...

Aktualności

Restauratorzy pomogą dzieciom z Polski i Ukrainy. Świąteczny Stół Pajacyka 2022

Restauratorzy pomogą dzieciom z Polski i Ukrainy. Świąteczny Stół Pajacyka 2022

Kolejna edycja „Świątecznego Stołu Pajacyka” odbędzie się już 9 grudnia. Tego dnia właściciele lokali gastronomicznych przekażą 10% dziennego obrotu, finansując pomoc psychologiczną i dożywianie dla polskich i ukraińskich dzieci. Jak można włączyć się do akcji?

Już 450 lokali gastronomicznych zgłosiło się do tegorocznej odsłony Świątecznego Stołu Pajacyka. W zeszłym roku udział w akcji wzięło prawie pół tysiąca lokali z Polski i zagranicy, dzięki czemu udało się zgromadzić ponad 136 tysięcy zł.

Każdy właściciel lokalu gastronomicznego może włączyć się w działania Polskiej Akcji Humanitarnej i 9 grudnia przekazać 10% dziennego utargu. Do akcji dołączają zarówno duże sieci gastronomiczne, jak i mniejsze restauracje rodzinne, bary czy kawiarnie.

– Każdy sprzedany obiad, deser czy napój zamienia się w realną pomoc – mówi Tadeusz Szczepaniak, koordynator projektu w PAH – W ciągu dwudziestu lat trwania akcji udało się sfinansować ponad 200 tysięcy posiłków. Mamy nadzieję, że w grudniu wspólnie pobijemy kolejny rekord!

Środki, które uda się zebrać w tegorocznej edycji, sfinansują wsparcie psychologiczne oraz dożywianie dla dzieci i młodzieży. W tym roku cel jest szczególny – w związku z wojną w Ukrainie wzrosły potrzeby w polskich szkołach i świetlicach, do których od 24 lutego br. uczęszczają także dzieci uciekające przed konfliktem zbrojnym. Dlatego pomoc w ramach programu „Pajacyk” obejmuje wszystkie dzieci, niezależnie od ich obywatelstwa.

Do Świątecznego Stołu Pajacyka będzie można zasiąść zarówno w Warszawie, jak i Opolu, Łodzi, Zgorzelcu, Supraślu, Augustowie czy Kobierzycach. Pełną listę lokali biorących udział w akcji można znaleźć na aktualizowanej na bieżąco mapie: https://www.pajacyk.pl/swiateczny-stol-pajacyka/

By zarejestrować swój lokal do udziału w akcji, wystarczy do 20 listopada wypełnić krótki formularz zgłoszeniowy: https://bit.ly/3UptveN

Restauratorzy pomogą dzieciom z Polski i Ukrainy. Świąteczny Stół Pajacyka 2022

Restauratorzy pomogą dzieciom z Polski i Ukrainy. Świąteczny Stół Pajacyka 2022

Kolejna edycja „Świątecznego Stołu Pajacyka” odbędzie się już 9 grudnia. Tego dnia właściciele lokali gastronomicznych przekażą 10% dziennego obrotu, finansując pomoc psychologiczną i dożywianie dla polskich i ukraińskich dzieci. Jak można włączyć się do akcji?

Już 450 lokali gastronomicznych zgłosiło się do tegorocznej odsłony Świątecznego Stołu Pajacyka. W zeszłym roku udział w akcji wzięło prawie pół tysiąca lokali z Polski i zagranicy, dzięki czemu udało się zgromadzić ponad 136 tysięcy zł.

Każdy właściciel lokalu gastronomicznego może włączyć się w działania Polskiej Akcji Humanitarnej i 9 grudnia przekazać 10% dziennego utargu. Do akcji dołączają zarówno duże sieci gastronomiczne, jak i mniejsze restauracje rodzinne, bary czy kawiarnie.

– Każdy sprzedany obiad, deser czy napój zamienia się w realną pomoc – mówi Tadeusz Szczepaniak, koordynator projektu w PAH – W ciągu dwudziestu lat trwania akcji udało się sfinansować ponad 200 tysięcy posiłków. Mamy nadzieję, że w grudniu wspólnie pobijemy kolejny rekord!

Środki, które uda się zebrać w tegorocznej edycji, sfinansują wsparcie psychologiczne oraz dożywianie dla dzieci i młodzieży. W tym roku cel jest szczególny – w związku z wojną w Ukrainie wzrosły potrzeby w polskich szkołach i świetlicach, do których od 24 lutego br. uczęszczają także dzieci uciekające przed konfliktem zbrojnym. Dlatego pomoc w ramach programu „Pajacyk” obejmuje wszystkie dzieci, niezależnie od ich obywatelstwa.

Do Świątecznego Stołu Pajacyka będzie można zasiąść zarówno w Warszawie, jak i Opolu, Łodzi, Zgorzelcu, Supraślu, Augustowie czy Kobierzycach. Pełną listę lokali biorących udział w akcji można znaleźć na aktualizowanej na bieżąco mapie: https://www.pajacyk.pl/swiateczny-stol-pajacyka/

By zarejestrować swój lokal do udziału w akcji, wystarczy do 20 listopada wypełnić krótki formularz zgłoszeniowy: https://bit.ly/3UptveN

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Konferencja Grupy Hendi

Food and Design startuje ze szkoleniami dla branży spożywczej i HoReCa

Instytut Kulinarny Transgourmet zaprasza do odkrywania “Historii Kuchni Polskiej”

Luzowanie obostrzeń. Wracają targi i konferencje

ConnectedCooking od Rational: W ten sposób możesz w pełni wykorzystać potencjał swojej kuchni

Nieskazitelna czystość szkła w sztuce barmańskiej

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.