Dyrektywa Single Use Plastics (SUP) będzie miała ogromny wpływ na branżę gastronomiczną, gdyż wprowadzi nowe obowiązki związane z ochroną środowiska. Chcesz dowiedzieć się więcej? Pobierz bezpłatnego e-booka na stronie www.made2go.pl. Redakcja Restaurant Management z przyjemnością objęła patronat medialny nad projektem.
Na stronie www.made2go.pl możesz pobrać darmowy, edukacyjny ebook przygotowany przez zespół Interseroh dla właścicieli i menedżerów lokali gastronomicznych, kawiarni, restauracji, barów, food trucków.
W ebooku znajdziesz:
• nowe regulacje związane z Dyrektywą SUP,
• dobre praktyki w zakresie pakowania dań na wynos,
• informacje o edukacji ekologicznej klientów,
• informacje o zrównoważonym rozwoju w gastronomii.
Jakie korzyści daje Ci ebook?
- Przygotujesz się do nadchodzących zmian z wyprzedzeniem.
- Otrzymasz konkretne propozycje rozwiązań pojawiających się problemów.
- Poznasz inne rozwiązania pomagające usprawnić działanie Twojego biznesu.
Dyrektywa Single Use Plastics to Dyrektywa Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2019/904 z dnia 5 czerwca 2019 r. w sprawie zmniejszenia wpływu niektórych produktów z tworzyw sztucznych na środowisko. Nie jest jeszcze znana dokładna data implementacji Dyrektywy w Polsce, natomiast jest już opublikowany projekt ustawy o zmianie ustawy o obowiązkach przedsiębiorców w zakresie gospodarowania niektórymi odpadami oraz o opłacie produktowej oraz niektórych innych ustaw (nr UC73). Więcej w ebooku!
Patronami ebooka są TooGoodToGo i magazyn Restaurant Management.