Artur Lenczewski, szef kuchni i właściciel bistro „Talerz smaku” w Choroszczy zaprasza 12 marca 2022 r. do hotelu „Pięć dębów” w Supraślu na drugą edycję konkursu „Smaki Podlasia. Formułą konkursu jest black box.
Do konkursu zakwalifikowało się dziewięć drużyn:
- Maciej Wiśniewski, Michał Prokurski – Drużyna Synkowie Białystok,
- Wiktoria Długosz, Kamil Rogoziński – Hotel Felix Warszawa,
- Piotr Soroka, Sebastian Marek – Pawilon Towarzyski Białystok,
- Kamil Paszkowski, Przemysław Sturgulewski – Nowa Szekla Tawerna & Bar Concept By
- Marcin Budynek Augustów,
- Piotr Purol, Beata Stoś – Weranda Home Sławice,
- Robert Biercewicz, Mariusz Bunia – Da Aldo Ristorante Warszawa,
- Dorian Maciej Łepkowski, Paweł Świderski – Centrum Konferencyjno-Bankietowe Rozłogi,
- Mateusz Kowalkowski, Szymon Kruszewski – Restauracja Rukola Dywity i Restauracja Kardamon Olsztyn,
- Borys Sikorski, Michał Filipczuk – Restauracja Pocztowa Gorzów Wielkopolski.
W tym roku zmagania oceniać będzie jury w składzie:
- Artur Zaskurski,
- Marcin Bożek,
- Sebastian Cichy,
- Bartosz Turowski,
- Daniel Jakubiec,
- Piotr Szczypior Szczygielski,
- Sławomir Miotek,
- Damian Sasinowski,
- Michał Arciszewski,
- Dawid Siniło,
- Krystian Sosnowki.
Wszelkie pytania i wątpliwości należy kierować pod adres [email protected] lub bezpośrednio do organizatora: Artur Lenczewski, tel. 512 745 568.