...

Aktualności

Mistrzowie kręcili pizzę dla WOŚP!

Mistrzowie kręcili pizzę dla WOŚP!

17 stycznia w restauracji Zielona Górka odbyło się wielkie święto pizzy neapolitańskiej VeraPizzaday połączone ze zbiórką pieniędzy. Dochód z imprezy to 6.443 złote, który został przekazany na rzecz 31. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 

Współorganizatorami święta pizzy neapolitańskiej była ekipa Pizza Fantastic, restauracja Zielona Górka i pabianicki Sztab WOŚP. Swoje umiejętności kulinarne zaprezentowali gościnnie m.in. polscy mistrzowie pizzy, którzy w 2022 roku zajęli miejsca na podium na Olimpiadzie AVPN w Neapolu – Tomasz Wolski, Przemysław Szkudlarek oraz Kamil Błaszczyk.

Podczas spotkania nawiązano połączenie internetowe z organizacją Associazione Verace Pizza Napoletana, organizatorem VeraPizzaday. Podczas około godzinnej transmisji prowadzonej przez Jędrzeja Lewandowskiego, szefa „Zielonej Górki”, można było dowiedzieć się krok po kroku, jak zrobić pizzę neapolitańską.

Źródło: Przemysław Szudlarek

Mistrzowie kręcili pizzę dla WOŚP!

Mistrzowie kręcili pizzę dla WOŚP!

17 stycznia w restauracji Zielona Górka odbyło się wielkie święto pizzy neapolitańskiej VeraPizzaday połączone ze zbiórką pieniędzy. Dochód z imprezy to 6.443 złote, który został przekazany na rzecz 31. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 

Współorganizatorami święta pizzy neapolitańskiej była ekipa Pizza Fantastic, restauracja Zielona Górka i pabianicki Sztab WOŚP. Swoje umiejętności kulinarne zaprezentowali gościnnie m.in. polscy mistrzowie pizzy, którzy w 2022 roku zajęli miejsca na podium na Olimpiadzie AVPN w Neapolu – Tomasz Wolski, Przemysław Szkudlarek oraz Kamil Błaszczyk.

Podczas spotkania nawiązano połączenie internetowe z organizacją Associazione Verace Pizza Napoletana, organizatorem VeraPizzaday. Podczas około godzinnej transmisji prowadzonej przez Jędrzeja Lewandowskiego, szefa „Zielonej Górki”, można było dowiedzieć się krok po kroku, jak zrobić pizzę neapolitańską.

Źródło: Przemysław Szudlarek

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Kulinarne show podczas Festiwalu Czekolady

Poland 100 Best Restaurants

Trophée Mille Polska 2023 – zgłoszenia dla szkół!

Profesjonalne piece Convotherm to wybór najlepszych kucharzy Polski

Ecolab i Green Key wspierają hotele i restauracje w osiąganiu celów zrównoważonego rozwoju

Wszystkie piece konwekcyjno-parowe iCombi Pro posiadają certyfikat ENERGY STAR®

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.