Aktualności

Violife najlepszą wegańską alternatywą sera na świecie

Violife najlepszą wegańską alternatywą sera na świecie

Violife Grecki Biały został uznany za najlepszą wegańską alternatywę sera na świecie w rankingu przeprowadzonym przez platformę Abillion. Na piątym miejscu zestawienia znalazł się Violife Kremowy. Tak wysokie pozycje w rankingu to duży sukces marki Violife na dynamiczne rozwijającym się rynku alternatyw dla sera.

Ranking World’s Best Vegan Cheese powstał na podstawie 21 000 recenzji prawie 6 500 alternatyw dla sera zgłoszonych przez konsumentów z 80 krajów. W uzasadnieniu o Violife Greckim Białym napisano, że „to najwyższej klasy wegański ser, który podbija świat” oraz że jest ulubieńcem tłumów „dzięki swojej kremowej konsystencji”. Z kolei Violife Kremowy określono „rozpływającą się w ustach dobrocią”.

Globalne zainteresowanie wegańskimi alternatywami sera podwoiło się w zeszłym roku, a pochodzący z Grecji Violife od lat jest liderem rynku. Autorzy zestawienia podkreślają, że wszystkie rodzaje zamienników sera od fety, przez mozzarellę, po grecki poprawiły się w smaku i teksturze, oferując konsumentom pyszne alternatywy bez nabiału.

– Docenienie smaku produktów Violife w globalnym rankingu Abillion to dla nas ważne wyróżnienie. Tym bardziej, że to naprawdę znacząca platforma, która łączy ponad milion świadomych konsumentów, bywalców restauracji i sprzedawców, dla których ważny jest zrównoważony rozwój, a jej użytkownicy są ekspertami w zakresie najlepszych produktów i dań bazujących na roślinach – mówi Wiktor Orliński, Head of Marketing Violife Professional CEE. – Tak wysokie pozycje w zestawieniu są też kolejnym potwierdzeniem, że Violife jest ulubioną marką wielu wegan, wegetarian oraz fleksitarian na całym świecie. Nasze produkty także w Polsce też mają wciąż rosnące grono miłośników.

Publikujący ranking Abillion to platforma z ponad 2,5 miliona opinii konsumentów na temat ponad 500 000 wegańskich potraw i produktów, która pozwala odkrywać najbardziej polecane roślinne restauracje na całym świecie.

Więcej informacji o rankingu World’s Best Vegan Cheese pod linkiem: https://impact.abillion.com/awards/worlds-best-vegan-cheese-2023

O Violife

Violife to globalna marka wegańskich alternatyw dla serów, obecna w 60 krajach. Jest uwielbiana przez wegan, wegetarian, fleksitarian i osoby z nietolerancjami pokarmowymi na całym świecie. Powstający na bazie oleju kokosowego Violife to wiele wariantów alternatyw dla serów m.in. o smaku cheddar, mozzarelli, goudy, parmezanu czy fety. Produkty Violife znakomicie smakują i świetnie sprawdzają się do pizz, kanapek, tostów czy sałatek, są używane do sosów, deserów oraz jako dodatek do makaronów i zapiekanek. Wszystkie produkty Violife są wolne od laktozy, glutenu, orzechów, soi i konserwantów, dzięki czemu są odpowiednie także dla osób, u których występują alergie i nietolerancje pokarmowe. Posiadają także certyfikat Halal i Kosher.

Marka Violife powstała w 1990 roku w Grecji. Dzięki ponad 30-letniemu doświadczeniu w opracowywaniu i produkcji produktów wegańskich oraz wsparciu Upfield, największej na świecie firmy tworzącej produkty do smarowania, smażenia i gotowania bazujące na olejach roślinnych, dziś jest światowym liderem o zasięgu globalnym. Więcej: https://violifefoods.com/pl/

O Violife Professional 

Violife Professional jest częścią firmy Upfield działającą w branży gastronomicznej, obsługującą m.in.  restauracje, hotele, piekarnie, cukiernie oraz producentów dań gotowych. Nasi szefowie kuchni opracowują składniki, produkty i usługi, które pomagają profesjonalistom w tworzeniu pysznych potraw oraz w kompleksowym zarządzaniu menu i kosztami współczesnej gastronomii. Więcej: https://www.violifeprofessional.com/pl-pl

Violife najlepszą wegańską alternatywą sera na świecie

Violife najlepszą wegańską alternatywą sera na świecie

Violife Grecki Biały został uznany za najlepszą wegańską alternatywę sera na świecie w rankingu przeprowadzonym przez platformę Abillion. Na piątym miejscu zestawienia znalazł się Violife Kremowy. Tak wysokie pozycje w rankingu to duży sukces marki Violife na dynamiczne rozwijającym się rynku alternatyw dla sera.

