Aktualności

MADE FOR Restaurant – NEW GENERATION

MADE FOR Restaurant – NEW GENERATION

Miasto Sopot rządzi, a w nim TOP Restauratorzy i TOP Influencerzy. Za nami konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant – NEW GENERATION. 21 czerwca br. prawdziwi rewolucjoniści bez ogródek zdradzili swoje biznesowe i prywatne „przełomy”, poddali je ocenie ponad 400 liderom branży, którzy słuchali niebywałych historii: od krwistego tatara, do miłości i restauracji. O poszukiwaczach pysznego ryżu podbijających Poznań, o kawiarniach zarządzanych ze Szwecji i Tajlandii, o gruzińskiej restauracji – antidotum na rozwód oraz francuskiej melancholii, która przerodziła się w jeden z najbardziej rentownych biznesów w Polsce.

Koncepcja wyboru najlepszych restauratorów MADE FOR Restaurant to prawdopodobnie jedyna forma doceniania i nagradzania tych profesjonalistów na świecie. Do tej pory pokazywano restauracje, szefów kuchni, a tym razem brylują i pokazują swoje doświadczenia przedsiębiorcy. Na scenie przepięknego hotelu Radisson Blu w Sopocie stanęło grono najwybitniejszych w Polsce restauratorów w kategorii „New Generation”. Po raz pierwszy JURY MADE FOR Restaurant oraz profesjonaliści docenili też lokalnych i ogólnopolskich Influencerów gastronomicznych.

– Wyniki okazały się niezwykle ciekawe i potwierdzające tezę wynikającą z konferencyjnych dyskusji, że dzisiaj budowanie własnych społeczności w socialmediach to klucz do sukcesu, również w biznesie – opowiada Agnieszka Małkiewicz, Prezes Zarządu FOR Solutions i organizatorka konferencji MADE FOR Restaurant.

Goście premium

Jak ważna jest branża gastronomiczna dla polskich miast, pokazała obecność aż dwóch Prezydentów Sopotu: Jacka Karnowskiego – Prezydenta Miasta Sopotu oraz Marcina Skwierawskiego – Wiceprezydenta Miasta Sopotu, którzy z szacunkiem odnieśli się do dokonań trójmiejskich i ogólnopolskich restauratorów, wspólnie degustując dania od wybitnych szefów kuchni: Piotra Kościuka z Radisson Blu Hotel Sopot i Tomasza Kościuka z Rebread oraz uczestnicząc w kuluarowych rozmowach.

Rwące tematy

Wśród ponad 400 uczestników konferencji (stacjonarnych i on-line) MADE FOR Restaurant – New Generation można było spotkać kluczowych przedsiębiorców trójmiejskich, przedstawicieli lokalnych organizacji turystycznych i biznesowych oraz gości specjalnych z Polski i Danii, a dokładniej z Kopenhagi. Po raz kolejny frekwencja okazała się zawrotna, a według opinii gości – merytoryka spełniła oczekiwania nawet najbardziej wybrednych. Dowiedzieliśmy się, m.in.:

– jak dotrzeć do turysty zagranicznego, polskiego i lokalnego?

– jak promować swoją restaurację, jeśli brak funduszy marketingowych?

– jakie są trendy w social mediach, np. tiktokizacja oraz influencer marketing,

– zrównoważony rozwój restauracji a oszczędności.

O tym wszystkim mogli posłuchać uczestnicy sopockiej konferencji. Wciąż można się zarejestrować i oglądać nagrania z wydarzenia oraz korzystać z materiałów od Partnerów. Wystarczy rejestracja na stronie: https://forsolutions.pl/made-for-restaurant-new-generation/#rejestracja

Zwycięzcy

Podczas wieczornego koktajlu w Radisson Blu Hotel Sopot wreszcie poznaliśmy zwycięzców konkursów: TOP Influencerów gastronomicznych oraz TOP Restauratorów w kategorii New Generation. Kim oni są?

TOP Restauratorzy Nowej Generacji:

Zdobywcy nagrody głównej, którzy otrzymali 33,3% głosów uczestników konferencji to: Beata Śniechowska i Tomasz Czechowski z restauracji Młoda Polska Bistro &Pianino (Wrocław).Co dla zwycięzców oznacza bycie restauratorami nowej generacji?- Staramy się otwierać kulinarnie serca i to jest nasza największa siła. Bardzo dziękujemy

naszemu zespołowi, z którym tworzymy Młodą Polskę. To im dedykujemy tą nagrodę – odpowiadają TOP Restauratorzy.

Stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant w kategorii New Generation, któreotrzymali, obejmuje nagrody: kolacja dla 2 osób w jednej z najciekawszych restauracji w Kopenhadze odFOR Solutions, organizatora konkursu; roczny abonament na system MojStolik.pl wraz z tabletem wdrożeniowym; voucher na udział w pomorskim podcaście kulinarnym Czary – Gary od Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej; prezent: alcoholexperience od firmy Chopin Vodka Poland oraz prezent: wineexperience od Niemieckiego Instytutu Wina.

Zdobywcy nagród specjalnych to:

Natalia Sitarska i Łukasz Smoliński z DESEO, Tasteaway (Warszawa), którzy otrzymali kolację SAM na SAM z Magdą Gessler w restauracji U Fukiera.

Ofka Piechniczek i Kamil Kita z restauracji Śląska Prohibicja (Katowice) i Morski Zając (Kuźnica płw. Helski). Restauratorzy wygrali voucher na weekendowy citybreak w regionie pomorskim od Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej.

TOP Influencerzy gastronomiczni 2022:

Zdobywczyni nagrody głównej, która otrzymała aż 44,6% głosów uczestników sopockiej konferencji to: Katarzyna Płachecka, instagramerka @krakow.food_kati, która prowadzi agencjęmarketingu dla gastronomii. – Wyróżnienie jest dla mnie potwierdzeniem, że moja praca z ostatnich pięciu lat wniosła wartość i została dostrzeżona. Zamierzam kontynuowaćwspieranie rozwoju polskiej gastronomii i promowanie tego, co dobre wpolskiej kuchni – podsumowuje Kati.

NAGRODY, które otrzymała influencerka to:kolacja SAM Na SAM z Danielem Pawełkiem – TOP Restauratorem wg Forbes Polska & FOR Solutions; voucher na udział w pomorskim podcaście kulinarnym Czary – Gary od Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej; voucher na weekendowy citybreak  w regionie pomorskim od PROT; voucher na dwie noce dla dwóch osób w Hotelu Sopot **** od Sopockiej Organizacji Turystycznej; prezent: alcoholexperience od firmy Chopin Vodka Poland oraz prezent: wineexperience od Niemieckiego Instytutu Wina.

Zdobywcy nagród specjalnych to:

Lara Gessler z Pracowni Kulinarnej Lary Gessler i restauracji Słodki Słony. Influencerka wygrała audyt social mediów od najlepszej na polskim rynku agencji influencerskiej – LifeTube (LTTM).

Tosia Kolo (Tocha Brocha) i Marta Śliwicka z Burczymiwbrzuchu.pl, które otrzymały kolację SAM na SAM z TOP Restauratorami wg Forbes i FOR Solutions: Agnieszką i Marcinem Kręglickimi. Nagrodę wręczyła Nela Kręglicka z Kręgliccy Restauracje & Catering.

Maciej je, który otrzymał kolację SAM na SAM z TOP Restauratorem wg Forbes i FOR Solutions: Arturem Jarczyńskim.

Organizatorzy konferencji i konkursów – FOR Solutions serdecznie gratulują laureatom oraz wszystkim nominowanym!

Sponsorzy nagród: FOR Solutions – organizator konkursu, Partnerzy Strategiczni konferencji MADE FOR Restaurant 21.06.2022 r., Sopot: Miasto Sopot, Unilever Food Solutions, Rational, Winterhalter i MojStolik.pl; Partnerzy Biznesowi: San Pellegrino,Chopin Vodka, Niemiecki Instytut Wina, Nespresso Professional, AvikoHoReCa Polska, Transgourmet i Selgros Cash&Carry, Miolli; Partnerzy Merytoryczni: EIT Foodi Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna oraz Sopocka Organizacja Turystyczna, a także TOP Restauratorzy według Forbes i FOR Solutions.

