Aktualności

Sezonowa harmonia smaków. Restauracja Nova Wola prezentuje swoje nowe menu

Sezonowa harmonia smaków. Restauracja Nova Wola prezentuje swoje nowe menu

Nova Wola, restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, na rondzie Daszyńskiego już po raz kolejny zaskakuje nowym menu, w którym nie brakuje letnich akcentów. Szef kuchni Paweł Suchenek ponownie proponuje podróż po kulinarnej mapie Polski, ukazując staropolskie smaki w odświeżonym wydaniu.

Restauracja Nova Wola proponuje gościom autentyczną polską kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Za serwowane dania odpowiada Paweł Suchenek – szef kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem, które zdobywał, gotując w sieciach hotelowych na całym świecie, w tym w Szwajcarii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Armenii czy Katarze.

– Polska kuchnia od wieków korzysta z bogactwa przyrody, co przenieśliśmy także do kuchni restauracji Nova Wola, regularnie prezentując naszym gościom nowe menu. Dostosowujemy je do zmieniającej się pogody, aby serwować tylko najświeższe i najsmaczniejsze składniki, które są dostępne w danym sezonie i pochodzą od lokalnych dostawców. Tym razem w karcie znalazły się nowości na bazie sezonowych warzyw – sałaty czy zielonego groszku – a także wyjątkowy wybór mięs i świeżych ryb – mówi Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Autentyczne staropolskie mięsa i doskonała selekcja ryb

Wśród nowych propozycji restauracji Nova Wola znalazły się zarówno pozycje skierowane do wegetarian, jak i fanów dań mięsnych oraz ryb.

Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami i jajkiem na miękko czy sałatka z kalarepy z pesto z trybuli i prażonymi orzechami laskowymi to propozycje, które z pewnością zadowolą miłośników kuchni jarskiej. Wśród nowości znalazł się także staropolski żurek z suszonymi grzybami i białą kiełbasą, sałatka z pstrąga oraz smażona wątróbka z cebulą i jabłkiem.

Na dania główne szef kuchni Paweł Suchenek serwuje ryby – pieczonego pstrąga z czarną soczewicą, warzywami i sosem maślanym, a także smażony filet z suma z duszonymi grzybami i rakami w maślanej emulsji. W nowej karcie nie mogło zabraknąć mięs, stanowiących podstawę staropolskiej kuchni. Mowa tutaj o giczy jagnięcej z ziemniaczanym purée, warzywami sezonowymi i sosem z czerwonego wina, która wprost rozpływa się w ustach. Na uwagę amatorów mięsa zasługuje także aromatyczna pierś z kaczki z tarte tatin z polskich jabłek i sosem winnym z żurawiną. Dla fanów lżejszej kuchni bezmięsnej przygotowano natomiast leniwe kluski, serwowane w towarzystwie twarogu, śmietany i bułki tartej. Na deser szef kuchni proponuje tartę jabłkowo-gruszkową z budyniem i lodami śmietankowymi oraz torcik kokosowy z mango i marakują.

Ponadto, w karcie znajdują się niezmiennie klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole. Menu w swojej najnowszej odsłonie obowiązywać będzie przez cały sezon letni. 

Źródło: Jakub Macyszyn, Senior Account Executive Good One PR

Sezonowa harmonia smaków. Restauracja Nova Wola prezentuje swoje nowe menu

Sezonowa harmonia smaków. Restauracja Nova Wola prezentuje swoje nowe menu

Nova Wola, restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, na rondzie Daszyńskiego już po raz kolejny zaskakuje nowym menu, w którym nie brakuje letnich akcentów. Szef kuchni Paweł Suchenek ponownie proponuje podróż po kulinarnej mapie Polski, ukazując staropolskie smaki w odświeżonym wydaniu.

Restauracja Nova Wola proponuje gościom autentyczną polską kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Za serwowane dania odpowiada Paweł Suchenek – szef kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem, które zdobywał, gotując w sieciach hotelowych na całym świecie, w tym w Szwajcarii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Armenii czy Katarze.

– Polska kuchnia od wieków korzysta z bogactwa przyrody, co przenieśliśmy także do kuchni restauracji Nova Wola, regularnie prezentując naszym gościom nowe menu. Dostosowujemy je do zmieniającej się pogody, aby serwować tylko najświeższe i najsmaczniejsze składniki, które są dostępne w danym sezonie i pochodzą od lokalnych dostawców. Tym razem w karcie znalazły się nowości na bazie sezonowych warzyw – sałaty czy zielonego groszku – a także wyjątkowy wybór mięs i świeżych ryb – mówi Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Autentyczne staropolskie mięsa i doskonała selekcja ryb

Wśród nowych propozycji restauracji Nova Wola znalazły się zarówno pozycje skierowane do wegetarian, jak i fanów dań mięsnych oraz ryb.

Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami i jajkiem na miękko czy sałatka z kalarepy z pesto z trybuli i prażonymi orzechami laskowymi to propozycje, które z pewnością zadowolą miłośników kuchni jarskiej. Wśród nowości znalazł się także staropolski żurek z suszonymi grzybami i białą kiełbasą, sałatka z pstrąga oraz smażona wątróbka z cebulą i jabłkiem.

Na dania główne szef kuchni Paweł Suchenek serwuje ryby – pieczonego pstrąga z czarną soczewicą, warzywami i sosem maślanym, a także smażony filet z suma z duszonymi grzybami i rakami w maślanej emulsji. W nowej karcie nie mogło zabraknąć mięs, stanowiących podstawę staropolskiej kuchni. Mowa tutaj o giczy jagnięcej z ziemniaczanym purée, warzywami sezonowymi i sosem z czerwonego wina, która wprost rozpływa się w ustach. Na uwagę amatorów mięsa zasługuje także aromatyczna pierś z kaczki z tarte tatin z polskich jabłek i sosem winnym z żurawiną. Dla fanów lżejszej kuchni bezmięsnej przygotowano natomiast leniwe kluski, serwowane w towarzystwie twarogu, śmietany i bułki tartej. Na deser szef kuchni proponuje tartę jabłkowo-gruszkową z budyniem i lodami śmietankowymi oraz torcik kokosowy z mango i marakują.

Ponadto, w karcie znajdują się niezmiennie klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole. Menu w swojej najnowszej odsłonie obowiązywać będzie przez cały sezon letni. 

Źródło: Jakub Macyszyn, Senior Account Executive Good One PR

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Konferencja Made For Restaurant – edycja hedoniści

Znamy nazwiska finalistów Bocuse d’Or Poland 2023

III Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Smaki Podlasia

Coca-Cola zawiesza działalność w Rosji

Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024 rok

World Cocktail Championship – Mistrzostwa Polski w kategorii klasycznej