...

Aktualności

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów wraz z wydarzeniami towarzyszącymi to w Polsce największe spotkanie edukacyjne i biznesowe dla gastronomii. Odbędzie się 12 października 2022 w EXPO XXI Warszawa. W tym roku postawione zostaną aż dwie sceny. Tylko na scenie głównej będzie miało miejsce 14 wystąpień, w tym 12 prelekcji i 2 debaty, w ramach których swoją wiedzą podzieli się 25 ekspertów.

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów:

9:30 – 9:50 Tworzenie karty na podstawie analizy kosztów. Negocjacje z dostawcami. Wojciech Harapkiewicz

9:50 – 10:20 Food cost bez tajemnic. Jak o połowę zredukować straty w restauracji? Sławek Głomski

10:20 – 10:40 Eko-moc czy eko-bzdury, czyli wszystko co szef kuchni powinien wiedzieć o żywność ekologicznej. Krzysztof Robert Szulborski

10:40 – 11:20 Jak w nowoczesnej gastronomii zarządzać budżetem i odróżniać koszty od inwestycji? Joanna Sobczyk, Sławomir Głomski, Krzysztof Szulborski, Wojciech Harapkiewicz; Moderatorka: Agnieszka Huszczyńska

11:20 – 11:40 Unikamy wege wpadek, czyli kiedy dania roślinne w karcie podnoszą popularność restauracji? Jakub Jaworski

11:40 – 12:00 Greenology czyli dieta roślinna w menu szefa kuchni. Wioleta Bielecka, Agnieszka Mazurek

13:00 – 13:30 Filozofia i gotowanie według 5 przemian. Monika Biblis

13:30 – 14:10 Restauracyjne nawyki, z którymi trzeba się pożegnać. W jaki sposób kryzysy lat 2020 – 2022 zmieniły gastrobiznes? Michał Bajer, Jarosław Uściński, Justyna Sypka, Marcin Świątek; Moderatorka: Ania Dębska

14:10 – 14:30 Zarządzanie zespołem czyli jak być w kuchni liderem i autorytetem? Jarek Walczyk

14:30 – 14:50 Sami możemy wiele, RAZEM WSZYSTKO. Prawdziwa historia sukcesu restauracji, którą nagle opuścił szef kuchni. Kasia Korbas Cienka

14:50 – 15:10 Ponadprzeciętny serwis w obsłudze Sali. Na co warto zwracać uwagę i dlaczego? Marcin Dyrda

15:10 – 15:30 Dobre sposoby na złe opinie czyli jak (nie)odpowiadać na recenzje w internecie. Angelika Borysiak

15:30 – 16:00 Wygrywają odważni. Nie bój się niepowodzeń. Andrzej Kruczyński

16:00 – 17:00 Droga do doskonałości. Przemysław Klima w rozmowie z Jackiem Krawczykiem

Więcej informacji oraz panel rejestracyjny można znaleźć tutaj: https://kongresszefowkuchni.pl/.

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów wraz z wydarzeniami towarzyszącymi to w Polsce największe spotkanie edukacyjne i biznesowe dla gastronomii. Odbędzie się 12 października 2022 w EXPO XXI Warszawa. W tym roku postawione zostaną aż dwie sceny. Tylko na scenie głównej będzie miało miejsce 14 wystąpień, w tym 12 prelekcji i 2 debaty, w ramach których swoją wiedzą podzieli się 25 ekspertów.

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów:

9:30 – 9:50 Tworzenie karty na podstawie analizy kosztów. Negocjacje z dostawcami. Wojciech Harapkiewicz

9:50 – 10:20 Food cost bez tajemnic. Jak o połowę zredukować straty w restauracji? Sławek Głomski

10:20 – 10:40 Eko-moc czy eko-bzdury, czyli wszystko co szef kuchni powinien wiedzieć o żywność ekologicznej. Krzysztof Robert Szulborski

10:40 – 11:20 Jak w nowoczesnej gastronomii zarządzać budżetem i odróżniać koszty od inwestycji? Joanna Sobczyk, Sławomir Głomski, Krzysztof Szulborski, Wojciech Harapkiewicz; Moderatorka: Agnieszka Huszczyńska

11:20 – 11:40 Unikamy wege wpadek, czyli kiedy dania roślinne w karcie podnoszą popularność restauracji? Jakub Jaworski

11:40 – 12:00 Greenology czyli dieta roślinna w menu szefa kuchni. Wioleta Bielecka, Agnieszka Mazurek

13:00 – 13:30 Filozofia i gotowanie według 5 przemian. Monika Biblis

13:30 – 14:10 Restauracyjne nawyki, z którymi trzeba się pożegnać. W jaki sposób kryzysy lat 2020 – 2022 zmieniły gastrobiznes? Michał Bajer, Jarosław Uściński, Justyna Sypka, Marcin Świątek; Moderatorka: Ania Dębska

14:10 – 14:30 Zarządzanie zespołem czyli jak być w kuchni liderem i autorytetem? Jarek Walczyk

14:30 – 14:50 Sami możemy wiele, RAZEM WSZYSTKO. Prawdziwa historia sukcesu restauracji, którą nagle opuścił szef kuchni. Kasia Korbas Cienka

14:50 – 15:10 Ponadprzeciętny serwis w obsłudze Sali. Na co warto zwracać uwagę i dlaczego? Marcin Dyrda

15:10 – 15:30 Dobre sposoby na złe opinie czyli jak (nie)odpowiadać na recenzje w internecie. Angelika Borysiak

15:30 – 16:00 Wygrywają odważni. Nie bój się niepowodzeń. Andrzej Kruczyński

16:00 – 17:00 Droga do doskonałości. Przemysław Klima w rozmowie z Jackiem Krawczykiem

Więcej informacji oraz panel rejestracyjny można znaleźć tutaj: https://kongresszefowkuchni.pl/.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

SUP – regulacje dla gastronomii. Pobierz darmowy, edukacyjny ebook!

No Mince marki The Vegetarian Butcher wygrywa w plebiscycie Roślinnie Jemy

3 sposoby na cięcie kosztów, dzięki zmianie etykiet

365 dni w MAKRO Polska

Co jedzą Wietnamczycy, gdy my sięgamy po dokładkę karpia?

Restauracje otwierają się dla Gości

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.