Źródło: For Solutions, Fot. Karol Stańczak

MADE FOR Restaurant – NEW GENERATION

MADE FOR Restaurant – NEW GENERATION

Miasto Sopot rządzi, a w nim TOP Restauratorzy i TOP Influencerzy. Za nami konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant – NEW GENERATION. 21 czerwca br. prawdziwi rewolucjoniści bez ogródek zdradzili swoje biznesowe i prywatne „przełomy”, poddali je ocenie ponad 400 liderom branży, którzy słuchali niebywałych historii: od krwistego tatara, do miłości i restauracji. O poszukiwaczach pysznego ryżu podbijających Poznań, o kawiarniach zarządzanych ze Szwecji i Tajlandii, o gruzińskiej restauracji – antidotum na rozwód oraz francuskiej melancholii, która przerodziła się w jeden z najbardziej rentownych biznesów w Polsce.

Koncepcja wyboru najlepszych restauratorów MADE FOR Restaurant to prawdopodobnie jedyna forma doceniania i nagradzania tych profesjonalistów na świecie. Do tej pory pokazywano restauracje, szefów kuchni, a tym razem brylują i pokazują swoje doświadczenia przedsiębiorcy. Na scenie przepięknego hotelu Radisson Blu w Sopocie stanęło grono najwybitniejszych w Polsce restauratorów w kategorii „New Generation”. Po raz pierwszy JURY MADE FOR Restaurant oraz profesjonaliści docenili też lokalnych i ogólnopolskich Influencerów gastronomicznych.

– Wyniki okazały się niezwykle ciekawe i potwierdzające tezę wynikającą z konferencyjnych dyskusji, że dzisiaj budowanie własnych społeczności w socialmediach to klucz do sukcesu, również w biznesie – opowiada Agnieszka Małkiewicz, Prezes Zarządu FOR Solutions i organizatorka konferencji MADE FOR Restaurant.

Goście premium

Jak ważna jest branża gastronomiczna dla polskich miast, pokazała obecność aż dwóch Prezydentów Sopotu: Jacka Karnowskiego – Prezydenta Miasta Sopotu oraz Marcina Skwierawskiego – Wiceprezydenta Miasta Sopotu, którzy z szacunkiem odnieśli się do dokonań trójmiejskich i ogólnopolskich restauratorów, wspólnie degustując dania od wybitnych szefów kuchni: Piotra Kościuka z Radisson Blu Hotel Sopot i Tomasza Kościuka z Rebread oraz uczestnicząc w kuluarowych rozmowach.

Rwące tematy

Wśród ponad 400 uczestników konferencji (stacjonarnych i on-line) MADE FOR Restaurant – New Generation można było spotkać kluczowych przedsiębiorców trójmiejskich, przedstawicieli lokalnych organizacji turystycznych i biznesowych oraz gości specjalnych z Polski i Danii, a dokładniej z Kopenhagi. Po raz kolejny frekwencja okazała się zawrotna, a według opinii gości – merytoryka spełniła oczekiwania nawet najbardziej wybrednych. Dowiedzieliśmy się, m.in.:

– jak dotrzeć do turysty zagranicznego, polskiego i lokalnego?

– jak promować swoją restaurację, jeśli brak funduszy marketingowych?

– jakie są trendy w social mediach, np. tiktokizacja oraz influencer marketing,

– zrównoważony rozwój restauracji a oszczędności.

O tym wszystkim mogli posłuchać uczestnicy sopockiej konferencji. Wciąż można się zarejestrować i oglądać nagrania z wydarzenia oraz korzystać z materiałów od Partnerów. Wystarczy rejestracja na stronie: https://forsolutions.pl/made-for-restaurant-new-generation/#rejestracja

Zwycięzcy

Podczas wieczornego koktajlu w Radisson Blu Hotel Sopot wreszcie poznaliśmy zwycięzców konkursów: TOP Influencerów gastronomicznych oraz TOP Restauratorów w kategorii New Generation. Kim oni są?

TOP Restauratorzy Nowej Generacji:

Zdobywcy nagrody głównej, którzy otrzymali 33,3% głosów uczestników konferencji to: Beata Śniechowska i Tomasz Czechowski z restauracji Młoda Polska Bistro &Pianino (Wrocław).Co dla zwycięzców oznacza bycie restauratorami nowej generacji?- Staramy się otwierać kulinarnie serca i to jest nasza największa siła. Bardzo dziękujemy

naszemu zespołowi, z którym tworzymy Młodą Polskę. To im dedykujemy tą nagrodę – odpowiadają TOP Restauratorzy.

Stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant w kategorii New Generation, któreotrzymali, obejmuje nagrody: kolacja dla 2 osób w jednej z najciekawszych restauracji w Kopenhadze odFOR Solutions, organizatora konkursu; roczny abonament na system MojStolik.pl wraz z tabletem wdrożeniowym; voucher na udział w pomorskim podcaście kulinarnym Czary – Gary od Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej; prezent: alcoholexperience od firmy Chopin Vodka Poland oraz prezent: wineexperience od Niemieckiego Instytutu Wina.

Zdobywcy nagród specjalnych to:

Natalia Sitarska i Łukasz Smoliński z DESEO, Tasteaway (Warszawa), którzy otrzymali kolację SAM na SAM z Magdą Gessler w restauracji U Fukiera.

Ofka Piechniczek i Kamil Kita z restauracji Śląska Prohibicja (Katowice) i Morski Zając (Kuźnica płw. Helski). Restauratorzy wygrali voucher na weekendowy citybreak w regionie pomorskim od Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej.

TOP Influencerzy gastronomiczni 2022:

Zdobywczyni nagrody głównej, która otrzymała aż 44,6% głosów uczestników sopockiej konferencji to: Katarzyna Płachecka, instagramerka @krakow.food_kati, która prowadzi agencjęmarketingu dla gastronomii. – Wyróżnienie jest dla mnie potwierdzeniem, że moja praca z ostatnich pięciu lat wniosła wartość i została dostrzeżona. Zamierzam kontynuowaćwspieranie rozwoju polskiej gastronomii i promowanie tego, co dobre wpolskiej kuchni – podsumowuje Kati.

NAGRODY, które otrzymała influencerka to:kolacja SAM Na SAM z Danielem Pawełkiem – TOP Restauratorem wg Forbes Polska & FOR Solutions; voucher na udział w pomorskim podcaście kulinarnym Czary – Gary od Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej; voucher na weekendowy citybreak  w regionie pomorskim od PROT; voucher na dwie noce dla dwóch osób w Hotelu Sopot **** od Sopockiej Organizacji Turystycznej; prezent: alcoholexperience od firmy Chopin Vodka Poland oraz prezent: wineexperience od Niemieckiego Instytutu Wina.

Zdobywcy nagród specjalnych to:

Lara Gessler z Pracowni Kulinarnej Lary Gessler i restauracji Słodki Słony. Influencerka wygrała audyt social mediów od najlepszej na polskim rynku agencji influencerskiej – LifeTube (LTTM).

Tosia Kolo (Tocha Brocha) i Marta Śliwicka z Burczymiwbrzuchu.pl, które otrzymały kolację SAM na SAM z TOP Restauratorami wg Forbes i FOR Solutions: Agnieszką i Marcinem Kręglickimi. Nagrodę wręczyła Nela Kręglicka z Kręgliccy Restauracje & Catering.

Maciej je, który otrzymał kolację SAM na SAM z TOP Restauratorem wg Forbes i FOR Solutions: Arturem Jarczyńskim.

Organizatorzy konferencji i konkursów – FOR Solutions serdecznie gratulują laureatom oraz wszystkim nominowanym!

Sponsorzy nagród: FOR Solutions – organizator konkursu, Partnerzy Strategiczni konferencji MADE FOR Restaurant 21.06.2022 r., Sopot: Miasto Sopot, Unilever Food Solutions, Rational, Winterhalter i MojStolik.pl; Partnerzy Biznesowi: San Pellegrino,Chopin Vodka, Niemiecki Instytut Wina, Nespresso Professional, AvikoHoReCa Polska, Transgourmet i Selgros Cash&Carry, Miolli; Partnerzy Merytoryczni: EIT Foodi Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna oraz Sopocka Organizacja Turystyczna, a także TOP Restauratorzy według Forbes i FOR Solutions.

Źródło: For Solutions, Fot. Karol Stańczak

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Polska organizuje eliminacje do Olimpiady w pizzy neapolitańskiej

Piotr Jaskulski dołącza do Columbus Polska

Różny zespół, ta sama jakość: jak standaryzacja pomaga odnieść sukces

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2022. Ruszyła rejestracja!

Barista radzi: efektywne porządki w kawiarni gwarancją lepszej kawy

Jakub i Michał Budnik nowymi szefami kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°