Aktualności

Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych po raz pierwszy

Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych po raz pierwszy

28 lutego 2023 r. w nowoczesnej sali „Mediateka” w Grodzisku Mazowieckiem obyły się I Mistrzostwa Koktajli Bezalkoholowych pod patronatem marki Perrier. W rundzie finałowej znalazło się 12 uczestników z całej Polski. Przygotowane przez nich koktajle oceniali: Marek Posłuszny (wielokrotny mistrz świata w kategorii flair), Kacper Smarz (obecny mistrz świata IBA w kategorii flair) i Michał Oszczyk (ekspert Gourmet Foods w dziedzinie miksologii).

Każdy z uczestników poza zaprezentowaniem swojego autorskiego koktajlu wziął udział w panelach edukacyjnych. Tematyka warsztatów była mocno zróżnicowana, a ich zagadnienia to: zioła i chwasty w miksologii poprowadzone przez Piotra Ciemnego i Baziółka, water codex training zaprezentowany przez prezydenta Stowarzyszenia Polskich Sommelierów – Tomasza Koleckiego na bazie wód z portfolio marki Perrier.

O „Herbacie w miksologii – technikach parzenia oraz wyborze herbaty do koktajlu” opowiadał Michał Oszczyk, Brand Ambasador marki Dilmah. Atrakcją eventu był pokaz sztuki flair w wykonaniu Kacpra Smarza, złotego medalisty Mistrzostw Świata WCC Cuba 2022.

Zwycięzcą I Mistrzostw Koktajli Bezalkoholowych został Karol Kraszewski. Będzie on reprezentował Polskę z ramienia Stowarzyszenia Polskich Barmanów na mistrzostwach świata koktajli bezalkoholowych. Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy i upominki od sponsorów.

Wydarzenie miało na celu promocję odpowiedzialnej kultury picia oraz pokazanie jak wiele zaskakujących kreacji koktajlowych można stworzyć, wykorzystując składniki bezalkoholowe. Pełną relację można obejrzeć na kanałach społecznościowych Stowarzyszenia Polskich Barmanów.

Źródło: mat. pras.

Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych po raz pierwszy

Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych po raz pierwszy

28 lutego 2023 r. w nowoczesnej sali „Mediateka” w Grodzisku Mazowieckiem obyły się I Mistrzostwa Koktajli Bezalkoholowych pod patronatem marki Perrier. W rundzie finałowej znalazło się 12 uczestników z całej Polski. Przygotowane przez nich koktajle oceniali: Marek Posłuszny (wielokrotny mistrz świata w kategorii flair), Kacper Smarz (obecny mistrz świata IBA w kategorii flair) i Michał Oszczyk (ekspert Gourmet Foods w dziedzinie miksologii).

Każdy z uczestników poza zaprezentowaniem swojego autorskiego koktajlu wziął udział w panelach edukacyjnych. Tematyka warsztatów była mocno zróżnicowana, a ich zagadnienia to: zioła i chwasty w miksologii poprowadzone przez Piotra Ciemnego i Baziółka, water codex training zaprezentowany przez prezydenta Stowarzyszenia Polskich Sommelierów – Tomasza Koleckiego na bazie wód z portfolio marki Perrier.

O „Herbacie w miksologii – technikach parzenia oraz wyborze herbaty do koktajlu” opowiadał Michał Oszczyk, Brand Ambasador marki Dilmah. Atrakcją eventu był pokaz sztuki flair w wykonaniu Kacpra Smarza, złotego medalisty Mistrzostw Świata WCC Cuba 2022.

Zwycięzcą I Mistrzostw Koktajli Bezalkoholowych został Karol Kraszewski. Będzie on reprezentował Polskę z ramienia Stowarzyszenia Polskich Barmanów na mistrzostwach świata koktajli bezalkoholowych. Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy i upominki od sponsorów.

Wydarzenie miało na celu promocję odpowiedzialnej kultury picia oraz pokazanie jak wiele zaskakujących kreacji koktajlowych można stworzyć, wykorzystując składniki bezalkoholowe. Pełną relację można obejrzeć na kanałach społecznościowych Stowarzyszenia Polskich Barmanów.

Źródło: mat. pras.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Otwarcie restauracji Gan bei przy Chmielnej – nowe centrum azjatyckich smaków

Dlaczego warto rozszerzyć ofertę o cukiernictwo alternatywne? Konferencja Agaty Kubackiej na Expo Sweet 2024

Jakość i innowacja z miłości do zmywania. Winterhalter laureatem nagrody w kategorii Quality & Innovation

Wieczór trzech zmysłów: Przemysław Klima, Marcin Wygralak i Dawid Klimaniec

Olimpiada Kulinarna IKA 2024. Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy na ostatnich treningach

Concordia Taste jako jedna z najlepszych w Europie. Wyróżnienie w The Guardian