Aktualności

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

W Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu odbyły się warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim, szefem kuchni Ilonn Hotel Poznań.

Warsztaty rozpoczęły się od części teoretycznej – prelekcję na temat dziczyzny poprowadził Gabriel Mularczyk z firmy Horeca Las-Kalisz. Następnie przyszedł czas na praktykę, czyli jak przyrządzić dziczyznę, z czym ją łączyć i jak podać. Swoimi umiejętnościami podzielił się z uczniami Dawid Łagowski, szef kuchni Ilonn Hotel Poznań. Młodzież miała okazję samodzielnie wykonać tatar z daniela, carpaccio i usmażyć polędwicę z jelenia.

Za organizację spotkania odpowiadała Anna Dembińska. Wydarzenie odbyło się dzięki partnerom: Horeca Las-Kalisz, Hotel Ilonn i Spomlek – Skarby Serowara.

Fot.: Anna Dembińska

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

W Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu odbyły się warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim, szefem kuchni Ilonn Hotel Poznań.

Warsztaty rozpoczęły się od części teoretycznej – prelekcję na temat dziczyzny poprowadził Gabriel Mularczyk z firmy Horeca Las-Kalisz. Następnie przyszedł czas na praktykę, czyli jak przyrządzić dziczyznę, z czym ją łączyć i jak podać. Swoimi umiejętnościami podzielił się z uczniami Dawid Łagowski, szef kuchni Ilonn Hotel Poznań. Młodzież miała okazję samodzielnie wykonać tatar z daniela, carpaccio i usmażyć polędwicę z jelenia.

Za organizację spotkania odpowiadała Anna Dembińska. Wydarzenie odbyło się dzięki partnerom: Horeca Las-Kalisz, Hotel Ilonn i Spomlek – Skarby Serowara.

Fot.: Anna Dembińska

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Czy Polska ma szansę stać się europejskim hubem w kategorii mięsa przyszłości?

Różny zespół, ta sama jakość: jak standaryzacja pomaga odnieść sukces

Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa ponownie na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów!

#makeitplant – globalna kampania Upfield Professional zachęca szefów kuchni do wprowadzania dań roślinnych

Znamy zawodników konkursu Wielkopolski Kucharz Roku 2022

Tomek Jakubiak potrzebuje naszego wsparcia. Dołącz do zbiórki!