Aktualności

Zakończenie lata z F…ing Delicious. Dekonstrukcja dań kuchni wielkopolskiej

Zakończenie lata z F…ing Delicious. Dekonstrukcja dań kuchni wielkopolskiej

F…ing Delicious zaprasza 8 września 2022 r. na wydarzenie, w którym w niebanalny sposób odkryjemy na nowo dania z Wielkopolski. Proste smaki w interpretacji szefa kuchni Tomasza Olewskiego będą z pewnością zaskoczeniem i zdecydowanie miłym akcentem na zakończenie lata.

Zakończenie lata w poznańskiej restauracji F…ing Delicius odbędzie się 8 września 2022 r. o godz. 18.00. Do dyspozycji gości zostanie przygotowane przez szefa kuchni Tomasza Olewskiego specjalne menu i będą serwowane dedykowane daniom wina z polskiej winnicy Katarzyna.

– Zaakcentujmy wspólnie ten dzień pysznym jedzeniem, winem i rozmowami. Oddajmy się wrześniowym letnim uniesieniom – zachęcają organizatorzy.

Patronat nad wydarzeniem objął Slow Food Wielkopolska.

Rezerwacje: 727 627 777 / [email protected]

MENU:

Przystawki

Tatar z jelenia / grzyby / majonez sosnowy 57pln

Śledź po poznańsku / śmietana / jajko / kiszony ogórek / cebula 47pln

Ziemniak / wędzony twaróg / szczypiorek / majonez 37pln

Zupa

Gulasz z dziczyzny / jałowiec / rozmaryn / papryka (gulasz gotowany na żywym ogniu) 47pln

Poznańska polewka / smażone ziemniaki / oliwa szczypiorkowa (wege) 27pln

Dania mięsne i rybne z grilla

Sum / kapusta kiszona / grzyby / ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowym 87pln

Sezonowany schab z kością / ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowym / mizeria 77pln

Szaszłyk z dziczyzny / ziemniaki z grilla / wędzony twaróg / szczypior 67pln

Szagówki / kurki / cebula / nać pietruszki (wege) 57pln

Dodatki

Ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowym 15pln

Ziemniaki z grilla / wędzony twaróg / szczypior 15pln

Mizeria 15pln

Deser
Monoporcja – dekonstrukcja rogala świętomarcińskiego 25pln

Zakończenie lata z F…ing Delicious. Dekonstrukcja dań kuchni wielkopolskiej

Zakończenie lata z F…ing Delicious. Dekonstrukcja dań kuchni wielkopolskiej

F…ing Delicious zaprasza 8 września 2022 r. na wydarzenie, w którym w niebanalny sposób odkryjemy na nowo dania z Wielkopolski. Proste smaki w interpretacji szefa kuchni Tomasza Olewskiego będą z pewnością zaskoczeniem i zdecydowanie miłym akcentem na zakończenie lata.

Zakończenie lata w poznańskiej restauracji F…ing Delicius odbędzie się 8 września 2022 r. o godz. 18.00. Do dyspozycji gości zostanie przygotowane przez szefa kuchni Tomasza Olewskiego specjalne menu i będą serwowane dedykowane daniom wina z polskiej winnicy Katarzyna.

– Zaakcentujmy wspólnie ten dzień pysznym jedzeniem, winem i rozmowami. Oddajmy się wrześniowym letnim uniesieniom – zachęcają organizatorzy.

Patronat nad wydarzeniem objął Slow Food Wielkopolska.

Rezerwacje: 727 627 777 / [email protected]

MENU:

Przystawki

Tatar z jelenia / grzyby / majonez sosnowy 57pln

Śledź po poznańsku / śmietana / jajko / kiszony ogórek / cebula 47pln

Ziemniak / wędzony twaróg / szczypiorek / majonez 37pln

Zupa

Gulasz z dziczyzny / jałowiec / rozmaryn / papryka (gulasz gotowany na żywym ogniu) 47pln

Poznańska polewka / smażone ziemniaki / oliwa szczypiorkowa (wege) 27pln

Dania mięsne i rybne z grilla

Sum / kapusta kiszona / grzyby / ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowym 87pln

Sezonowany schab z kością / ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowym / mizeria 77pln

Szaszłyk z dziczyzny / ziemniaki z grilla / wędzony twaróg / szczypior 67pln

Szagówki / kurki / cebula / nać pietruszki (wege) 57pln

Dodatki

Ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowym 15pln

Ziemniaki z grilla / wędzony twaróg / szczypior 15pln

Mizeria 15pln

Deser
Monoporcja – dekonstrukcja rogala świętomarcińskiego 25pln

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Jubileuszowa edycja targów EuroGastro w Ptak Warsaw Expo

MADE FOR Restaurant – NEW GENERATION

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Premierowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour za nami

Kongres Szefów Kuchni 2021 – zobacz relację

Poznaj innowację w branży sushi – bezpłatne warsztaty Sushi MasterClass