...

Aktualności

Rusza kolejna edycja konkursu Transgourmet i Selgros dla młodych kucharzy

Rusza kolejna edycja konkursu Transgourmet i Selgros dla młodych kucharzy

Przed nami kolejna edycja konkursu przyciągająca uwagę przyszłych szefów kuchni. Transgourmet Foodservice oraz Selgros po raz kolejny poszukują kulinarnych talentów, organizując konkurs skierowany do uczniów szkół gastronomicznych. Do 17 maja mają oni czas na zgłoszenie autorskiego dania eliminacyjnego. Autorzy najbardziej wysmakowanych receptur i najpiękniejszych zdjęć potraw zmierzą się w finale, w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Do zdobycia atrakcyjne nagrody zarówno dla uczestników jak i szkół, z których się wywodzą.

Kolejna edycja zmagań daje młodym pasjonatom sztuki kulinarnej szansę na sprawdzenie swoich umiejętności. Transgourmet oraz Selgros od lat wspierają rozwój gastronomii, inwestując w przyszłe pokolenie Szefów Kuchni m.in poprzez nawiązywanie współpracy ze szkołami gastronomicznymi, profesjonalne szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet czy współpracę z Narodową Kadrą Kucharzy Polski. Poprzednie edycje konkursu cieszyły się wielkim zainteresowaniem wśród uczniów, a jury stanęło przed nie lada wyzwaniem, wybierając spośród nadesłanych aplikacji, które stały na wysokim poziomie.

Konkurs składa się z dwóch etapów: eliminacji w formie online oraz wielkiego finału w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Tegoroczne zadanie eliminacyjne polega na przygotowaniu dania z udka kurczaka z dodatkiem młodych warzyw. Zgłaszać się można do 17 maja poprzez formularz dostępny na stronie internetowej leschefsenor.pl. 9 najlepszych zmierzy się w finale konkursu, który odbędzie się 13 czerwca. Będzie to okazja do zaprezentowania swoich umiejętności kulinarnych oraz zdobycia cennych nagród.

­– Wierzymy w biznes naszych Klientów i w kreatywność oraz umiejętności młodych Kucharzy. Konkurs, który organizujemy kolejny rok z rzędu, nie tylko kreuje nowe smaki, ale wzbudza  emocje i pozostawia po sobie piękne wspomnienia. Jesteśmy przekonani, że atrakcyjne nagrody, które przygotowaliśmy będą nie tylko zachętą do licznych zgłoszeń, ale też pozwolą wynieść umiejętności młodych adeptów sztuki kulinarnej na wyższy poziom – mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros.

Najlepszy uczestnik konkursu dla młodych, kulinarnych talentów otrzyma nagrodę pieniężną w wysokości 3000 złotych oraz  odbędzie miesięczny staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Instytut to doskonałe miejsce do rozwoju kulinarnych umiejętności. Pod okiem wykfalifikowanych Trenerów na co dzień szkolą się w nim kucharze i miłośnicy gotowania, a swoje techniki szlifują też medaliści międzynarodowych imprez  z Narodowej Kadry Kucharzy Polski. Cenne doświadczenie nabyte w trakcie stażu, a także nawiązanie nowych kontaktów  z pewnością przyniesie wiele profitów w dalszej drodze zawodowej młodego Szefa Kuchni. Dla pozostałych uczestników, a także szkół również przewidziano atrakcyjne nagrody.

Szczegółowe informacja dotyczące nagród,  zadania eliminacyjnego oraz regulamin konkursu znajdują się na stronie leschefsenor.pl. Zgłoszenia są przyjmowane do 17 maja. Rozwiń kulinarne skrzydła z Transgourmet i Selgros!

