Aktualności

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

W Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu odbyły się warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim, szefem kuchni Ilonn Hotel Poznań.

Warsztaty rozpoczęły się od części teoretycznej – prelekcję na temat dziczyzny poprowadził Gabriel Mularczyk z firmy Horeca Las-Kalisz. Następnie przyszedł czas na praktykę, czyli jak przyrządzić dziczyznę, z czym ją łączyć i jak podać. Swoimi umiejętnościami podzielił się z uczniami Dawid Łagowski, szef kuchni Ilonn Hotel Poznań. Młodzież miała okazję samodzielnie wykonać tatar z daniela, carpaccio i usmażyć polędwicę z jelenia.

Za organizację spotkania odpowiadała Anna Dembińska. Wydarzenie odbyło się dzięki partnerom: Horeca Las-Kalisz, Hotel Ilonn i Spomlek – Skarby Serowara.

Fot.: Anna Dembińska

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

W Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu odbyły się warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim, szefem kuchni Ilonn Hotel Poznań.

Warsztaty rozpoczęły się od części teoretycznej – prelekcję na temat dziczyzny poprowadził Gabriel Mularczyk z firmy Horeca Las-Kalisz. Następnie przyszedł czas na praktykę, czyli jak przyrządzić dziczyznę, z czym ją łączyć i jak podać. Swoimi umiejętnościami podzielił się z uczniami Dawid Łagowski, szef kuchni Ilonn Hotel Poznań. Młodzież miała okazję samodzielnie wykonać tatar z daniela, carpaccio i usmażyć polędwicę z jelenia.

Za organizację spotkania odpowiadała Anna Dembińska. Wydarzenie odbyło się dzięki partnerom: Horeca Las-Kalisz, Hotel Ilonn i Spomlek – Skarby Serowara.

Fot.: Anna Dembińska

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Innowacyjne zmywarki MEIKO. Trendy ekologiczne na GASTROTARGACH SMAKKi 2024

Restauratorzy wesprą dzieci z Polski i Ukrainy – teraz każdy może pomóc razem z nimi!

Rozstrzygniecie II etapu XII edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych

Marka METRO Professional – w stronę rosnących oczekiwań klientów

Zwycięstwo, tytuł Archimagirusa i nominacja do finału Kulinarnego Puchary Polski