W sobotę, 9 lipca 2022 r. odbędzie się oficjalne otwarcie Restauracji Tygiel w Szklarskiej Porębie. Z tej okazji szef Dawid Klimaniec przygotuje kolację degustacyjną, do której udziału w przygotowaniu zaprosił szefów kuchni z najznakomitszych restauracji gwiazdkowych Michelin. Każdy z szefów zaserwuje gościom swoje autorskie danie.
Dawid Klimaniec, szef kuchni restauracji Tygiel, kreatywny zwolennik naturalnych smaków. W życiu kieruje się prostą i skuteczną filozofią: „z pola na stół”, która odzwierciedlona jest takze w koncepcji kuchni restauracji Tygiel.
Miłośnik etyki i kultury łowieckiej. Swoje doświadczenie zdobywał w najlepszych polskich i zagranicznych restauracjach, zaś swój kreatywny kunszt zbudował w restauracji OX, która w 2016 roku zdobyła jedną gwiazdkę Michelin.
Szefowie zaproszeni do przygotowania wspólnej kolacji degustacyjnej: Rafał Koziorzemski, Przemysław Klima, Ernest Jagodziński, Grzegorz Miśta, Mariusz Górecki. Idealnym uzupełnieniem kolacji będzie wine pairing, o który zadba sommelier Maciej Danielewicz.