Rusza kolejna edycja konkursu Transgourmet i Selgros dla młodych kucharzy

Rusza kolejna edycja konkursu Transgourmet i Selgros dla młodych kucharzy

Przed nami kolejna edycja konkursu przyciągająca uwagę przyszłych szefów kuchni. Transgourmet Foodservice oraz Selgros po raz kolejny poszukują kulinarnych talentów, organizując konkurs skierowany do uczniów szkół gastronomicznych. Do 17 maja mają oni czas na zgłoszenie autorskiego dania eliminacyjnego. Autorzy najbardziej wysmakowanych receptur i najpiękniejszych zdjęć potraw zmierzą się w finale, w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Do zdobycia atrakcyjne nagrody zarówno dla uczestników jak i szkół, z których się wywodzą.

Kolejna edycja zmagań daje młodym pasjonatom sztuki kulinarnej szansę na sprawdzenie swoich umiejętności. Transgourmet oraz Selgros od lat wspierają rozwój gastronomii, inwestując w przyszłe pokolenie Szefów Kuchni m.in poprzez nawiązywanie współpracy ze szkołami gastronomicznymi, profesjonalne szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet czy współpracę z Narodową Kadrą Kucharzy Polski. Poprzednie edycje konkursu cieszyły się wielkim zainteresowaniem wśród uczniów, a jury stanęło przed nie lada wyzwaniem, wybierając spośród nadesłanych aplikacji, które stały na wysokim poziomie.

Konkurs składa się z dwóch etapów: eliminacji w formie online oraz wielkiego finału w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Tegoroczne zadanie eliminacyjne polega na przygotowaniu dania z udka kurczaka z dodatkiem młodych warzyw. Zgłaszać się można do 17 maja poprzez formularz dostępny na stronie internetowej leschefsenor.pl. 9 najlepszych zmierzy się w finale konkursu, który odbędzie się 13 czerwca. Będzie to okazja do zaprezentowania swoich umiejętności kulinarnych oraz zdobycia cennych nagród.

­– Wierzymy w biznes naszych Klientów i w kreatywność oraz umiejętności młodych Kucharzy. Konkurs, który organizujemy kolejny rok z rzędu, nie tylko kreuje nowe smaki, ale wzbudza  emocje i pozostawia po sobie piękne wspomnienia. Jesteśmy przekonani, że atrakcyjne nagrody, które przygotowaliśmy będą nie tylko zachętą do licznych zgłoszeń, ale też pozwolą wynieść umiejętności młodych adeptów sztuki kulinarnej na wyższy poziom – mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros.

Najlepszy uczestnik konkursu dla młodych, kulinarnych talentów otrzyma nagrodę pieniężną w wysokości 3000 złotych oraz  odbędzie miesięczny staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Instytut to doskonałe miejsce do rozwoju kulinarnych umiejętności. Pod okiem wykfalifikowanych Trenerów na co dzień szkolą się w nim kucharze i miłośnicy gotowania, a swoje techniki szlifują też medaliści międzynarodowych imprez  z Narodowej Kadry Kucharzy Polski. Cenne doświadczenie nabyte w trakcie stażu, a także nawiązanie nowych kontaktów  z pewnością przyniesie wiele profitów w dalszej drodze zawodowej młodego Szefa Kuchni. Dla pozostałych uczestników, a także szkół również przewidziano atrakcyjne nagrody.

Szczegółowe informacja dotyczące nagród,  zadania eliminacyjnego oraz regulamin konkursu znajdują się na stronie leschefsenor.pl. Zgłoszenia są przyjmowane do 17 maja. Rozwiń kulinarne skrzydła z Transgourmet i Selgros!

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

ConnectedCooking od Rational: W ten sposób możesz w pełni wykorzystać potencjał swojej kuchni

GASTROTARGI SMAKKi 2024. DBL – Wspieranie Ekologii i Pasji Kulinarnej

3. edycja Dnia Śledzia w hotelu Skipper

Różnorodność: Ulubione jedzenie na wynos świecie

Bocuse d’Or Poland 2023 – zgłoszenia tylko do 31 maja!

Nowy Szef Kuchni w Sofitel Warsaw Victoria

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.