...

Aktualności

Kulinarna rewolucja w Hotelu Bellotto

Kulinarna rewolucja w Hotelu Bellotto

Warszawski pięciogwiazdkowy Hotel Bellotto ma nowych szefów kuchni. Z początkiem wakacji stanowisko Szefa Kuchni Focaccia Ristorante objął jej dotychczasowy zastępca Norbert Szymul, zaś nowym Szefem Kuchni Pałacowej została Ewa Wojdanowicz. Kucharze proponują menu oparte wyłącznie na oryginalnych produktach najwyższej jakości oraz ręcznie wyrabianych makaronach. Goście mogą skosztować m.in. śródziemnomorskich przystawek, mięs i owoców morza, makaronów oraz włoskich deserów.

Norbert Szymul dotychczas pełnił funkcję zastępcy Szefa kuchni obiektu. Z hotelem Bellotto związany jest od 2021 roku. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w restauracjach Strefa, LIF, Wuw bar, Dzikie Pola czy Odkupienie Win. Według nowego szefa Focaccia Ristorante kuchnia ma być przyjemnością, musi być też być zdrowa, świeża i różnorodna.

– Jestem pewny, że razem z moim fantastycznym zespołem stworzymy wiele niezapomnianych smaków i wyjątkowych chwil dla naszych gości – przekonuje Norbert Szymul.

Nowym Szefem Kuchni Pałacowej (cateringowej) została Ewa Wojdanowicz. Z obiektem związana od 2020 roku. Swoje bogate doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w warszawskim hotelu Sheraton, restauracji Belvedere czy w Brytyjsko-Polskiej Akademii High School. W kuchni lubi eksperymentować i zdawać się na swoją intuicję, która wciąż skłania ją do poszukiwania nowych połączeń, pozwalających odkrywać wyraziste kompozycje smakowe.

– Gotowanie to moja pasja od najmłodszych lat, wciąż odkrywam nowe smaki, dlatego w przygotowaniu posiłków stawiam na kreatywność i zmysłowość, która jest szczególnie ważna w organizacji wydarzeń  – dodaje Ewa Wojdanowicz.

Focaccia Ristorante

Elegancka restauracja Focaccia Ristorante zachęca do delektowania się wybornymi potrawami. Mieszcząca się w prawym skrzydle hotelu, z jasnym wnętrzem zaprasza do rozpoczęcia dnia ze smakiem korzystając z bogatego bufetu, w którym nie brakuje aromatycznych włoskich specjałów, oczywiście zaczynając od focacci czyli włoskiego rodzaju pieczywa podobnego do spodu od pizzy, podawanego z solą, ziołami polanego oliwą, czy z suszonymi pomidorami i oliwkami. Serwowany jest jako przystawka przed daniem głównym, najczęściej na ciepło. Goście mogą także skosztować m.in. ręcznie wyrabianych makaronów, śródziemnomorskich przystawek, mięs i owoców morza, past oraz włoskich deserów. Każdego dnia serwowane jest wyjątkowe menu degustacyjne Szefa Kuchni, składające się z 5 dań z karty, które podawane są w pomniejszonych wersjach.

Kulinarna rewolucja w Hotelu Bellotto

Kulinarna rewolucja w Hotelu Bellotto

Warszawski pięciogwiazdkowy Hotel Bellotto ma nowych szefów kuchni. Z początkiem wakacji stanowisko Szefa Kuchni Focaccia Ristorante objął jej dotychczasowy zastępca Norbert Szymul, zaś nowym Szefem Kuchni Pałacowej została Ewa Wojdanowicz. Kucharze proponują menu oparte wyłącznie na oryginalnych produktach najwyższej jakości oraz ręcznie wyrabianych makaronach. Goście mogą skosztować m.in. śródziemnomorskich przystawek, mięs i owoców morza, makaronów oraz włoskich deserów.

Norbert Szymul dotychczas pełnił funkcję zastępcy Szefa kuchni obiektu. Z hotelem Bellotto związany jest od 2021 roku. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w restauracjach Strefa, LIF, Wuw bar, Dzikie Pola czy Odkupienie Win. Według nowego szefa Focaccia Ristorante kuchnia ma być przyjemnością, musi być też być zdrowa, świeża i różnorodna.

– Jestem pewny, że razem z moim fantastycznym zespołem stworzymy wiele niezapomnianych smaków i wyjątkowych chwil dla naszych gości – przekonuje Norbert Szymul.

Nowym Szefem Kuchni Pałacowej (cateringowej) została Ewa Wojdanowicz. Z obiektem związana od 2020 roku. Swoje bogate doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w warszawskim hotelu Sheraton, restauracji Belvedere czy w Brytyjsko-Polskiej Akademii High School. W kuchni lubi eksperymentować i zdawać się na swoją intuicję, która wciąż skłania ją do poszukiwania nowych połączeń, pozwalających odkrywać wyraziste kompozycje smakowe.

– Gotowanie to moja pasja od najmłodszych lat, wciąż odkrywam nowe smaki, dlatego w przygotowaniu posiłków stawiam na kreatywność i zmysłowość, która jest szczególnie ważna w organizacji wydarzeń  – dodaje Ewa Wojdanowicz.

Focaccia Ristorante

Elegancka restauracja Focaccia Ristorante zachęca do delektowania się wybornymi potrawami. Mieszcząca się w prawym skrzydle hotelu, z jasnym wnętrzem zaprasza do rozpoczęcia dnia ze smakiem korzystając z bogatego bufetu, w którym nie brakuje aromatycznych włoskich specjałów, oczywiście zaczynając od focacci czyli włoskiego rodzaju pieczywa podobnego do spodu od pizzy, podawanego z solą, ziołami polanego oliwą, czy z suszonymi pomidorami i oliwkami. Serwowany jest jako przystawka przed daniem głównym, najczęściej na ciepło. Goście mogą także skosztować m.in. ręcznie wyrabianych makaronów, śródziemnomorskich przystawek, mięs i owoców morza, past oraz włoskich deserów. Każdego dnia serwowane jest wyjątkowe menu degustacyjne Szefa Kuchni, składające się z 5 dań z karty, które podawane są w pomniejszonych wersjach.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Janusz Garncarczyk i Kurt Scheller zapraszają na wyjątkową kolację

Ecolab wprowadza innowacyjny środek do ręcznego mycia i dezynfekcji naczyń

Michelin Grand Dinners za nami!

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2023

4 pory roku: lato. Kolacja degustacyjna Roberta Muzyczuka i Dominika Duraja w restauracji Alto w Katowicach.

Otwarcie FOOD CONTENT STUDIO. Fotorelacja

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.