...

Aktualności

Paweł Kałuski i Pascal Barbot razem przygotowali wykwintne menu dla ponad 520 osób na gali CCIFP „Future”

Paweł Kałuski i Pascal Barbot razem przygotowali wykwintne menu dla ponad 520 osób na gali CCIFP „Future”

Sofitel Warsaw Victoria po raz kolejny został partnerem gali Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej CCIFP. Tegoroczna jubileuszowa edycja wydarzenia uhonorowała 30-lecie organizacji, a tematem przewodnim była przyszłość. Uroczysta gala odbyła się 2 lutego, tradycyjnie w sali balowej Sofitel Warsaw Victoria. Za menu łączące polską i francuską tradycję kulinarną odpowiada szef kuchni hotelu Sofitel Warszawa Victoria – Paweł Kałuski wraz z zaproszonym przez Izbę, specjalnie na tę okazję, francuskim mistrzem kuchni – Pascalem Barbot – Szefem paryskiej restauracji L’Astrance, posiadającej dwie gwiazdki Michelin.

Sofitel Warsaw Victoria, zlokalizowany w samym sercu Warszawy, przy pl. Piłsudskiego, nieopodal Teatru Wielkiego –Opery Narodowej, Ogrodu Saskiego czy Zamku Królewskiego, to ikoniczne miejsce na mapie Warszawy. Jako ambasador nowoczesnego francuskiego stylu życia, hotel od wielu lat jest  organizatorem i partnerem wydarzeń promujących nadsekwańską kulturę w Polsce.

Coroczna gala CCIFP jest jednym z najważniejszych wydarzeń polsko-francuskiego biznesu, w którym uczestniczą prezesi największych firm francuskich i polskich. Wyjątkowa kolacja, atmosfera sprzyjająca nawiązywaniu kontaktów i elegancja spotkania sprawiają, że jest to jedno z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń CCIFP. Tradycyjnie już od wielu lat wydarzenie odbywa się w prestiżowej  sali balowej Sofitel Warsaw Victoria.

Wieczór uświetniły futurystyczne pokazy artystyczne, a o podniebienia Gości zadbali szefowie Paweł Kałuski oraz Pascal Barbot, którzy stawiając na najlepszą jakość i sezonowość produktów wyczarowali doskonałe 3-daniowe menu. Na przystawkę podano consommé pomidorowe ze smardzami, czarną soczewicą  i confit pomidorowym, które było idealnym wstępem do pierwszego dania głównego: perliczki z truflą, purée z kasztanów, wędzonym bobem z sosem z czerwonego wina i Armaniaku.

Drugie danie główne to karmelizowany antar patagoński z młodymi porami gotowanymi w bulionie z wodorostów i beurre blanc z sosem sojowym. Dopełnienie menu stanowiły jubileuszowy tort oraz bufet serowy. W procesie serwowania dań uczestniczyło aż 30 kucharzy oraz 90 kelnerów.

Znakomitym szefom asystowali dwaj adepci sztuki kulinarnej z zaprzyjaźnionej z Sofitel Warszawa Victoria szkoły gastronomicznej im. Prof. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie.

Paweł Kałuski i Pascal Barbot razem przygotowali wykwintne 3-daniowe menu dla ponad 520 osób na gali CCIFP „Future”

Pascal Barbot 

Jako młody student i podróżnik, zaczął kształcić się w najlepszych restauracjach w Europie i Australii. Przez pięć lat pracował z trzygwiazdkowym szefem Alainem Passardem w restauracji L’Arpège w Paryżu, gdzie poznał tajniki kulinarne mistrza i nauczył się szacunku do podstawowych produktów. Wraz z Christophe Rohat założył w 2000 roku restaurację Astrance, która szybko stała się jednym z najważniejszych punktów na kulinarnej mapie Paryża. W 2005 został uznany Najlepszym Kucharzem Francji.

Paweł Kałuski
Doświadczenie zdobywał m.in. w hotelach Hyatt i Radisson SAS. Swoje umiejętności rozwijał uczestnicząc w licznych szkoleniach we Francji i Belgii, m.in. u legendarnego szefa Yves’a Mattagne. W 1998 został zwycięzcą prestiżowych konkursów: L’art de cuisine Martell i Toques Vertes Bonduelle. W 2017 objął stanowisko Executive chef’a hotelu Marriott Warsaw, gdzie miał okazję gotować m.in. dla Prezydentów USA i Polski. Od kwietnia 2022 roku kieruje kuchnią hotelu Sofitel Warsaw Victoria, a od 2023 r. jest członkiem Akademii Bocuse d’Or Poland.

