Aktualności

Team Poland na ostatniej prostej przed europejską rozgrywką w Budapeszcie

Team Poland na ostatniej prostej przed europejską rozgrywką w Budapeszcie

Mamy świadomość otaczającej nas rzeczywistości, jesteśmy solidarni z Ukrainą i pomagamy, każdy z nas jak umie i ma możliwości, ale nie zapominajmy, że Jakub Kasprzak właśnie walczy o swoje marzenia – awans do Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie. Tylko miejsce w pierwszej dziesiątce w Budapeszcie będzie dla naszego kandydata spełnieniem. Pozostały zaledwie dwa tygodnie do półfinałowej rozgrywki Bocuse d’Or Europe 2022, w której do rywalizacji stanie 18 państw a wśród nich reprezentant Polski.

Pozostały najtrudniejsze 14 dni. Nasza kulinarna prezentacja jest już w pełni skomponowana, teraz tylko doprecyzowywane są drobne szczegóły oraz tzw. czasówka. Zatem przed Jakubem i jego zespołem mordercze treningi, które mogą odbywać się komfortowo, bez zakłóceń i profesjonalnie dzięki uprzejmości Unilever Food Solutions, w którego pomieszczeniach został odwzorowany box konkursowy.

Zbudowana pod wymiar kuchnia została wyposażona w sprzęty najwyższej jakości przez Partnerów: Plastmet, Hendi, Unox, Gastro Magic Service. W zmywaniu wspiera nas niezawodna firma MEIKO, co jak wiemy bardzo ułatwia pracę na kuchni. O wygodne i ładnie prezentujące się bluzy kucharskie, fartuchy i bezrękawniki zadbała firma ChemaN.

Nie zapominamy o pozostałych firmach partnerskich, które równie mocno wspierają naszą drużynę w przygotowaniach i bez których to wszystko nie byłoby możliwe (Churchill, Kaiser Caviar, Aquanet, Fine Dine, Poland Tastes Good, KOWR, Polska Organizacja Turystyczna).

Przypominamy, że już 23 marca w Budapeszcie nasz kandydat będzie miał do przygotowania dwa dania w 14 porcjach: jedno – serwowane wyłącznie na talerzu, wydane po 5 godzinach od rozpoczęcia konkursu oraz drugie danie mięsne zaprezentowane na platerze i wydane po 5 godzinach i 35 minutach.

Produkty obowiązkowe do przygotowania dania na talerzu to: trzy rodzaje ziemniaków (coronada, anuszka, medison) zaś tematami obowiązkowymi dania na platerze są: comber i udziec z sarny oraz kacza wątróbka, które mają być podane w akompaniamencie dwóch dowolnych dodatków oraz jednego przygotowanego na bazie kwaśnej śmietany i serka wiejskiego. Świeżą sarninę do treningów zapewnia naszemu zespołowi firma HORECA Las Kalisz.

– Jesteśmy już na ostatniej prostej w drodze do Budapesztu. Emocje są ogromne, oczekiwania duże, dlatego teraz potrzeba spokoju i mentalnego wsparcia. Zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, aby Kuba mógł się dobrze przygotować do startu. W tym roku tego czasu było dużo mniej z uwagi na marcowy termin selekcji europejskiej. Jestem jednak przekonany, że ciężka praca, którą wszyscy włożyliśmy w te przygotowania przyniosą zamierzony efekt – powiedział Jacek Krawczyk Prezes Zarządu Bocuse d’Or Polska.

Bocuse d’Or Europe 2022 odbędzie się w dniach 23-24 marca w Budapeszcie podczas targów Sirha Hungexpo. Honorowym Przewodniczącym europejskiej selekcji będzie Ana Roš, słoweńska szefowa kuchni, posiadaczka dwóch gwiazdek Michelin. Ta europejska edycja Bocuse d’Or z pewnością będzie pełna emocji i wzruszeń. Zapowiada się zatem wspaniałe kulinarne widowisko na najwyższym światowym poziomie.

Bądźcie z nami 23 marca! Wspierajcie Team Poland na miejscu oraz podczas transmisji online w internecie.

