Aktualności

Team Poland na ostatniej prostej przed europejską rozgrywką w Budapeszcie

Team Poland na ostatniej prostej przed europejską rozgrywką w Budapeszcie

Mamy świadomość otaczającej nas rzeczywistości, jesteśmy solidarni z Ukrainą i pomagamy, każdy z nas jak umie i ma możliwości, ale nie zapominajmy, że Jakub Kasprzak właśnie walczy o swoje marzenia – awans do Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie. Tylko miejsce w pierwszej dziesiątce w Budapeszcie będzie dla naszego kandydata spełnieniem. Pozostały zaledwie dwa tygodnie do półfinałowej rozgrywki Bocuse d’Or Europe 2022, w której do rywalizacji stanie 18 państw a wśród nich reprezentant Polski.

Pozostały najtrudniejsze 14 dni. Nasza kulinarna prezentacja jest już w pełni skomponowana, teraz tylko doprecyzowywane są drobne szczegóły oraz tzw. czasówka. Zatem przed Jakubem i jego zespołem mordercze treningi, które mogą odbywać się komfortowo, bez zakłóceń i profesjonalnie dzięki uprzejmości Unilever Food Solutions, w którego pomieszczeniach został odwzorowany box konkursowy.

Zbudowana pod wymiar kuchnia została wyposażona w sprzęty najwyższej jakości przez Partnerów: Plastmet, Hendi, Unox, Gastro Magic Service. W zmywaniu wspiera nas niezawodna firma MEIKO, co jak wiemy bardzo ułatwia pracę na kuchni. O wygodne i ładnie prezentujące się bluzy kucharskie, fartuchy i bezrękawniki zadbała firma ChemaN.

Nie zapominamy o pozostałych firmach partnerskich, które równie mocno wspierają naszą drużynę w przygotowaniach i bez których to wszystko nie byłoby możliwe (Churchill, Kaiser Caviar, Aquanet, Fine Dine, Poland Tastes Good, KOWR, Polska Organizacja Turystyczna).

Przypominamy, że już 23 marca w Budapeszcie nasz kandydat będzie miał do przygotowania dwa dania w 14 porcjach: jedno – serwowane wyłącznie na talerzu, wydane po 5 godzinach od rozpoczęcia konkursu oraz drugie danie mięsne zaprezentowane na platerze i wydane po 5 godzinach i 35 minutach.

Produkty obowiązkowe do przygotowania dania na talerzu to: trzy rodzaje ziemniaków (coronada, anuszka, medison) zaś tematami obowiązkowymi dania na platerze są: comber i udziec z sarny oraz kacza wątróbka, które mają być podane w akompaniamencie dwóch dowolnych dodatków oraz jednego przygotowanego na bazie kwaśnej śmietany i serka wiejskiego. Świeżą sarninę do treningów zapewnia naszemu zespołowi firma HORECA Las Kalisz.

– Jesteśmy już na ostatniej prostej w drodze do Budapesztu. Emocje są ogromne, oczekiwania duże, dlatego teraz potrzeba spokoju i mentalnego wsparcia. Zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, aby Kuba mógł się dobrze przygotować do startu. W tym roku tego czasu było dużo mniej z uwagi na marcowy termin selekcji europejskiej. Jestem jednak przekonany, że ciężka praca, którą wszyscy włożyliśmy w te przygotowania przyniosą zamierzony efekt – powiedział Jacek Krawczyk Prezes Zarządu Bocuse d’Or Polska.

Bocuse d’Or Europe 2022 odbędzie się w dniach 23-24 marca w Budapeszcie podczas targów Sirha Hungexpo. Honorowym Przewodniczącym europejskiej selekcji będzie Ana Roš, słoweńska szefowa kuchni, posiadaczka dwóch gwiazdek Michelin. Ta europejska edycja Bocuse d’Or z pewnością będzie pełna emocji i wzruszeń. Zapowiada się zatem wspaniałe kulinarne widowisko na najwyższym światowym poziomie.

Bądźcie z nami 23 marca! Wspierajcie Team Poland na miejscu oraz podczas transmisji online w internecie.

