Goście Restauracji Siesta Hotelu Red w Ostrowcu Świętokrzyskim mogli w niezwykły sposób uczcić Dzień Kobiet. W piątek, 10 marca br. na wyjątkową kolację zaprosili szefowie kuchni, którzy współpracują na co dzień z Akademią Bocuse d’Or Poland: Kurt Scheller, Michał Markowicz i Mirosław Ciołak.
Na gości czekało 6 setów potraw, muzyka na żywo, barista, barman oraz prezent w postaci książki z dedykacją dla każdej pary. Ryba z wędzarni, łosoś Mowi Supreme, sandacz i risotto milanese to dania zaserwowane przez Kurta Schellera. Michał Markowicz przygotował jelenia (policzek) z tymiankiem, ziemniakiem, gorczycą, burakiem, porzeczką, piklamie, porem i kawę, cydr. Mirosław Ciołak zaserwował zupę krem Bisque z owoców morza oraz sorbet z melona z proseco oraz chipsem z sera feta z czarnuszką.












Źródło: Mirosław Ciołak