Aktualności

II Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Smaki Podlasia”

II Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Smaki Podlasia”

W 2020 roku w hotelu „Pięć dębów” w Supraślu odbyła się pierwsza odsłona konkursu, w którym 8 zespołów walczyło o pierwsze miejsce w konkursie. Formułą był black box. Konkurs okazał się świetnym wydarzeniem i wspaniałym miejscem do starć między kucharzami. Zwycięzcami okazali się Artur Sienkiewicz i Maciej Wiśniewski z Białegostoku. W kapitule sędziowskiej zasiedli szefowie kuchni z całej Polski.

W roku 2022 organizatorzy zapraszają kolejne chętne ekipy do zmierzenia się z trudnym zadaniem konkursowym jakim jest black box. Konkurs odbędzie się 12.03.2022 r. w hotelu „Pięć dębów” w Supraślu, tak jak i poprzednim razem. Do jury zostali zaproszeni po raz kolejny szefowie kuchni z całego kraju. Formuła konkursu jest dość wymagająca dla startujących ekip.

Jak wyjaśniają organizatorzy, w konkursie nie da się przygotować do starcia z innymi drużynami, tu trzeba mieć dużą wiedzę i umiejętności, żeby w krótkim czasie z narzuconych produktów wymyślić i stworzyć dania konkursowe. W czarnych skrzynkach może trafić się wszystko i po otwarciu skrzynki musimy od razu wiedzieć, co chce zrobić. Trzeba szybko wymyślić koncepcję, omówić ją z partnerem i działać. Plusem może być to, że koncepcja danie może się zmieniać podczas jej przygotowywania. Możemy coś dodawać lub coś odrzucać.

Zgłoszenia do etapu kwalifikacyjnego są przyjmowane do 13.02.2022 r. Ogłoszenie ekip zaproszonych do drugiego etapu i przyjazdu na sam konkurs zostanie ogłoszony 27.02.2022 roku. Uczestnicy zostaną o tym fakcie poinformowane drogą elektroniczną jak i telefonicznie. Ekipy mają obowiązek potwierdzenia udziału w  konkursie w terminie 7 dni od ogłoszenia listy uczestników.

Wszelkie pytania i wątpliwości należy kierować pod adres [email protected] lub bezpośrednio do organizatora: Artur Lenczewski, tel. 512 745 568.

II Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Smaki Podlasia”

II Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Smaki Podlasia”

W 2020 roku w hotelu „Pięć dębów” w Supraślu odbyła się pierwsza odsłona konkursu, w którym 8 zespołów walczyło o pierwsze miejsce w konkursie. Formułą był black box. Konkurs okazał się świetnym wydarzeniem i wspaniałym miejscem do starć między kucharzami. Zwycięzcami okazali się Artur Sienkiewicz i Maciej Wiśniewski z Białegostoku. W kapitule sędziowskiej zasiedli szefowie kuchni z całej Polski.

W roku 2022 organizatorzy zapraszają kolejne chętne ekipy do zmierzenia się z trudnym zadaniem konkursowym jakim jest black box. Konkurs odbędzie się 12.03.2022 r. w hotelu „Pięć dębów” w Supraślu, tak jak i poprzednim razem. Do jury zostali zaproszeni po raz kolejny szefowie kuchni z całego kraju. Formuła konkursu jest dość wymagająca dla startujących ekip.

Jak wyjaśniają organizatorzy, w konkursie nie da się przygotować do starcia z innymi drużynami, tu trzeba mieć dużą wiedzę i umiejętności, żeby w krótkim czasie z narzuconych produktów wymyślić i stworzyć dania konkursowe. W czarnych skrzynkach może trafić się wszystko i po otwarciu skrzynki musimy od razu wiedzieć, co chce zrobić. Trzeba szybko wymyślić koncepcję, omówić ją z partnerem i działać. Plusem może być to, że koncepcja danie może się zmieniać podczas jej przygotowywania. Możemy coś dodawać lub coś odrzucać.

Zgłoszenia do etapu kwalifikacyjnego są przyjmowane do 13.02.2022 r. Ogłoszenie ekip zaproszonych do drugiego etapu i przyjazdu na sam konkurs zostanie ogłoszony 27.02.2022 roku. Uczestnicy zostaną o tym fakcie poinformowane drogą elektroniczną jak i telefonicznie. Ekipy mają obowiązek potwierdzenia udziału w  konkursie w terminie 7 dni od ogłoszenia listy uczestników.

Wszelkie pytania i wątpliwości należy kierować pod adres [email protected] lub bezpośrednio do organizatora: Artur Lenczewski, tel. 512 745 568.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Ecolab wprowadza innowacyjny środek do ręcznego mycia i dezynfekcji naczyń

Nowy Rok i nowe rozdanie w Academy Bocuse d’Or Poland

W jaki sposób aplikacje mobilne mogą wspierać Twój biznes gastronomiczny? Pobierz bezpłatny e-book

KONFERENCJA MADE FOR RESTAURANT. New Generation w Sopocie

Targi w Krakowie wracają do gry

Brak wykwalifikowanych pracowników w hotelarstwie: Nowe rozwiązania są poszukiwane