F…ing Delicious zaprasza 8 września 2022 r. na wydarzenie, w którym w niebanalny sposób odkryjemy na nowo dania z Wielkopolski. Proste smaki w interpretacji szefa kuchni Tomasza Olewskiego będą z pewnością zaskoczeniem i zdecydowanie miłym akcentem na zakończenie lata.
Zakończenie lata w poznańskiej restauracji F…ing Delicius odbędzie się 8 września 2022 r. o godz. 18.00. Do dyspozycji gości zostanie przygotowane przez szefa kuchni Tomasza Olewskiego specjalne menu i będą serwowane dedykowane daniom wina z polskiej winnicy Katarzyna.
– Zaakcentujmy wspólnie ten dzień pysznym jedzeniem, winem i rozmowami. Oddajmy się wrześniowym letnim uniesieniom – zachęcają organizatorzy.
Patronat nad wydarzeniem objął Slow Food Wielkopolska.
Rezerwacje: 727 627 777 / [email protected]
MENU:
Przystawki
Tatar z jelenia / grzyby / majonez sosnowy 57pln
Śledź po poznańsku / śmietana / jajko / kiszony ogórek / cebula 47pln
Ziemniak / wędzony twaróg / szczypiorek / majonez 37pln
Zupa
Gulasz z dziczyzny / jałowiec / rozmaryn / papryka (gulasz gotowany na żywym ogniu) 47pln
Poznańska polewka / smażone ziemniaki / oliwa szczypiorkowa (wege) 27pln
Dania mięsne i rybne z grilla
Sum / kapusta kiszona / grzyby / ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowym 87pln
Sezonowany schab z kością / ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowym / mizeria 77pln
Szaszłyk z dziczyzny / ziemniaki z grilla / wędzony twaróg / szczypior 67pln
Szagówki / kurki / cebula / nać pietruszki (wege) 57pln
Dodatki
Ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowym 15pln
Ziemniaki z grilla / wędzony twaróg / szczypior 15pln
Mizeria 15pln
Deser
Monoporcja – dekonstrukcja rogala świętomarcińskiego 25pln