Aktualności

Targi POLAGRA i KPP coraz bliżej!

Targi POLAGRA i KPP coraz bliżej!

Uznane marki z całego świata i obecność instytucji branżowych, konkursy kulinarne oraz silny nacisk na eksperckie debaty i szkolenia, niezbędne zwłaszcza w czasach trudnych dla całej branży spożywczej. By nie przeoczyć odpowiedzi na ważne pytania i spotkać ze swoimi kontrahentami i klientami, wystarczy dołączyć do grona zwiedzających targów POLAGRA.

Sytuacja w branży spożywczej zmienia się jak w kalejdoskopie. Na POLAGRZE organizatorzy reagują na te zmiany wspólnie z wystawcami i partnerami. Pierwszego dnia eksperci porozmawiają o teraźniejszości i przyszłości branży mięsnej, a prawnicy z kancelarii WBK poprowadzą szkolenie o najnowszych trendach i obowiązkach prawnych w oznakowaniu żywności i opakowań.

Dzień drugi na scenie to kongres Polagra Export Meeting poświęcony eksportowi polskiej żywności oraz kilka godzin prelekcji i debat redakcyjnych pt. „Branża spożywcza. Strategie na trudne i niepewne czasy”. Nie zapominamy o ochronie środowiska – jednym z największych wyzwań stojących aktualnie przed branżą spożywczą. Temu tematowi poświęcona zostanie szkolenie i debata „Zobowiązania środowiskowe, czyli ROP i system kaucyjny w branży spożywczej i sektorze HoReCa: wyzwania, szanse i koszty”, realizowana razem ze Związkiem Pracodawców Przemysłu Opakowań i Produktów w Opakowaniach EKO-PAK. Wszystkie szkolenia i debaty będą bezpłatne i ogólnodostępne dla wystawców i zwiedzających.

POLAGRA to nowoczesność łącząca się z tradycją. Z jednej strony to ekspozycja produktów i zaawansowanych rozwiązań technologicznych, z drugiej docenienie polskich rzemieślników.

W tym roku wśród wystawców są liderzy i technologiczni giganci, firmy związane z branżą mięsną i mleczarską. Ekspozycja technologii piekarniczych i cukierniczy zostanie wzbogacona przez konkurs dla piekarzy Master Baker i Forum Piekarski Zdrowe Pieczywo. Jak zwykle zostaną docenione i nagrodzone najlepsze produkty, a po ceremonii otwarcia, poznamy laureatów Złotego Medalu Grupy MTP i statuetek Acanthus Aureus.

Prestiżowym akcentem tegorocznej POLAGRY będzie finał konkurs Kulinarny Puchar Polski – powracający po trzech latach przerwy spowodowanej pandemią. Znamy już wszystkich finalistów. „Najlepszego z Najlepszych” poznamy 27 września.

Podczas targów przez trzy dni (26-28 września) będą trwały warsztaty dla szefów kuchni Chefs Academy, a pierwszego dnia na scenie nagrody odbiorą laureaci ogólnopolskiego plebiscytu „Mistrzowie Smaku” organizowanego przez Polska Press Grupa.

Targi POLAGRA i KPP coraz bliżej!

Targi POLAGRA i KPP coraz bliżej!

Uznane marki z całego świata i obecność instytucji branżowych, konkursy kulinarne oraz silny nacisk na eksperckie debaty i szkolenia, niezbędne zwłaszcza w czasach trudnych dla całej branży spożywczej. By nie przeoczyć odpowiedzi na ważne pytania i spotkać ze swoimi kontrahentami i klientami, wystarczy dołączyć do grona zwiedzających targów POLAGRA.

Sytuacja w branży spożywczej zmienia się jak w kalejdoskopie. Na POLAGRZE organizatorzy reagują na te zmiany wspólnie z wystawcami i partnerami. Pierwszego dnia eksperci porozmawiają o teraźniejszości i przyszłości branży mięsnej, a prawnicy z kancelarii WBK poprowadzą szkolenie o najnowszych trendach i obowiązkach prawnych w oznakowaniu żywności i opakowań.

Dzień drugi na scenie to kongres Polagra Export Meeting poświęcony eksportowi polskiej żywności oraz kilka godzin prelekcji i debat redakcyjnych pt. „Branża spożywcza. Strategie na trudne i niepewne czasy”. Nie zapominamy o ochronie środowiska – jednym z największych wyzwań stojących aktualnie przed branżą spożywczą. Temu tematowi poświęcona zostanie szkolenie i debata „Zobowiązania środowiskowe, czyli ROP i system kaucyjny w branży spożywczej i sektorze HoReCa: wyzwania, szanse i koszty”, realizowana razem ze Związkiem Pracodawców Przemysłu Opakowań i Produktów w Opakowaniach EKO-PAK. Wszystkie szkolenia i debaty będą bezpłatne i ogólnodostępne dla wystawców i zwiedzających.

POLAGRA to nowoczesność łącząca się z tradycją. Z jednej strony to ekspozycja produktów i zaawansowanych rozwiązań technologicznych, z drugiej docenienie polskich rzemieślników.

W tym roku wśród wystawców są liderzy i technologiczni giganci, firmy związane z branżą mięsną i mleczarską. Ekspozycja technologii piekarniczych i cukierniczy zostanie wzbogacona przez konkurs dla piekarzy Master Baker i Forum Piekarski Zdrowe Pieczywo. Jak zwykle zostaną docenione i nagrodzone najlepsze produkty, a po ceremonii otwarcia, poznamy laureatów Złotego Medalu Grupy MTP i statuetek Acanthus Aureus.

Prestiżowym akcentem tegorocznej POLAGRY będzie finał konkurs Kulinarny Puchar Polski – powracający po trzech latach przerwy spowodowanej pandemią. Znamy już wszystkich finalistów. „Najlepszego z Najlepszych” poznamy 27 września.

Podczas targów przez trzy dni (26-28 września) będą trwały warsztaty dla szefów kuchni Chefs Academy, a pierwszego dnia na scenie nagrody odbiorą laureaci ogólnopolskiego plebiscytu „Mistrzowie Smaku” organizowanego przez Polska Press Grupa.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Znamy zwycięzców XII Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych

Restauracja Lizawka z Poznania: nasz lokal jest odskocznią od codzienności

Luzowanie obostrzeń. Wracają targi i konferencje

Start zapisów na V spotkanie Food Working. Temat: „Nowe technologie i AI w branży spożywczej i HoReCa”

Druga edycja Grand Dinners już w listopadzie!

Za nami fantastyczna edycja Chefs Academy 2022!