...

Aktualności

Wielki finał Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych

Wielki finał Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych

Już 24 kwietnia odbędzie się wielki finał konkursu “Chefs en Or – Polska Edycja”, organizowany przez Transgourmet i Selgros. Po emocjonujących eliminacjach nadszedł czas na finałową bitwę mistrzów, gdzie uczniowie szkół gastronomicznych zawalczą o tytuł najlepszego kucharza. 

Transgourmet i Selgros od lat wspierają rozwój gastronomii, inwestując w przyszłe pokolenie szefów kuchni m.in. poprzez nawiązywanie współpracy ze szkołami gastronomicznymi, profesjonalne szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet czy współpracę z Narodową Kadrą Kucharzy Polski. Poprzednie edycje konkursu cieszyły się wielkim zainteresowaniem wśród uczniów. W tym roku jury po raz kolejny stanęło przed poważnym wyzwaniem, ponieważ liczne zgłoszenia stały na bardzo wysokim poziomie.

Tematem tegorocznego wielkiego finału będzie danie z polędwiczki wieprzowej, pieczarek i szparagów. Wyzwaniem dla uczestników będzie nie tylko kreatywność, ale także precyzja w przygotowaniu 6 porcji o maksymalnej gramaturze 180 gramów, w czasie nieprzekraczającym 1 godziny i 30 minut. W skład jury wchodzą eksperci o uznanej renomie:

Tomasz Ziółkowski –  zawodnik Narodowej Reprezentacji Kucharzy, Szef Kuchni Silver Catering, Laureat Kulinarnego Pucharu Polski i wielokrotny zwycięzca konkursów kulinarnych, członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

Łukasz Wódz – Laureat Kulinarnego Pucharu Polski, uczestnik wielu konkursów kulinarnych, trener i doradca Instytutu Kulinarnego Transgourmet, członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

Weronika Gurynow – zdobywczyni pierwszego w historii złotego medalu na Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie 2024, laureatka wielu konkursów kulinarnych w tym Chefs en Or 2022, zawodniczka Narodowej Reprezentacji Kucharzy Juniorów.

Bartosz Peter – przewodniczący jury, Ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Zdobywca wielu tytułów i nagród w konkursach kulinarnych w Polsce i na świecie. Kapitan Narodowej Kadry Kucharzy Polski, która na ostatniej Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie zdobyła dwa srebrne medale.

Wielki Finał to nie tylko rywalizacja, ale również okazja do podziwiania talentów młodych adeptów kuchni, którzy poprzez swoje pasje i umiejętności inspirowani są do tworzenia prawdziwych dzieł kulinarnej sztuki.

Na zwycięzców oraz ich szkoły czekają wyjątkowe nagrody. Laureat I miejsca otrzyma nagrodę finansową w wysokości 3000 zł oraz staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Szkoła reprezentowana przez zwycięzcę otrzyma pakiet 3 szkoleń w Instytucie Kulinarnym oraz bon o wartości 5000 zł, do wykorzystania na zakupy w Selgros. Dla pozostałych finalistów oraz szkół z których się wywodzą również przewidziano atrakcyjne nagrody.

Lista finalistów edycji 2024

  1. Anna Kochańska – Powiatowy Zespół Szkół Ponadpodstawowych im. Jerzego Siwińskiego w Legionowie
  2. Jan Dróżdż – Zespół Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego w Warszawie
  3. Mateusz Rutkowski – Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce
  4. Maria Lech – Zespół Szkół im. Emilii Sukertowej-Biedrawiny w Malinowie
  5. Jadwiga Gan – Publiczna Szkoła Gastronomiczno-Hotelarska we Wrocławiu
  6. Nikita Vikhrov – Zespół Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego w Warszawie
  7. Antoni Nowakowski – Zespół Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego w Warszawie
  8. Jakub Kardaszewicz –  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie
  9. Michał Świątkowski – Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 im. prof. Odona Bujwida w Krakowie
  10. Natalia Kalenik – Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku

 

Relację z finału zmagań młodych adeptów sztuki kulinarnej będzie można śledzić na Instagramie Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz na profilu Facebook.

Źródło: Selgros

Wielki finał Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych

Wielki finał Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych

Już 24 kwietnia odbędzie się wielki finał konkursu “Chefs en Or – Polska Edycja”, organizowany przez Transgourmet i Selgros. Po emocjonujących eliminacjach nadszedł czas na finałową bitwę mistrzów, gdzie uczniowie szkół gastronomicznych zawalczą o tytuł najlepszego kucharza. 

Transgourmet i Selgros od lat wspierają rozwój gastronomii, inwestując w przyszłe pokolenie szefów kuchni m.in. poprzez nawiązywanie współpracy ze szkołami gastronomicznymi, profesjonalne szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet czy współpracę z Narodową Kadrą Kucharzy Polski. Poprzednie edycje konkursu cieszyły się wielkim zainteresowaniem wśród uczniów. W tym roku jury po raz kolejny stanęło przed poważnym wyzwaniem, ponieważ liczne zgłoszenia stały na bardzo wysokim poziomie.

Tematem tegorocznego wielkiego finału będzie danie z polędwiczki wieprzowej, pieczarek i szparagów. Wyzwaniem dla uczestników będzie nie tylko kreatywność, ale także precyzja w przygotowaniu 6 porcji o maksymalnej gramaturze 180 gramów, w czasie nieprzekraczającym 1 godziny i 30 minut. W skład jury wchodzą eksperci o uznanej renomie:

Tomasz Ziółkowski –  zawodnik Narodowej Reprezentacji Kucharzy, Szef Kuchni Silver Catering, Laureat Kulinarnego Pucharu Polski i wielokrotny zwycięzca konkursów kulinarnych, członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

Łukasz Wódz – Laureat Kulinarnego Pucharu Polski, uczestnik wielu konkursów kulinarnych, trener i doradca Instytutu Kulinarnego Transgourmet, członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

Weronika Gurynow – zdobywczyni pierwszego w historii złotego medalu na Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie 2024, laureatka wielu konkursów kulinarnych w tym Chefs en Or 2022, zawodniczka Narodowej Reprezentacji Kucharzy Juniorów.

Bartosz Peter – przewodniczący jury, Ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Zdobywca wielu tytułów i nagród w konkursach kulinarnych w Polsce i na świecie. Kapitan Narodowej Kadry Kucharzy Polski, która na ostatniej Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie zdobyła dwa srebrne medale.

Wielki Finał to nie tylko rywalizacja, ale również okazja do podziwiania talentów młodych adeptów kuchni, którzy poprzez swoje pasje i umiejętności inspirowani są do tworzenia prawdziwych dzieł kulinarnej sztuki.

Na zwycięzców oraz ich szkoły czekają wyjątkowe nagrody. Laureat I miejsca otrzyma nagrodę finansową w wysokości 3000 zł oraz staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Szkoła reprezentowana przez zwycięzcę otrzyma pakiet 3 szkoleń w Instytucie Kulinarnym oraz bon o wartości 5000 zł, do wykorzystania na zakupy w Selgros. Dla pozostałych finalistów oraz szkół z których się wywodzą również przewidziano atrakcyjne nagrody.

Lista finalistów edycji 2024

  1. Anna Kochańska – Powiatowy Zespół Szkół Ponadpodstawowych im. Jerzego Siwińskiego w Legionowie
  2. Jan Dróżdż – Zespół Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego w Warszawie
  3. Mateusz Rutkowski – Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce
  4. Maria Lech – Zespół Szkół im. Emilii Sukertowej-Biedrawiny w Malinowie
  5. Jadwiga Gan – Publiczna Szkoła Gastronomiczno-Hotelarska we Wrocławiu
  6. Nikita Vikhrov – Zespół Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego w Warszawie
  7. Antoni Nowakowski – Zespół Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego w Warszawie
  8. Jakub Kardaszewicz –  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie
  9. Michał Świątkowski – Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 im. prof. Odona Bujwida w Krakowie
  10. Natalia Kalenik – Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku

 

Relację z finału zmagań młodych adeptów sztuki kulinarnej będzie można śledzić na Instagramie Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz na profilu Facebook.

Źródło: Selgros

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Różny zespół, ta sama jakość: jak standaryzacja pomaga odnieść sukces

Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach oficjalnie otwarty!

Trwają ostatnie przygotowania do konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet” nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski

Wszechstronny talent do profesjonalnych kuchni: iCombi Pro

Business lunch – najsmaczniejszy sposób na relacje w biznesie

Kulinarny Dzień na Szczycie Góry

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.