmie połączonym z domową atmosferą i zabawą.

Janusz Garncarczyk

Kucharz, Szef Kuchni w restauracji Lemon. Od kilkunastu lat pracujący na stanowisku Szefa Kuchni w hotelach czterogwiazdkowych. Gotował dla Prezydentów, premierów, ważnych osobistości ze świata polityki i kultury. Absolwent Akademii Kulinarnej w Krakowie. Członek jury licznych, ogólnokrajowych konkursów dla profesjonalnych kucharzy i adeptów sztuki kulinarnej. Wraz z Restauracją Lemon osiągający sukcesy w najważniejszych rankingach np.: Gault&Millau Polska, pozyskujący prestiżowe certyfikaty tj. Certyfikat Menu Bez Glutenu nadawany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, a także odnoszący sukcesy w ogólnokrajowych konkursach wraz ze swoimi uczniami oraz kucharzami. Autor artykułów w czasopismach branżowych, doradca kulinarny oraz członek Klubu Szefów Kuchni.

www.cooknook.pl

Z pasji do gotowania. Kinga Karasińska i Janusz Garncarczyk otworzyli studio kulinarne Cook Nook

Z pasji do gotowania. Kinga Karasińska i Janusz Garncarczyk otworzyli studio kulinarne Cook Nook

W klimatycznie zaaranżowanej przestrzeni w Nowym Sączu odbywają się warsztaty prowadzone przez osobowości kulinarne oraz najlepszych Szefów Kuchni i z całej Polski. Kinga Karasińska i Janusz Garncarczyk postanowili połączyć kulinarne siły i stworzyć własne studio kulinarne.

Cook Nook zlokalizowane jest przy ul. Węgierskiej w Nowym Sączu. Jest to miejsce skierowane dla firm i klientów indywidualnych, w którym odbywają się warsztaty kulinarne, sommelierskie, zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Organizowane są również cateringi, eventy firmowe, spotkania integracyjne i okolicznościowe, pokazy, prezentacje i sesje zdjęciowe.

Uczestnicy warsztatów mają zapewnione wszelkie niezbędne produkty, sprzęty, akcesoria kuchenne, fartuchy kucharskie i komfortową przestrzeń do degustacji. Prowadzący to znani w całej Polsce i nie tylko doświadczeni szefowie kuchni, sommelierzy i pasjonaci gotowania. Każde szkolenie oparte jest na autorskim menu zaproszonego szefa kuchni. Uczestnicy mogą uczyć się dań, które serwowane są w najlepszych restauracjach.

Założyciele studia kulinarnego Cook Nook
Kinga Karasińska

Absolwentka akademii kulinarnej w Krakowie, uczestniczka wielu szkoleń gastronomicznych. Pasjonatka dobrej kuchni i niebanalnych smaków. Uwielbia kulinarne podróże i od lat marzyła o stworzeniu miejsca związanego z gotowaniem. Studio kulinarne Cook Nook stało się jej pasją i spełnieniem. Jej celem było stworzenie miejsca pełnego smaków, zapachów opartych na profesjonalizmie połączonym z domową atmosferą i zabawą.

Janusz Garncarczyk

Kucharz, Szef Kuchni w restauracji Lemon. Od kilkunastu lat pracujący na stanowisku Szefa Kuchni w hotelach czterogwiazdkowych. Gotował dla Prezydentów, premierów, ważnych osobistości ze świata polityki i kultury. Absolwent Akademii Kulinarnej w Krakowie. Członek jury licznych, ogólnokrajowych konkursów dla profesjonalnych kucharzy i adeptów sztuki kulinarnej. Wraz z Restauracją Lemon osiągający sukcesy w najważniejszych rankingach np.: Gault&Millau Polska, pozyskujący prestiżowe certyfikaty tj. Certyfikat Menu Bez Glutenu nadawany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, a także odnoszący sukcesy w ogólnokrajowych konkursach wraz ze swoimi uczniami oraz kucharzami. Autor artykułów w czasopismach branżowych, doradca kulinarny oraz członek Klubu Szefów Kuchni.

www.cooknook.pl

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

W branży HoReCa jest klimat na ekologiczne rozwiązania

Orient, harmonia i współczesność – nowe kolekcje Lubiana Premium 

Wegańska pizza z Violife w Telepizzy na dłużej

Otwarcie Chefs’s Table by Ernest Jagodziński!

SUP – regulacje dla gastronomii. Pobierz darmowy, edukacyjny ebook!

Czy „ekologicznie” może być „ekonomicznie”? Webinar dla zarządzających gastronomią