Aktualności

Wyjątkowe wydarzenie kulinarne w Ostrowcu Świętokrzyskim (fotorelacja)

Wyjątkowe wydarzenie kulinarne w Ostrowcu Świętokrzyskim (fotorelacja)

Goście Restauracji Siesta Hotelu Red w Ostrowcu Świętokrzyskim mogli w niezwykły sposób uczcić Dzień Kobiet. W piątek, 10 marca br. na wyjątkową kolację zaprosili szefowie kuchni, którzy współpracują na co dzień z Akademią Bocuse d’Or Poland: Kurt Scheller, Michał Markowicz i Mirosław Ciołak.

Na gości czekało 6 setów potraw, muzyka na żywo, barista, barman oraz prezent w postaci książki z dedykacją dla każdej pary. Ryba z wędzarni, łosoś Mowi Supreme, sandacz i risotto milanese to dania zaserwowane przez Kurta Schellera. Michał Markowicz przygotował jelenia (policzek) z tymiankiem, ziemniakiem, gorczycą, burakiem, porzeczką, piklamie, porem i kawę, cydr. Mirosław Ciołak zaserwował zupę krem Bisque z owoców morza oraz sorbet z melona z proseco oraz chipsem z sera feta z czarnuszką.

Źródło: Mirosław Ciołak

Wyjątkowe wydarzenie kulinarne w Ostrowcu Świętokrzyskim (fotorelacja)

Wyjątkowe wydarzenie kulinarne w Ostrowcu Świętokrzyskim (fotorelacja)

Goście Restauracji Siesta Hotelu Red w Ostrowcu Świętokrzyskim mogli w niezwykły sposób uczcić Dzień Kobiet. W piątek, 10 marca br. na wyjątkową kolację zaprosili szefowie kuchni, którzy współpracują na co dzień z Akademią Bocuse d’Or Poland: Kurt Scheller, Michał Markowicz i Mirosław Ciołak.

Na gości czekało 6 setów potraw, muzyka na żywo, barista, barman oraz prezent w postaci książki z dedykacją dla każdej pary. Ryba z wędzarni, łosoś Mowi Supreme, sandacz i risotto milanese to dania zaserwowane przez Kurta Schellera. Michał Markowicz przygotował jelenia (policzek) z tymiankiem, ziemniakiem, gorczycą, burakiem, porzeczką, piklamie, porem i kawę, cydr. Mirosław Ciołak zaserwował zupę krem Bisque z owoców morza oraz sorbet z melona z proseco oraz chipsem z sera feta z czarnuszką.

Źródło: Mirosław Ciołak

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Hiszpania na talerzu. Warszawska restauracja Bilbao zaprezentowała swoje nowe menu

Sprawiedliwy handel kawą chcą połączyć z nowoczesną technologią. Columbus Polska SA zapowiada crowdfunding

Kolacja degustacyjna Heli i Ernesta

Jakub i Michał Budnik nowymi szefami kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

tAPP Gastro – nowy system POS dla gastronomii. W chmurze!

Jubileuszowa edycja targów EuroGastro w Ptak Warsaw Expo