...

Aktualności

Festiwal Kuchni Międzynarodowej

Festiwal Kuchni Międzynarodowej

6 kwietnia 2022 roku szefowie kuchni z całej Polski spotkali się, aby wspólnie gotować, dyskutować i dzielić się inspiracjami. Wszystko w ramach Festiwalu Kuchni Międzynarodowej organizowanego przez Unilever Food Solutions, który w tym roku odbywał się w Nosalowym Dworze w Zakopanem. Redakcja Restaurant Management objęła patronat medialny nad wydarzeniem.

320 gości zgromadzonych na miejscu mogło skosztować pięciu degustacyjnych dań przygotowywanych m.in. przez Kamila Tłuczka, szefa kuchni Hotelu Grand **** Rzeszów, Janusza Garncarczyka, szefa kuchni Hotelu Lemon Resort & SPA **** z Gródka Nad Dunajcem, Sylwestra Lisa, szefa kuchni Hotelu Belvedere ****, Grzegorza Miśty, szefa kuchni Hotelu Natura Residence **** z Siewierza oraz Any Florenci Davila, pastry szefowej z Barbara Luijckx. Festiwal Kuchni Międzynarodowej poprowadzili Marcin Król, Regionalny Kierownik Sprzedaży oraz Paweł Kaczmarek, szef kuchni Unilever Food Solutions.

Program wydarzenia był niezwykle intensywny. Na dziesięciu stanowiskach do live cookingu można było przyglądnąć się technikom i kulinarnym pomysłom szefów kuchni. W kuluarach i podczas kolacji porozmawiać o sytuacji branży gastronomicznej, a na stoiskach 25 dostawców spróbować i dowiedzieć się więcej o nowościach produktowych. Ci, którzy nie dotarli do Zakopanego, mogli śledzić całe wydarzenie w formie transmisji online.

– Cieszymy się, że nasz festiwal mógł odbyć się w tym roku w formule spotkań osobistych oraz że tak wielu przedstawicieli branży zdecydowało się przyjechać, porozmawiać i pobyć wspólnie. Jestem przekonany, że szefowie kuchni, właściciele restauracji, menedżerowie, przedstawiciele producentów, mediów i osoby związane z naszą branżą potrzebują takich wydarzeń i spotkań. I to do nich właśnie kierujemy nasze inicjatywy i już teraz zapowiadamy, że spotkamy się na Festiwalu Kuchni Międzynarodowej w przyszłym roku w jeszcze bogatszej, rozszerzonej formule – mówi Maciej Król, Regionalny Kierownik Sprzedaży Unilever Food Solutions.

Podczas wydarzenia nie zabrakło także działań charytatywnych. Zebrani goście wsparli finansowo kwotą 8 tysięcy złotych Niko Leśnika, młodego obiecującego żużlowca z Wodzisławia Śląskiego.

Festiwal Kuchni Międzynarodowej

Festiwal Kuchni Międzynarodowej

6 kwietnia 2022 roku szefowie kuchni z całej Polski spotkali się, aby wspólnie gotować, dyskutować i dzielić się inspiracjami. Wszystko w ramach Festiwalu Kuchni Międzynarodowej organizowanego przez Unilever Food Solutions, który w tym roku odbywał się w Nosalowym Dworze w Zakopanem. Redakcja Restaurant Management objęła patronat medialny nad wydarzeniem.

320 gości zgromadzonych na miejscu mogło skosztować pięciu degustacyjnych dań przygotowywanych m.in. przez Kamila Tłuczka, szefa kuchni Hotelu Grand **** Rzeszów, Janusza Garncarczyka, szefa kuchni Hotelu Lemon Resort & SPA **** z Gródka Nad Dunajcem, Sylwestra Lisa, szefa kuchni Hotelu Belvedere ****, Grzegorza Miśty, szefa kuchni Hotelu Natura Residence **** z Siewierza oraz Any Florenci Davila, pastry szefowej z Barbara Luijckx. Festiwal Kuchni Międzynarodowej poprowadzili Marcin Król, Regionalny Kierownik Sprzedaży oraz Paweł Kaczmarek, szef kuchni Unilever Food Solutions.

Program wydarzenia był niezwykle intensywny. Na dziesięciu stanowiskach do live cookingu można było przyglądnąć się technikom i kulinarnym pomysłom szefów kuchni. W kuluarach i podczas kolacji porozmawiać o sytuacji branży gastronomicznej, a na stoiskach 25 dostawców spróbować i dowiedzieć się więcej o nowościach produktowych. Ci, którzy nie dotarli do Zakopanego, mogli śledzić całe wydarzenie w formie transmisji online.

– Cieszymy się, że nasz festiwal mógł odbyć się w tym roku w formule spotkań osobistych oraz że tak wielu przedstawicieli branży zdecydowało się przyjechać, porozmawiać i pobyć wspólnie. Jestem przekonany, że szefowie kuchni, właściciele restauracji, menedżerowie, przedstawiciele producentów, mediów i osoby związane z naszą branżą potrzebują takich wydarzeń i spotkań. I to do nich właśnie kierujemy nasze inicjatywy i już teraz zapowiadamy, że spotkamy się na Festiwalu Kuchni Międzynarodowej w przyszłym roku w jeszcze bogatszej, rozszerzonej formule – mówi Maciej Król, Regionalny Kierownik Sprzedaży Unilever Food Solutions.

Podczas wydarzenia nie zabrakło także działań charytatywnych. Zebrani goście wsparli finansowo kwotą 8 tysięcy złotych Niko Leśnika, młodego obiecującego żużlowca z Wodzisławia Śląskiego.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Znamy skład uczestników VIII edycji konkursu Wielkopolski Kucharz Roku 2023

Z pasji do gotowania. Kinga Karasińska i Janusz Garncarczyk otworzyli studio kulinarne Cook Nook

Trend Talk: Wszystko o Ghost Kitchens

Już niebawem SushiMaster Class w kolejnych miastach Polski

Gęsina na św. Marcina od Grzegorza Gajdy, szefa kuchni w Novotel Poznań Centrum

4 pory roku: lato. Kolacja degustacyjna Roberta Muzyczuka i Dominika Duraja w restauracji Alto w Katowicach.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.