Źródło: Sofitel Warsaw Victoria

Paweł Kałuski i Pascal Barbot razem przygotowali wykwintne menu dla ponad 520 osób na gali CCIFP „Future”

Paweł Kałuski i Pascal Barbot razem przygotowali wykwintne menu dla ponad 520 osób na gali CCIFP „Future”

Sofitel Warsaw Victoria po raz kolejny został partnerem gali Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej CCIFP. Tegoroczna jubileuszowa edycja wydarzenia uhonorowała 30-lecie organizacji, a tematem przewodnim była przyszłość. Uroczysta gala odbyła się 2 lutego, tradycyjnie w sali balowej Sofitel Warsaw Victoria. Za menu łączące polską i francuską tradycję kulinarną odpowiada szef kuchni hotelu Sofitel Warszawa Victoria – Paweł Kałuski wraz z zaproszonym przez Izbę, specjalnie na tę okazję, francuskim mistrzem kuchni – Pascalem Barbot – Szefem paryskiej restauracji L’Astrance, posiadającej dwie gwiazdki Michelin.

Sofitel Warsaw Victoria, zlokalizowany w samym sercu Warszawy, przy pl. Piłsudskiego, nieopodal Teatru Wielkiego –Opery Narodowej, Ogrodu Saskiego czy Zamku Królewskiego, to ikoniczne miejsce na mapie Warszawy. Jako ambasador nowoczesnego francuskiego stylu życia, hotel od wielu lat jest  organizatorem i partnerem wydarzeń promujących nadsekwańską kulturę w Polsce.

Coroczna gala CCIFP jest jednym z najważniejszych wydarzeń polsko-francuskiego biznesu, w którym uczestniczą prezesi największych firm francuskich i polskich. Wyjątkowa kolacja, atmosfera sprzyjająca nawiązywaniu kontaktów i elegancja spotkania sprawiają, że jest to jedno z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń CCIFP. Tradycyjnie już od wielu lat wydarzenie odbywa się w prestiżowej  sali balowej Sofitel Warsaw Victoria.

Wieczór uświetniły futurystyczne pokazy artystyczne, a o podniebienia Gości zadbali szefowie Paweł Kałuski oraz Pascal Barbot, którzy stawiając na najlepszą jakość i sezonowość produktów wyczarowali doskonałe 3-daniowe menu. Na przystawkę podano consommé pomidorowe ze smardzami, czarną soczewicą  i confit pomidorowym, które było idealnym wstępem do pierwszego dania głównego: perliczki z truflą, purée z kasztanów, wędzonym bobem z sosem z czerwonego wina i Armaniaku.

Drugie danie główne to karmelizowany antar patagoński z młodymi porami gotowanymi w bulionie z wodorostów i beurre blanc z sosem sojowym. Dopełnienie menu stanowiły jubileuszowy tort oraz bufet serowy. W procesie serwowania dań uczestniczyło aż 30 kucharzy oraz 90 kelnerów.

Znakomitym szefom asystowali dwaj adepci sztuki kulinarnej z zaprzyjaźnionej z Sofitel Warszawa Victoria szkoły gastronomicznej im. Prof. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie.

Paweł Kałuski i Pascal Barbot razem przygotowali wykwintne 3-daniowe menu dla ponad 520 osób na gali CCIFP „Future”

Pascal Barbot 

Jako młody student i podróżnik, zaczął kształcić się w najlepszych restauracjach w Europie i Australii. Przez pięć lat pracował z trzygwiazdkowym szefem Alainem Passardem w restauracji L’Arpège w Paryżu, gdzie poznał tajniki kulinarne mistrza i nauczył się szacunku do podstawowych produktów. Wraz z Christophe Rohat założył w 2000 roku restaurację Astrance, która szybko stała się jednym z najważniejszych punktów na kulinarnej mapie Paryża. W 2005 został uznany Najlepszym Kucharzem Francji.

Paweł Kałuski
Doświadczenie zdobywał m.in. w hotelach Hyatt i Radisson SAS. Swoje umiejętności rozwijał uczestnicząc w licznych szkoleniach we Francji i Belgii, m.in. u legendarnego szefa Yves’a Mattagne. W 1998 został zwycięzcą prestiżowych konkursów: L’art de cuisine Martell i Toques Vertes Bonduelle. W 2017 objął stanowisko Executive chef’a hotelu Marriott Warsaw, gdzie miał okazję gotować m.in. dla Prezydentów USA i Polski. Od kwietnia 2022 roku kieruje kuchnią hotelu Sofitel Warsaw Victoria, a od 2023 r. jest członkiem Akademii Bocuse d’Or Poland.

Źródło: Sofitel Warsaw Victoria

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Medale, pewniaki i zaskoczenia. Rozstrzygnięto konkurs WINOPL 2024

Kulinarna rewolucja w Hotelu Bellotto

Transgourmet Foodservice i Selgros ogłaszają plany rozwoju na 30. Targach HORECA® w Krakowie [VIDEO]

Wielkopolski Kucharz Roku 2023 – konkurs Im. Rafała Jelewskiego. Program!

Mistrzostwa Świata Baristów z wyjątkową nagrodą

Świąteczny Stół Pajacyka

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.