Aktualności

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

W Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu odbyły się warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim, szefem kuchni Ilonn Hotel Poznań.

Warsztaty rozpoczęły się od części teoretycznej – prelekcję na temat dziczyzny poprowadził Gabriel Mularczyk z firmy Horeca Las-Kalisz. Następnie przyszedł czas na praktykę, czyli jak przyrządzić dziczyznę, z czym ją łączyć i jak podać. Swoimi umiejętnościami podzielił się z uczniami Dawid Łagowski, szef kuchni Ilonn Hotel Poznań. Młodzież miała okazję samodzielnie wykonać tatar z daniela, carpaccio i usmażyć polędwicę z jelenia.

Za organizację spotkania odpowiadała Anna Dembińska. Wydarzenie odbyło się dzięki partnerom: Horeca Las-Kalisz, Hotel Ilonn i Spomlek – Skarby Serowara.

Fot.: Anna Dembińska

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

W Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu odbyły się warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim, szefem kuchni Ilonn Hotel Poznań.

Warsztaty rozpoczęły się od części teoretycznej – prelekcję na temat dziczyzny poprowadził Gabriel Mularczyk z firmy Horeca Las-Kalisz. Następnie przyszedł czas na praktykę, czyli jak przyrządzić dziczyznę, z czym ją łączyć i jak podać. Swoimi umiejętnościami podzielił się z uczniami Dawid Łagowski, szef kuchni Ilonn Hotel Poznań. Młodzież miała okazję samodzielnie wykonać tatar z daniela, carpaccio i usmażyć polędwicę z jelenia.

Za organizację spotkania odpowiadała Anna Dembińska. Wydarzenie odbyło się dzięki partnerom: Horeca Las-Kalisz, Hotel Ilonn i Spomlek – Skarby Serowara.

Fot.: Anna Dembińska

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Transgourmet i Selgros Partnerem gastronomicznymPol’and’Rock Festival

Czas na rybę 2024. Znamy skład Jury!

Green Caffè Nero rusza z kolejną edycją akcji “Kawa za książkę”

Niezastąpiona pomoc w świątecznej gorączce – zmywarka Winterhalter

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® tradycyjnie w listopadzie

Najlepsza Restauracja 2024. O tytuł walczy blisko 600 lokali