Ranking World’s Best Vegan Cheese powstał na podstawie 21 000 recenzji prawie 6 500 alternatyw dla sera zgłoszonych przez konsumentów z 80 krajów. W uzasadnieniu o Violife Greckim Białym napisano, że „to najwyższej klasy wegański ser, który podbija świat” oraz że jest ulubieńcem tłumów „dzięki swojej kremowej konsystencji”. Z kolei Violife Kremowy określono „rozpływającą się w ustach dobrocią”.

Globalne zainteresowanie wegańskimi alternatywami sera podwoiło się w zeszłym roku, a pochodzący z Grecji Violife od lat jest liderem rynku. Autorzy zestawienia podkreślają, że wszystkie rodzaje zamienników sera od fety, przez mozzarellę, po grecki poprawiły się w smaku i teksturze, oferując konsumentom pyszne alternatywy bez nabiału.

– Docenienie smaku produktów Violife w globalnym rankingu Abillion to dla nas ważne wyróżnienie. Tym bardziej, że to naprawdę znacząca platforma, która łączy ponad milion świadomych konsumentów, bywalców restauracji i sprzedawców, dla których ważny jest zrównoważony rozwój, a jej użytkownicy są ekspertami w zakresie najlepszych produktów i dań bazujących na roślinach – mówi Wiktor Orliński, Head of Marketing Violife Professional CEE. – Tak wysokie pozycje w zestawieniu są też kolejnym potwierdzeniem, że Violife jest ulubioną marką wielu wegan, wegetarian oraz fleksitarian na całym świecie. Nasze produkty także w Polsce też mają wciąż rosnące grono miłośników.

Publikujący ranking Abillion to platforma z ponad 2,5 miliona opinii konsumentów na temat ponad 500 000 wegańskich potraw i produktów, która pozwala odkrywać najbardziej polecane roślinne restauracje na całym świecie.

Więcej informacji o rankingu World’s Best Vegan Cheese pod linkiem: https://impact.abillion.com/awards/worlds-best-vegan-cheese-2023

O Violife

Violife to globalna marka wegańskich alternatyw dla serów, obecna w 60 krajach. Jest uwielbiana przez wegan, wegetarian, fleksitarian i osoby z nietolerancjami pokarmowymi na całym świecie. Powstający na bazie oleju kokosowego Violife to wiele wariantów alternatyw dla serów m.in. o smaku cheddar, mozzarelli, goudy, parmezanu czy fety. Produkty Violife znakomicie smakują i świetnie sprawdzają się do pizz, kanapek, tostów czy sałatek, są używane do sosów, deserów oraz jako dodatek do makaronów i zapiekanek. Wszystkie produkty Violife są wolne od laktozy, glutenu, orzechów, soi i konserwantów, dzięki czemu są odpowiednie także dla osób, u których występują alergie i nietolerancje pokarmowe. Posiadają także certyfikat Halal i Kosher.

Marka Violife powstała w 1990 roku w Grecji. Dzięki ponad 30-letniemu doświadczeniu w opracowywaniu i produkcji produktów wegańskich oraz wsparciu Upfield, największej na świecie firmy tworzącej produkty do smarowania, smażenia i gotowania bazujące na olejach roślinnych, dziś jest światowym liderem o zasięgu globalnym. Więcej: https://violifefoods.com/pl/

O Violife Professional 

Violife Professional jest częścią firmy Upfield działającą w branży gastronomicznej, obsługującą m.in.  restauracje, hotele, piekarnie, cukiernie oraz producentów dań gotowych. Nasi szefowie kuchni opracowują składniki, produkty i usługi, które pomagają profesjonalistom w tworzeniu pysznych potraw oraz w kompleksowym zarządzaniu menu i kosztami współczesnej gastronomii. Więcej: https://www.violifeprofessional.com/pl-pl

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Nowo otwarte Bistro Młyn w samym sercu gdańskiej Wyspy Spichrzów

Yammy – smak sukcesu w gastronomii

Polskie Smaki już 11 marca!

Mistrzowie burgerów ponownie spotkają się na GASTROTARGACH SMAKKi 2024

iVario od RATIONAL: prawdziwy przełom w kuchni w restauracji

Drugie warsztaty kolejnej edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere