8 października 2024 roku w Warszawie odbył się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. W tegorocznej edycji wydarzenia udział wzięło 2137 uczestników oraz 106 wystawców. Na scenie wystąpiło 35 mówców i szefów kuchni. Co stanowi dotychczasowy rekord. Gratulujemy organizatorom – na czele z Agnieszką Huszczyńską!
Tematami przewodnimi tegorocznej edycji były: kuchnia włoska, zarządzanie restauracją ze szczególnym położeniem nacisku na przywództwo oraz produkt jako istotny element sukcesu. Na scenie pojawili się rozpoznawalni mówcy oraz uznani branżowi eksperci. Podczas debat eksperckich starali się odpowiedzieć na wiele nurtujących pytań. Prelegenci szukali odpowiedzi m.in. na to, jak skutecznie radzić sobie ze zmianą oraz co to znaczy, że żywność jest bezpieczna. Ponadto uczestnicy mieli okazję zapoznać się z aktualną ofertą dla branży HoReCa i sprawdzić rynkowe nowości.
Tegoroczną edycję Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów zakończyło wspólne gotowanie przedstawicieli Federazione Italiana Cuochi. Innowacyjne techniki wykorzystania tradycyjnych produktów kuchni włoskiej zaprezentowali: Cristina Catese, Livio Marino, Carlo Bognolo, Fabio Pantano, Maicol Guazzini, Carlo Asuni, Alan Penone, Calogero Cascio, Edoardo Mallozzi.
Nasza redakcja po raz kolejny we współpracy z Kongresem Szefów Kuchni i Restauratorów przygotowała specjalne, kongresowe wydanie Restaurant Management. Przy rejestracji każdy uczestnik wydarzenia otrzymał swój egzemplarz, w którym mógł znaleźć mapę i program Kongresu oraz wiele inspirujących artykułów.
Kolejna edycja Kongresu odbędzie się 7 października 2025 roku w Warszawie.
Źródło: Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów
Fot.: Delifood.pl