Aktualności

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

W Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu odbyły się warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim, szefem kuchni Ilonn Hotel Poznań.

Warsztaty rozpoczęły się od części teoretycznej – prelekcję na temat dziczyzny poprowadził Gabriel Mularczyk z firmy Horeca Las-Kalisz. Następnie przyszedł czas na praktykę, czyli jak przyrządzić dziczyznę, z czym ją łączyć i jak podać. Swoimi umiejętnościami podzielił się z uczniami Dawid Łagowski, szef kuchni Ilonn Hotel Poznań. Młodzież miała okazję samodzielnie wykonać tatar z daniela, carpaccio i usmażyć polędwicę z jelenia.

Za organizację spotkania odpowiadała Anna Dembińska. Wydarzenie odbyło się dzięki partnerom: Horeca Las-Kalisz, Hotel Ilonn i Spomlek – Skarby Serowara.

Fot.: Anna Dembińska

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

W Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu odbyły się warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim, szefem kuchni Ilonn Hotel Poznań.

Warsztaty rozpoczęły się od części teoretycznej – prelekcję na temat dziczyzny poprowadził Gabriel Mularczyk z firmy Horeca Las-Kalisz. Następnie przyszedł czas na praktykę, czyli jak przyrządzić dziczyznę, z czym ją łączyć i jak podać. Swoimi umiejętnościami podzielił się z uczniami Dawid Łagowski, szef kuchni Ilonn Hotel Poznań. Młodzież miała okazję samodzielnie wykonać tatar z daniela, carpaccio i usmażyć polędwicę z jelenia.

Za organizację spotkania odpowiadała Anna Dembińska. Wydarzenie odbyło się dzięki partnerom: Horeca Las-Kalisz, Hotel Ilonn i Spomlek – Skarby Serowara.

Fot.: Anna Dembińska

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

McDonald’s zamyka rosyjskie restauracje

Tomasz Purol nowym szefem kuchni w White Marlin

Kolacja na Szczycie Góry

Wyzwanie w profesjonalnych kuchniach: dużo potrzeb, mało miejsca

Strefa Dobrego Smaku Violife podczas Green Film Festival

II Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Smaki Podlasia”. Znamy zakwalifikowane drużyny