...

Aktualności

Chefs en Or 2023 – wielki powrót międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet!

Chefs en Or 2023 – wielki powrót międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet!

„Chefs en Or” po pandemicznej przerwie powraca w nowej odświeżonej formule. Do tej pory to prestiżowe wydarzenie kulinarne odbywało się we Francji. Gospodarzem tegorocznego finału będzie Polska. Już 31 października w Warszawie o zwycięstwo powalczą kucharze z Austrii, Francji, Hiszpanii, Niemiec, Polski, Rumunii i Szwajcarii.

Wielki finał konkursu „Chefs en Or 2023” odbędzie się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet przy hali Selgros Warszawa-Piaseczno. Finałowe zadanie jest wymagające i Szefowie Kuchni będą musieli wykazać się nie tylko umiejętnościami, ale i kreatywnością. Polega ono na przygotowaniu dania przy użyciu jednego znanego, obowiązkowego produktu oraz trzech dodatkowych składników ukrytych w tzw. „black box”, którego zawartość zostanie podana zawodnikom niespełna 15 godzin przed rozpoczęciem konkursowego gotowania. Wydarzenie ma charakter międzynarodowy. Każdy kraj, w którym działa Transgourmet, jest reprezentowany przez Szefa Kuchni oraz dwóch jurorów (degustacyjnego i technicznego).

Jurorzy wybiorą zwycięzcę, kierując się nie tylko techniką pracy oraz smakiem i wyglądem dań, lecz także filozofią korzystania z dostępnych produktów. Zgodnie z hasłem tegorocznej edycji konkursu – „Thrifty Masters” („Oszczędni mistrzowie”) – ważnym kryterium będzie m.in. generowanie jak najmniejszej ilości odpadków, a dodatkowym zadaniem jest przygotowanie tzw. „amuse bouche”, na bazie resztek produktów, które zostaną po stworzeniu dania głównego. Konkursowe dania oceni jury w składzie: Rudolf Obauer i Leo Aichinger (Austria), Pascal Grière i Serge Voloscenko (Francja), Rocio Morcillo Mendez (Hiszpania), Dominik Wetzel i Gilbert Korn-Fourcade (Niemcy), Martin Gimenez Castro i Jarosław Uściński (Polska), Cornelia Ghisoi i Bogdan Cozma (Rumunia), a także Tobia Ciarulli i Thomas Kuster (Szwajcaria).

– Przed uczestnikami wielkie wyzwanie. Z jednej strony muszą wykazać się wyjątkową wiedzą i kreatywnością, z drugiej zaś – spełnić oczekiwania naszych jurorów, wybitnych Szefów Kuchni z różnych regionów Europy. W zmaganiach wezmą udział doświadczeni profesjonaliści, więc o zwycięstwie zadecydują detale. Dla nas możliwość organizacji tego prestiżowego wydarzenia jest ogromnym wyróżnieniem – mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros.

Znamy już dwóch uczestników Chefs en Or 2023 – to STEFAN GLANTSCHNIG z Austrii i JEAN-YVES BOURNOT z Francji. Śledź stronę chefsenor.com i odkrywaj z nami kolejne ogłoszenia uczestników wielkiego finału:

• Niemcy – 8 października

• Polska – 12 października

• Rumunia – 16 października

• Hiszpania – 20 października
• Szwajcaria – 24 października

Na laureatów konkursu, oprócz tytułu „Kucharza ze Złota” i statuetki, czekają atrakcyjne nagrody pieniężne:

• dla zwycięzcy 10 000 €,

• II miejsce 7 000 €,

• III miejsce 5 000 €.

Nagrody dla laureatów zostaną wręczone podczas Wielkiej Gali organizowanej w sali balowej Hotelu Bellotto w Warszawie. Zarówno zmagania konkursowe jak i Gala będą transmitowane na żywo, na stronie chefsenor.com.

Źródło: Selgros

Chefs en Or 2023 – wielki powrót międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet!

Chefs en Or 2023 – wielki powrót międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet!

