...

Aktualności

Mistrzowie burgerów ponownie spotkają się na GASTROTARGACH SMAKKi 2024

Mistrzowie burgerów ponownie spotkają się na GASTROTARGACH SMAKKi 2024

Ruszyła druga edycja konkursu HEINZ SELECTION, którego finał odbędzie się podczas GASTROTARGÓW SMAKKi. Na temat konkursu i jego finałów rozmawiamy z Beatą Jaworską, foodservice category & marketing managerką oraz Pawłem Biskupskim senior culinary advisor w KraftHeinz Polska.

To już druga edycja konkursu kierowanego do Burgerowni niesieciowych, które mają nie więcej niż 10 lokali pod tą samą nazwą. Zaproszenie do udziału kierowane jest do lokali gastronomicznych, których głównym filarem działalności jest przygotowanie oraz sprzedaż burgerów. Jak oceniacie konkurs ubiegłoroczny?

Beata Jaworska: To było niesamowite wydarzenie. Od części eliminacyjnej aż po sam finał, na którym spotkali się najlepsi z najlepszych. Heinz Selection to program, który wyróżnia burgerownie prowadzone z pasją. W zeszłym roku wyróżniliśmy 10 takich lokali, co nie było łatwe ze względu na naprawdę wysoki poziom finalistów. Konkurs okazał się na tyle trafiony i spotkał się z ogromnym zainteresowaniem, że rusza właśnie jego druga edycja. Sam finał odbył się w naprawdę komfortowych i sprzyjających warunkach, więc również w tym roku zdecydowaliśmy się na jego przeprowadzenie na GASTROTARGACH SMAKKi.

Paweł Biskupski: Jest wiele konkursów kulinarnych w Polsce. Cyklicznie odbywają się zawody dedykowane różnego rodzaju kuchniom niemalże z całego świata. Nie było jednak do tej pory konkursu dla burgerowni. A przecież burger to bardzo popularne danie. Dlatego postanowiliśmy wyróżnić te lokale, które serwują najlepsze burgery.

To fakt, burger jest popularny i serwowany w wielu miejscach. Ale czy łatwo go przyrządzić?

P.B.: Burger nie jest oczywisty i nie ma jednego przepisu na idealnego burgera. Niby proste danie: bułka, kawałek mięsa i dodatki. Ale uczestnicy konkursu Heinz Selection pokazali, że może to być danie niebanalne.

B.J.: Pierwsza edycja konkursu udowodniła, że burger to małe kulinarne dzieło sztuki.

Na co liczycie w tym roku?

B.J. Już nie możemy się doczekać kolejnej edycji. Mamy aspiracje, aby HEINZ Selection zdobywało coraz większy rozgłos. Stąd każda kolejna edycja będzie coraz bardziej ekscytująca i zaskakująca.

P.B.: W finale liczymy na kreatywność, jakość i dobrą zabawę! Już wiemy, że Burger Masterzy potrafią naprawdę zaskoczyć.

B.J.: A finał już 21 marca 2024 podczas GASTROTARGÓW SMAKKi w Warszawie. Szykujemy wiele atrakcji i niespodzianek. Jak na przykład skład jury, do którego zapraszamy między innymi znanych influencerów.

P.B.: i Doradców Kulinarnych z różnych części świata m.in. USA, Brazylii, Hiszpanii czy Holandii.

Dziękujemy za rozmowę. Życzymy wam zrealizowania wszystkich założeń dotyczących konkursu.

B.J.: Dzięki! Widzimy się na finałach Heinz Selection 21 marca 2024 na GASTROTARGACH SMAKKi

P.B.: Do zobaczenia!

Mistrzowie burgerów ponownie spotkają się na GASTROTARGACH SMAKKi

Źródło: SMAKKi

Mistrzowie burgerów ponownie spotkają się na GASTROTARGACH SMAKKi 2024

Mistrzowie burgerów ponownie spotkają się na GASTROTARGACH SMAKKi 2024

Ruszyła druga edycja konkursu HEINZ SELECTION, którego finał odbędzie się podczas GASTROTARGÓW SMAKKi. Na temat konkursu i jego finałów rozmawiamy z Beatą Jaworską, foodservice category & marketing managerką oraz Pawłem Biskupskim senior culinary advisor w KraftHeinz Polska.