Tekst: Smarten PR

www.bocusedorpoland.pl

Team Poland na ostatniej prostej przed europejską rozgrywką w Budapeszcie

Team Poland na ostatniej prostej przed europejską rozgrywką w Budapeszcie

Mamy świadomość otaczającej nas rzeczywistości, jesteśmy solidarni z Ukrainą i pomagamy, każdy z nas jak umie i ma możliwości, ale nie zapominajmy, że Jakub Kasprzak właśnie walczy o swoje marzenia – awans do Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie. Tylko miejsce w pierwszej dziesiątce w Budapeszcie będzie dla naszego kandydata spełnieniem. Pozostały zaledwie dwa tygodnie do półfinałowej rozgrywki Bocuse d’Or Europe 2022, w której do rywalizacji stanie 18 państw a wśród nich reprezentant Polski.

Pozostały najtrudniejsze 14 dni. Nasza kulinarna prezentacja jest już w pełni skomponowana, teraz tylko doprecyzowywane są drobne szczegóły oraz tzw. czasówka. Zatem przed Jakubem i jego zespołem mordercze treningi, które mogą odbywać się komfortowo, bez zakłóceń i profesjonalnie dzięki uprzejmości Unilever Food Solutions, w którego pomieszczeniach został odwzorowany box konkursowy.

Zbudowana pod wymiar kuchnia została wyposażona w sprzęty najwyższej jakości przez Partnerów: Plastmet, Hendi, Unox, Gastro Magic Service. W zmywaniu wspiera nas niezawodna firma MEIKO, co jak wiemy bardzo ułatwia pracę na kuchni. O wygodne i ładnie prezentujące się bluzy kucharskie, fartuchy i bezrękawniki zadbała firma ChemaN.

Nie zapominamy o pozostałych firmach partnerskich, które równie mocno wspierają naszą drużynę w przygotowaniach i bez których to wszystko nie byłoby możliwe (Churchill, Kaiser Caviar, Aquanet, Fine Dine, Poland Tastes Good, KOWR, Polska Organizacja Turystyczna).

Przypominamy, że już 23 marca w Budapeszcie nasz kandydat będzie miał do przygotowania dwa dania w 14 porcjach: jedno – serwowane wyłącznie na talerzu, wydane po 5 godzinach od rozpoczęcia konkursu oraz drugie danie mięsne zaprezentowane na platerze i wydane po 5 godzinach i 35 minutach.

Produkty obowiązkowe do przygotowania dania na talerzu to: trzy rodzaje ziemniaków (coronada, anuszka, medison) zaś tematami obowiązkowymi dania na platerze są: comber i udziec z sarny oraz kacza wątróbka, które mają być podane w akompaniamencie dwóch dowolnych dodatków oraz jednego przygotowanego na bazie kwaśnej śmietany i serka wiejskiego. Świeżą sarninę do treningów zapewnia naszemu zespołowi firma HORECA Las Kalisz.

– Jesteśmy już na ostatniej prostej w drodze do Budapesztu. Emocje są ogromne, oczekiwania duże, dlatego teraz potrzeba spokoju i mentalnego wsparcia. Zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, aby Kuba mógł się dobrze przygotować do startu. W tym roku tego czasu było dużo mniej z uwagi na marcowy termin selekcji europejskiej. Jestem jednak przekonany, że ciężka praca, którą wszyscy włożyliśmy w te przygotowania przyniosą zamierzony efekt – powiedział Jacek Krawczyk Prezes Zarządu Bocuse d’Or Polska.

Bocuse d’Or Europe 2022 odbędzie się w dniach 23-24 marca w Budapeszcie podczas targów Sirha Hungexpo. Honorowym Przewodniczącym europejskiej selekcji będzie Ana Roš, słoweńska szefowa kuchni, posiadaczka dwóch gwiazdek Michelin. Ta europejska edycja Bocuse d’Or z pewnością będzie pełna emocji i wzruszeń. Zapowiada się zatem wspaniałe kulinarne widowisko na najwyższym światowym poziomie.

Bądźcie z nami 23 marca! Wspierajcie Team Poland na miejscu oraz podczas transmisji online w internecie.

Tekst: Smarten PR

www.bocusedorpoland.pl

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Pierogarnia Stary Młyn otwiera nową restaurację we Wrocławiu!

Poland 100 Best Restaurants Awards 2022

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Smaki Podlasia” 2022 rozstrzygnięty

Najnowsze trendy kulinarne – na co stawiają szefowie kuchni w sezonie letnim 2022?

Violife Grecki biały – teraz także w kostkach

W środę lub w piątek zapadnie decyzja w sprawie zaostrzenia restrykcji