Aktualności

Dawid Klimaniec i Restauracja Tygiel świętują swoje oficjalne otwarcie w najbliższy weekend!

Dawid Klimaniec i Restauracja Tygiel świętują swoje oficjalne otwarcie w najbliższy weekend!

W sobotę, 9 lipca 2022 r. odbędzie się oficjalne otwarcie Restauracji Tygiel w Szklarskiej Porębie. Z tej okazji szef Dawid Klimaniec przygotuje kolację degustacyjną, do której udziału w przygotowaniu zaprosił szefów kuchni z najznakomitszych restauracji gwiazdkowych Michelin. Każdy z szefów zaserwuje gościom swoje autorskie danie.

Dawid Klimaniec, szef kuchni restauracji Tygiel, kreatywny zwolennik naturalnych smaków. W życiu kieruje się prostą i skuteczną filozofią: „z pola na stół”, która odzwierciedlona jest takze w koncepcji kuchni restauracji Tygiel.

Miłośnik etyki i kultury łowieckiej. Swoje doświadczenie zdobywał w najlepszych polskich i zagranicznych restauracjach, zaś swój kreatywny kunszt zbudował w restauracji OX, która w 2016 roku zdobyła jedną gwiazdkę Michelin.

Szefowie zaproszeni do przygotowania wspólnej kolacji degustacyjnej: Rafał Koziorzemski, Przemysław Klima, Ernest Jagodziński, Grzegorz Miśta, Mariusz Górecki. Idealnym uzupełnieniem kolacji będzie wine pairing, o który zadba sommelier Maciej Danielewicz.

Dawid Klimaniec i Restauracja Tygiel świętują swoje oficjalne otwarcie w najbliższy weekend!

Dawid Klimaniec i Restauracja Tygiel świętują swoje oficjalne otwarcie w najbliższy weekend!

W sobotę, 9 lipca 2022 r. odbędzie się oficjalne otwarcie Restauracji Tygiel w Szklarskiej Porębie. Z tej okazji szef Dawid Klimaniec przygotuje kolację degustacyjną, do której udziału w przygotowaniu zaprosił szefów kuchni z najznakomitszych restauracji gwiazdkowych Michelin. Każdy z szefów zaserwuje gościom swoje autorskie danie.

Dawid Klimaniec, szef kuchni restauracji Tygiel, kreatywny zwolennik naturalnych smaków. W życiu kieruje się prostą i skuteczną filozofią: „z pola na stół”, która odzwierciedlona jest takze w koncepcji kuchni restauracji Tygiel.

Miłośnik etyki i kultury łowieckiej. Swoje doświadczenie zdobywał w najlepszych polskich i zagranicznych restauracjach, zaś swój kreatywny kunszt zbudował w restauracji OX, która w 2016 roku zdobyła jedną gwiazdkę Michelin.

Szefowie zaproszeni do przygotowania wspólnej kolacji degustacyjnej: Rafał Koziorzemski, Przemysław Klima, Ernest Jagodziński, Grzegorz Miśta, Mariusz Górecki. Idealnym uzupełnieniem kolacji będzie wine pairing, o który zadba sommelier Maciej Danielewicz.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Konkurs kuchni wegańskiej dla profesjonalistów Złoty Karczoch 2025

Piotr Jaskulski dołącza do Columbus Polska

Polska wieprzowina jest produktem dla każdego

Nowoczesne rozwiązania technologiczne. Welbilt zaprezentuje się na GASTROTARGACH SMAKKi

Wegańskie lub wegetariańskie: nowa interpretacja kulinarnych klasyków

Violife najlepszą wegańską alternatywą sera na świecie