Dołącz do konferencji prowadzonej przez Agatę Kubacką, która odbędzie się w poniedziałek, 26 lutego o godz. 12.00 na targach Expo Sweet 2024. Tematem przewodnim będzie zagadnienie: „Dlaczego warto rozszerzyć ofertę o cukiernictwo alternatywne (wegańskie, bezglutenowe, bezcukrowe)?”
W trakcie wydarzenia na uczestników czeka degustacja wyrobów bezcukrowych, bezglutenowych i bezlaktozowych. Będzie także prowadzony panel dyskusyjny, w którym zostaną poruszone następujące tematy:
- Jak w przeciągu kilku lat rozwinął się rynek cukiernictwa alternatywnego, w jakim kierunku zmierza i dlaczego?
- Jak rozszerzenie oferty przekłada się na odbiór klienta i obroty cukierni/ kawiarni?
- Jak zapatrują się na ten temat duże firmy, jakie oferują zamienniki dla produktów tradycyjnych?
Gośćmi specjalnymi będą przedstawiciele renomowanych firm takich jak Barry Callebaut, Bunge, Ambasador oraz Schär. Do dyskusji dołączą również właścicielka pracowni cukierniczej i kucharz z restauracji alternatywnej. Prowadzącym będzie Paweł Gruba.
Dołącz do konferencji i dowiedz się, dlaczego rozwijanie biznesu w dziedzinie cukiernictwa alternatywnego to klucz do sukcesu.
Zapisy: Konferencja o nowoczesnym cukiernictwie
Agata Kubacka
Ekspert, prekursorka w dziedzinie cukiernictwa alternatywnego. Z wykształcenia magister psychologii, psychodietetyk, trener/szkoleniowiec. Z cukiernictwem związana 7 lat. Przez 9 lat pracowała w dużej korporacji na stanowisku menadżerskim oraz jako specjalista do spraw rozwoju franczyz, gdzie z sukcesami wdrażała swoje umiejętności sprzedażowe potęgujące rozwój marki. Od lat praktykująca zdrowy styl życia. Łamie konwenanse i udowadnia, że to co zdrowe może być smaczne i piękne. Swoją kreatywność, doświadczenie, wiedzę i pasję połączyła przekładając na własny biznes.
Właścicielka firmy Zdrofit food przez 1,5 roku prowadziła kawiarnie, następnie przez kolejne 4,5 roku cukiernię z produktami alternatywnymi. Obecnie szkoleniowiec z zakresu cukiernictwa wegańskiego, bezglutenowego, bezcukrowego. Doradca ds. rozwoju słodkich biznesów oraz rozszerzania oferty o produkty alternatywne. Aktywnie uczestniczy we wszelkiego rodzaju imprezach gastronomicznych, eventach, konkursach pokazując sens rozwoju cukiernictwa dla osób ze szczególnymi potrzebami żywieniowymi.
Źródło: Agata Kubacka / Expo Sweet