To już druga edycja konkursu kierowanego do Burgerowni niesieciowych, które mają nie więcej niż 10 lokali pod tą samą nazwą. Zaproszenie do udziału kierowane jest do lokali gastronomicznych, których głównym filarem działalności jest przygotowanie oraz sprzedaż burgerów. Jak oceniacie konkurs ubiegłoroczny?

Beata Jaworska: To było niesamowite wydarzenie. Od części eliminacyjnej aż po sam finał, na którym spotkali się najlepsi z najlepszych. Heinz Selection to program, który wyróżnia burgerownie prowadzone z pasją. W zeszłym roku wyróżniliśmy 10 takich lokali, co nie było łatwe ze względu na naprawdę wysoki poziom finalistów. Konkurs okazał się na tyle trafiony i spotkał się z ogromnym zainteresowaniem, że rusza właśnie jego druga edycja. Sam finał odbył się w naprawdę komfortowych i sprzyjających warunkach, więc również w tym roku zdecydowaliśmy się na jego przeprowadzenie na GASTROTARGACH SMAKKi.

Paweł Biskupski: Jest wiele konkursów kulinarnych w Polsce. Cyklicznie odbywają się zawody dedykowane różnego rodzaju kuchniom niemalże z całego świata. Nie było jednak do tej pory konkursu dla burgerowni. A przecież burger to bardzo popularne danie. Dlatego postanowiliśmy wyróżnić te lokale, które serwują najlepsze burgery.

To fakt, burger jest popularny i serwowany w wielu miejscach. Ale czy łatwo go przyrządzić?

P.B.: Burger nie jest oczywisty i nie ma jednego przepisu na idealnego burgera. Niby proste danie: bułka, kawałek mięsa i dodatki. Ale uczestnicy konkursu Heinz Selection pokazali, że może to być danie niebanalne.

B.J.: Pierwsza edycja konkursu udowodniła, że burger to małe kulinarne dzieło sztuki.

Na co liczycie w tym roku?

B.J. Już nie możemy się doczekać kolejnej edycji. Mamy aspiracje, aby HEINZ Selection zdobywało coraz większy rozgłos. Stąd każda kolejna edycja będzie coraz bardziej ekscytująca i zaskakująca.

P.B.: W finale liczymy na kreatywność, jakość i dobrą zabawę! Już wiemy, że Burger Masterzy potrafią naprawdę zaskoczyć.

B.J.: A finał już 21 marca 2024 podczas GASTROTARGÓW SMAKKi w Warszawie. Szykujemy wiele atrakcji i niespodzianek. Jak na przykład skład jury, do którego zapraszamy między innymi znanych influencerów.

P.B.: i Doradców Kulinarnych z różnych części świata m.in. USA, Brazylii, Hiszpanii czy Holandii.

Dziękujemy za rozmowę. Życzymy wam zrealizowania wszystkich założeń dotyczących konkursu.

B.J.: Dzięki! Widzimy się na finałach Heinz Selection 21 marca 2024 na GASTROTARGACH SMAKKi

P.B.: Do zobaczenia!

Mistrzowie burgerów ponownie spotkają się na GASTROTARGACH SMAKKi

Źródło: SMAKKi

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Otwarcie restauracji Gan bei przy Chmielnej – nowe centrum azjatyckich smaków

Nowy Szef Kuchni Scandinavia Resort w Zatorze. Powrót Scandi Restaurant już 14 kwietnia

Bocuse d’Or Poland 2021 – ruszyły zgłoszenia!

Bun bo nam bo – w czym tkwi sekret tego azjatyckiego dania?

Wielki powrót konkursu Wielkopolski Kucharz Roku 2022!

„World of Coffee 2022” – tym razem w Mediolanie. Focus na wodę!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.