Tekst: Smarten PR

www.bocusedorpoland.pl

Team Poland na ostatniej prostej przed europejską rozgrywką w Budapeszcie

Team Poland na ostatniej prostej przed europejską rozgrywką w Budapeszcie

Mamy świadomość otaczającej nas rzeczywistości, jesteśmy solidarni z Ukrainą i pomagamy, każdy z nas jak umie i ma możliwości, ale nie zapominajmy, że Jakub Kasprzak właśnie walczy o swoje marzenia – awans do Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie. Tylko miejsce w pierwszej dziesiątce w Budapeszcie będzie dla naszego kandydata spełnieniem. Pozostały zaledwie dwa tygodnie do półfinałowej rozgrywki Bocuse d’Or Europe 2022, w której do rywalizacji stanie 18 państw a wśród nich reprezentant Polski.

Pozostały najtrudniejsze 14 dni. Nasza kulinarna prezentacja jest już w pełni skomponowana, teraz tylko doprecyzowywane są drobne szczegóły oraz tzw. czasówka. Zatem przed Jakubem i jego zespołem mordercze treningi, które mogą odbywać się komfortowo, bez zakłóceń i profesjonalnie dzięki uprzejmości Unilever Food Solutions, w którego pomieszczeniach został odwzorowany box konkursowy.

Zbudowana pod wymiar kuchnia została wyposażona w sprzęty najwyższej jakości przez Partnerów: Plastmet, Hendi, Unox, Gastro Magic Service. W zmywaniu wspiera nas niezawodna firma MEIKO, co jak wiemy bardzo ułatwia pracę na kuchni. O wygodne i ładnie prezentujące się bluzy kucharskie, fartuchy i bezrękawniki zadbała firma ChemaN.

Nie zapominamy o pozostałych firmach partnerskich, które równie mocno wspierają naszą drużynę w przygotowaniach i bez których to wszystko nie byłoby możliwe (Churchill, Kaiser Caviar, Aquanet, Fine Dine, Poland Tastes Good, KOWR, Polska Organizacja Turystyczna).

Przypominamy, że już 23 marca w Budapeszcie nasz kandydat będzie miał do przygotowania dwa dania w 14 porcjach: jedno – serwowane wyłącznie na talerzu, wydane po 5 godzinach od rozpoczęcia konkursu oraz drugie danie mięsne zaprezentowane na platerze i wydane po 5 godzinach i 35 minutach.

Produkty obowiązkowe do przygotowania dania na talerzu to: trzy rodzaje ziemniaków (coronada, anuszka, medison) zaś tematami obowiązkowymi dania na platerze są: comber i udziec z sarny oraz kacza wątróbka, które mają być podane w akompaniamencie dwóch dowolnych dodatków oraz jednego przygotowanego na bazie kwaśnej śmietany i serka wiejskiego. Świeżą sarninę do treningów zapewnia naszemu zespołowi firma HORECA Las Kalisz.

– Jesteśmy już na ostatniej prostej w drodze do Budapesztu. Emocje są ogromne, oczekiwania duże, dlatego teraz potrzeba spokoju i mentalnego wsparcia. Zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, aby Kuba mógł się dobrze przygotować do startu. W tym roku tego czasu było dużo mniej z uwagi na marcowy termin selekcji europejskiej. Jestem jednak przekonany, że ciężka praca, którą wszyscy włożyliśmy w te przygotowania przyniosą zamierzony efekt – powiedział Jacek Krawczyk Prezes Zarządu Bocuse d’Or Polska.

Bocuse d’Or Europe 2022 odbędzie się w dniach 23-24 marca w Budapeszcie podczas targów Sirha Hungexpo. Honorowym Przewodniczącym europejskiej selekcji będzie Ana Roš, słoweńska szefowa kuchni, posiadaczka dwóch gwiazdek Michelin. Ta europejska edycja Bocuse d’Or z pewnością będzie pełna emocji i wzruszeń. Zapowiada się zatem wspaniałe kulinarne widowisko na najwyższym światowym poziomie.

Bądźcie z nami 23 marca! Wspierajcie Team Poland na miejscu oraz podczas transmisji online w internecie.

Tekst: Smarten PR

www.bocusedorpoland.pl

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Burger King otwiera pierwszą bezmięsną restaurację

Wegańska pizza z Violife w Telepizzy na dłużej

Różny zespół, ta sama jakość: jak standaryzacja pomaga odnieść sukces

Orient, harmonia i współczesność – nowe kolekcje Lubiana Premium 

Michał Soliwoda nowym Prezes Polskiej Inicjatywy Kulinarnej

Nowy Rok i nowe rozdanie w Academy Bocuse d’Or Poland