...

Aktualności

Mistrzowie kręcili pizzę dla WOŚP!

Mistrzowie kręcili pizzę dla WOŚP!

17 stycznia w restauracji Zielona Górka odbyło się wielkie święto pizzy neapolitańskiej VeraPizzaday połączone ze zbiórką pieniędzy. Dochód z imprezy to 6.443 złote, który został przekazany na rzecz 31. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 

Współorganizatorami święta pizzy neapolitańskiej była ekipa Pizza Fantastic, restauracja Zielona Górka i pabianicki Sztab WOŚP. Swoje umiejętności kulinarne zaprezentowali gościnnie m.in. polscy mistrzowie pizzy, którzy w 2022 roku zajęli miejsca na podium na Olimpiadzie AVPN w Neapolu – Tomasz Wolski, Przemysław Szkudlarek oraz Kamil Błaszczyk.

Podczas spotkania nawiązano połączenie internetowe z organizacją Associazione Verace Pizza Napoletana, organizatorem VeraPizzaday. Podczas około godzinnej transmisji prowadzonej przez Jędrzeja Lewandowskiego, szefa „Zielonej Górki”, można było dowiedzieć się krok po kroku, jak zrobić pizzę neapolitańską.

Źródło: Przemysław Szudlarek

Mistrzowie kręcili pizzę dla WOŚP!

Mistrzowie kręcili pizzę dla WOŚP!

17 stycznia w restauracji Zielona Górka odbyło się wielkie święto pizzy neapolitańskiej VeraPizzaday połączone ze zbiórką pieniędzy. Dochód z imprezy to 6.443 złote, który został przekazany na rzecz 31. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 

Współorganizatorami święta pizzy neapolitańskiej była ekipa Pizza Fantastic, restauracja Zielona Górka i pabianicki Sztab WOŚP. Swoje umiejętności kulinarne zaprezentowali gościnnie m.in. polscy mistrzowie pizzy, którzy w 2022 roku zajęli miejsca na podium na Olimpiadzie AVPN w Neapolu – Tomasz Wolski, Przemysław Szkudlarek oraz Kamil Błaszczyk.

Podczas spotkania nawiązano połączenie internetowe z organizacją Associazione Verace Pizza Napoletana, organizatorem VeraPizzaday. Podczas około godzinnej transmisji prowadzonej przez Jędrzeja Lewandowskiego, szefa „Zielonej Górki”, można było dowiedzieć się krok po kroku, jak zrobić pizzę neapolitańską.

Źródło: Przemysław Szudlarek

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Chef’s Table by Ernest Jagodziński

Bocuse d’Or. Aplikuj do Kulinarnej Ligi Mistrzów

Mycie pieca konwekcyjno-parowego–z myślą o środowisku

Nowy Szef Kuchni Scandinavia Resort w Zatorze. Powrót Scandi Restaurant już 14 kwietnia

Winterhalter wspomina 75 lat historii sukcesów firmy

Bieżący problem niedoboru pracowników. Potrzebne są alternatywne strategie

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.