„Chefs en Or” po pandemicznej przerwie powraca w nowej odświeżonej formule. Do tej pory to prestiżowe wydarzenie kulinarne odbywało się we Francji. Gospodarzem tegorocznego finału będzie Polska. Już 31 października w Warszawie o zwycięstwo powalczą kucharze z Austrii, Francji, Hiszpanii, Niemiec, Polski, Rumunii i Szwajcarii.

Wielki finał konkursu „Chefs en Or 2023” odbędzie się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet przy hali Selgros Warszawa-Piaseczno. Finałowe zadanie jest wymagające i Szefowie Kuchni będą musieli wykazać się nie tylko umiejętnościami, ale i kreatywnością. Polega ono na przygotowaniu dania przy użyciu jednego znanego, obowiązkowego produktu oraz trzech dodatkowych składników ukrytych w tzw. „black box”, którego zawartość zostanie podana zawodnikom niespełna 15 godzin przed rozpoczęciem konkursowego gotowania. Wydarzenie ma charakter międzynarodowy. Każdy kraj, w którym działa Transgourmet, jest reprezentowany przez Szefa Kuchni oraz dwóch jurorów (degustacyjnego i technicznego).

Jurorzy wybiorą zwycięzcę, kierując się nie tylko techniką pracy oraz smakiem i wyglądem dań, lecz także filozofią korzystania z dostępnych produktów. Zgodnie z hasłem tegorocznej edycji konkursu – „Thrifty Masters” („Oszczędni mistrzowie”) – ważnym kryterium będzie m.in. generowanie jak najmniejszej ilości odpadków, a dodatkowym zadaniem jest przygotowanie tzw. „amuse bouche”, na bazie resztek produktów, które zostaną po stworzeniu dania głównego. Konkursowe dania oceni jury w składzie: Rudolf Obauer i Leo Aichinger (Austria), Pascal Grière i Serge Voloscenko (Francja), Rocio Morcillo Mendez (Hiszpania), Dominik Wetzel i Gilbert Korn-Fourcade (Niemcy), Martin Gimenez Castro i Jarosław Uściński (Polska), Cornelia Ghisoi i Bogdan Cozma (Rumunia), a także Tobia Ciarulli i Thomas Kuster (Szwajcaria).

– Przed uczestnikami wielkie wyzwanie. Z jednej strony muszą wykazać się wyjątkową wiedzą i kreatywnością, z drugiej zaś – spełnić oczekiwania naszych jurorów, wybitnych Szefów Kuchni z różnych regionów Europy. W zmaganiach wezmą udział doświadczeni profesjonaliści, więc o zwycięstwie zadecydują detale. Dla nas możliwość organizacji tego prestiżowego wydarzenia jest ogromnym wyróżnieniem – mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros.

Znamy już dwóch uczestników Chefs en Or 2023 – to STEFAN GLANTSCHNIG z Austrii i JEAN-YVES BOURNOT z Francji. Śledź stronę chefsenor.com i odkrywaj z nami kolejne ogłoszenia uczestników wielkiego finału:

• Niemcy – 8 października

• Polska – 12 października

• Rumunia – 16 października

• Hiszpania – 20 października
• Szwajcaria – 24 października

Na laureatów konkursu, oprócz tytułu „Kucharza ze Złota” i statuetki, czekają atrakcyjne nagrody pieniężne:

• dla zwycięzcy 10 000 €,

• II miejsce 7 000 €,

• III miejsce 5 000 €.

Nagrody dla laureatów zostaną wręczone podczas Wielkiej Gali organizowanej w sali balowej Hotelu Bellotto w Warszawie. Zarówno zmagania konkursowe jak i Gala będą transmitowane na żywo, na stronie chefsenor.com.

Źródło: Selgros

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

3. edycja Dnia Śledzia w hotelu Skipper

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Różny zespół, ta sama jakość: jak standaryzacja pomaga odnieść sukces

Kuchnia roślinna odpowiedzią na potrzeby klienta i częścią zielonej transformacji

Papierowa butelka staje się rzeczywistością

Wielki powrót konkursu Wielkopolski Kucharz Roku 2022!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.