...

Aktualności

Nowy rok – no(v)e smaki! Restauracja Nova Wola zaprezentowała menu sezonowe

Nowy rok – no(v)e smaki! Restauracja Nova Wola zaprezentowała menu sezonowe

Nova Wola, restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB na Rondzie Daszyńskiego, przedstawia kolejną odsłonę swoich sezonowych nowości. Szef kuchni Paweł Suchenek proponuje smaki idealnie pasujące do zimowej, chłodnej aury.

Restauracja Nova Wola proponuje gościom autentyczną polską kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Tym razem w menu znalazły się nowości na bazie sezonowych zimowych warzyw, w tym ziemniaka czy kalafiora, a także wyjątkowy wybór mięs i ryb.

– W restauracji Nova Wola maksymalnie wykorzystujemy to, co daje nam każda pora roku. Sezon na kalafiora zwykle rozpoczyna się w okolicach grudnia, właśnie dlatego w naszym menu nie zabrakło tego warzywa. Zimą świetnie sprawdzają się także ziemniaki, które w pieczonej wersji wykorzystaliśmy do zupełnie nowej odsłony kremu warzywnego. Jestem przekonany, że nasze przepisy pozytywnie zaskoczą niejedno podniebienie – przekonuje Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Rozgrzewający krem, autentyczne mięsa i wyśmienita ryba, czyli prawdziwa zima na talerzu

Wśród nowych propozycji restauracji Nova Wola znalazły się zarówno pozycje skierowane do wegetarian, jak i fanów pożywnych dań mięsnych. Uwadze entuzjastom dań wegetariańskich nie może umknąć wspomniany już rozgrzewający krem z pieczonych ziemniaków. Podniebienie z pewnością podbije także stek z pieczonego kalafiora podany z sałatką z cieciorki i kawiorem z bakłażana. Całość warto zakończyć nową propozycją deseru – ciastkiem miodowym z kremem patissiere, rodzynkami w rumie i sosem karmelowym.

W polskiej kuchni nie może jednak zabraknąć mięsa! Tym razem Szef Kuchni Paweł Suchenek proponuje rozpoczęcie uczty od pieczonego boczku podanego z sałatką z ziemniaków z kaparami i dressingiem musztardowym. Wśród nowych dań głównych znalazły się natomiast dwie propozycje – mięsna i rybna. Pierwsza to wolno duszone żebro wołowe podane z selerowym purée i brukselką. Dla fanów ryb przewidziano natomiast filet z dorsza skrei z pieca podany z fenkułem i sosem maślanym z kawiorem.

W karcie niezmiennie znajdują się także klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole. 

Tekst: Jakub Macyszyn, Account Executive Good One PR

Nowy rok – no(v)e smaki! Restauracja Nova Wola zaprezentowała menu sezonowe

Nowy rok – no(v)e smaki! Restauracja Nova Wola zaprezentowała menu sezonowe

Nova Wola, restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB na Rondzie Daszyńskiego, przedstawia kolejną odsłonę swoich sezonowych nowości. Szef kuchni Paweł Suchenek proponuje smaki idealnie pasujące do zimowej, chłodnej aury.

Restauracja Nova Wola proponuje gościom autentyczną polską kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Tym razem w menu znalazły się nowości na bazie sezonowych zimowych warzyw, w tym ziemniaka czy kalafiora, a także wyjątkowy wybór mięs i ryb.

– W restauracji Nova Wola maksymalnie wykorzystujemy to, co daje nam każda pora roku. Sezon na kalafiora zwykle rozpoczyna się w okolicach grudnia, właśnie dlatego w naszym menu nie zabrakło tego warzywa. Zimą świetnie sprawdzają się także ziemniaki, które w pieczonej wersji wykorzystaliśmy do zupełnie nowej odsłony kremu warzywnego. Jestem przekonany, że nasze przepisy pozytywnie zaskoczą niejedno podniebienie – przekonuje Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Rozgrzewający krem, autentyczne mięsa i wyśmienita ryba, czyli prawdziwa zima na talerzu

Wśród nowych propozycji restauracji Nova Wola znalazły się zarówno pozycje skierowane do wegetarian, jak i fanów pożywnych dań mięsnych. Uwadze entuzjastom dań wegetariańskich nie może umknąć wspomniany już rozgrzewający krem z pieczonych ziemniaków. Podniebienie z pewnością podbije także stek z pieczonego kalafiora podany z sałatką z cieciorki i kawiorem z bakłażana. Całość warto zakończyć nową propozycją deseru – ciastkiem miodowym z kremem patissiere, rodzynkami w rumie i sosem karmelowym.

W polskiej kuchni nie może jednak zabraknąć mięsa! Tym razem Szef Kuchni Paweł Suchenek proponuje rozpoczęcie uczty od pieczonego boczku podanego z sałatką z ziemniaków z kaparami i dressingiem musztardowym. Wśród nowych dań głównych znalazły się natomiast dwie propozycje – mięsna i rybna. Pierwsza to wolno duszone żebro wołowe podane z selerowym purée i brukselką. Dla fanów ryb przewidziano natomiast filet z dorsza skrei z pieca podany z fenkułem i sosem maślanym z kawiorem.

W karcie niezmiennie znajdują się także klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole. 

Tekst: Jakub Macyszyn, Account Executive Good One PR

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Już niebawem SushiMaster Class w kolejnych miastach Polski

Kulinarny Dzień na Szczycie Góry

Jury 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Wielki powrót konkursu Wielkopolski Kucharz Roku 2022!

Właściciel Pierogarni Stary Młyn w Interii Biznes: Podnosimy się po pandemii, ale przed nami bardzo trudna zima

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® powrót w wielkim stylu

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.