Aktualności

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów wraz z wydarzeniami towarzyszącymi to w Polsce największe spotkanie edukacyjne i biznesowe dla gastronomii. Odbędzie się 12 października 2022 w EXPO XXI Warszawa. W tym roku postawione zostaną aż dwie sceny. Tylko na scenie głównej będzie miało miejsce 14 wystąpień, w tym 12 prelekcji i 2 debaty, w ramach których swoją wiedzą podzieli się 25 ekspertów.

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów:

9:30 – 9:50 Tworzenie karty na podstawie analizy kosztów. Negocjacje z dostawcami. Wojciech Harapkiewicz

9:50 – 10:20 Food cost bez tajemnic. Jak o połowę zredukować straty w restauracji? Sławek Głomski

10:20 – 10:40 Eko-moc czy eko-bzdury, czyli wszystko co szef kuchni powinien wiedzieć o żywność ekologicznej. Krzysztof Robert Szulborski

10:40 – 11:20 Jak w nowoczesnej gastronomii zarządzać budżetem i odróżniać koszty od inwestycji? Joanna Sobczyk, Sławomir Głomski, Krzysztof Szulborski, Wojciech Harapkiewicz; Moderatorka: Agnieszka Huszczyńska

11:20 – 11:40 Unikamy wege wpadek, czyli kiedy dania roślinne w karcie podnoszą popularność restauracji? Jakub Jaworski

11:40 – 12:00 Greenology czyli dieta roślinna w menu szefa kuchni. Wioleta Bielecka, Agnieszka Mazurek

13:00 – 13:30 Filozofia i gotowanie według 5 przemian. Monika Biblis

13:30 – 14:10 Restauracyjne nawyki, z którymi trzeba się pożegnać. W jaki sposób kryzysy lat 2020 – 2022 zmieniły gastrobiznes? Michał Bajer, Jarosław Uściński, Justyna Sypka, Marcin Świątek; Moderatorka: Ania Dębska

14:10 – 14:30 Zarządzanie zespołem czyli jak być w kuchni liderem i autorytetem? Jarek Walczyk

14:30 – 14:50 Sami możemy wiele, RAZEM WSZYSTKO. Prawdziwa historia sukcesu restauracji, którą nagle opuścił szef kuchni. Kasia Korbas Cienka

14:50 – 15:10 Ponadprzeciętny serwis w obsłudze Sali. Na co warto zwracać uwagę i dlaczego? Marcin Dyrda

15:10 – 15:30 Dobre sposoby na złe opinie czyli jak (nie)odpowiadać na recenzje w internecie. Angelika Borysiak

15:30 – 16:00 Wygrywają odważni. Nie bój się niepowodzeń. Andrzej Kruczyński

16:00 – 17:00 Droga do doskonałości. Przemysław Klima w rozmowie z Jackiem Krawczykiem

Więcej informacji oraz panel rejestracyjny można znaleźć tutaj: https://kongresszefowkuchni.pl/.

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów wraz z wydarzeniami towarzyszącymi to w Polsce największe spotkanie edukacyjne i biznesowe dla gastronomii. Odbędzie się 12 października 2022 w EXPO XXI Warszawa. W tym roku postawione zostaną aż dwie sceny. Tylko na scenie głównej będzie miało miejsce 14 wystąpień, w tym 12 prelekcji i 2 debaty, w ramach których swoją wiedzą podzieli się 25 ekspertów.

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów:

9:30 – 9:50 Tworzenie karty na podstawie analizy kosztów. Negocjacje z dostawcami. Wojciech Harapkiewicz

9:50 – 10:20 Food cost bez tajemnic. Jak o połowę zredukować straty w restauracji? Sławek Głomski

10:20 – 10:40 Eko-moc czy eko-bzdury, czyli wszystko co szef kuchni powinien wiedzieć o żywność ekologicznej. Krzysztof Robert Szulborski

10:40 – 11:20 Jak w nowoczesnej gastronomii zarządzać budżetem i odróżniać koszty od inwestycji? Joanna Sobczyk, Sławomir Głomski, Krzysztof Szulborski, Wojciech Harapkiewicz; Moderatorka: Agnieszka Huszczyńska

11:20 – 11:40 Unikamy wege wpadek, czyli kiedy dania roślinne w karcie podnoszą popularność restauracji? Jakub Jaworski

11:40 – 12:00 Greenology czyli dieta roślinna w menu szefa kuchni. Wioleta Bielecka, Agnieszka Mazurek

13:00 – 13:30 Filozofia i gotowanie według 5 przemian. Monika Biblis

13:30 – 14:10 Restauracyjne nawyki, z którymi trzeba się pożegnać. W jaki sposób kryzysy lat 2020 – 2022 zmieniły gastrobiznes? Michał Bajer, Jarosław Uściński, Justyna Sypka, Marcin Świątek; Moderatorka: Ania Dębska

14:10 – 14:30 Zarządzanie zespołem czyli jak być w kuchni liderem i autorytetem? Jarek Walczyk

14:30 – 14:50 Sami możemy wiele, RAZEM WSZYSTKO. Prawdziwa historia sukcesu restauracji, którą nagle opuścił szef kuchni. Kasia Korbas Cienka

14:50 – 15:10 Ponadprzeciętny serwis w obsłudze Sali. Na co warto zwracać uwagę i dlaczego? Marcin Dyrda

15:10 – 15:30 Dobre sposoby na złe opinie czyli jak (nie)odpowiadać na recenzje w internecie. Angelika Borysiak

15:30 – 16:00 Wygrywają odważni. Nie bój się niepowodzeń. Andrzej Kruczyński

16:00 – 17:00 Droga do doskonałości. Przemysław Klima w rozmowie z Jackiem Krawczykiem

Więcej informacji oraz panel rejestracyjny można znaleźć tutaj: https://kongresszefowkuchni.pl/.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Nowy Szef Kuchni w Sofitel Warsaw Victoria

Mistrzostwa Świata Baristów z wyjątkową nagrodą

Początek nowej ery – RATIONAL wprowadza nową kategorię produktów. iHexagon gwarantuje najwyższą jakość potraw w najkrótszym czasie

Medale, pewniaki i zaskoczenia. Rozstrzygnięto konkurs WINOPL 2024

GASTROTARGI SMAKKi zamieszają w branży HoReCa

1. Charytatywna kolacja dla Fundacji księdza Kaczkowskiego