Aktualności

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2024 (fotorelacja)

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2024 (fotorelacja)

Pokazy live cooking, 5-setowa kolacja degustacyjna, 3 debaty eksperckie, stoiska targowe, występ Jerzego Kryszaka… Unilever Food Solutions na czele z Maciejem Królem i Pawłem Kaczmarkiem zorganizowali znakomite spotkanie dla branży gastronomicznej. 17 kwietnia br., tradycyjnie już w Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem, odbył się Festiwal Kuchni Międzynarodowej.

Wydarzenie rozpoczęło się o godz. 12.00 od pokazów live cooking na stoiskach targowych wystawców. Pokazy zostały podzielone na trzy kategorie zgodne z przewidywanymi trendami w gastronomii w 2024 r. Szefowie kuchni gotowali zatem w zgodzie z zasadami zero waste, pokazali również klasykę w nowoczesnej odsłonie oraz jak czerpać radość z dzielenia się.

Podczas tegorocznej edycji wydarzenia nie zabrakło debat branżowych. Angelika Borysiak, social media manager, zaprosiła do dyskusji o marketingu w sieci, czyli jak skutecznie promować restaurację w mediach społecznościowych. W debacie udział wzięła nasza redaktor naczelna Monika Cichowska wraz z Pauliną Rosińską (La Lorraine Polska) i Aleksandrą Pastwą (Unilver Food Solutions).

O najnowszych trendach w gastronomii Mateusz Piłat, kierownik marketingu Unilever Food Solutions, rozmawiał z Przemysławem Franczakiem (Lantmann), Julianem Karewiczem (Lipton Teas & Infusions), Katarzyną Ćwik (Moguntia Food Polska), Marcelim Maryjankiem (RM Gastro) i Elżbietą Budzyńską (Unilever Food Solutions). Następnie Grzegorz Probola, CEO CT HoReCa, poprowadził debatę dot. zatrudniania nowych pracowników. W dyskusji uczestniczyli: Anna Buczek (BBHR), Janusz Pyra (Hotel Bristol Rzeszów), Daniel Kasieczka (Condo.pl), Emil Dzianok (Jawo).

Po części wystawienniczej i debatach eksperckich przyszedł czas na 5-setową kolację degustacyjną #gotowinajutro. Na kulinarną ucztę zaprosili: Paweł Kaczmarek, (szef kuchni UFS Polska), Kamil Tłuczek (szef kuchni Restauracji Patio w Grand Hotel Boutique Rzeszów oraz Starym Browarze Rzeszowskim), Janusz Garncarczyk (Dyrektor F&B Lemon Resort & SPA), Dawid Klimaniec (szef patron Restauracji Złoty Groń i Srebrny bucznik w Istebnej), Santa Adata (szefowa kuchni UFS Łotwa i Estonia).

Wieczór poprowadzili Maciej Król, regionalny kierownik sprzedaży Unilever Food Solutions i Paweł Kaczmarek, regionalny szef kuchni UFS. Festiwal zakończył występ znanego polskiego aktora, satyryka i artysty kabaretowego – Jerzego Kryszaka w programie „NIENAŻARTY”, który był również znakomitym wstępem do późniejszej, mniej oficjalnej części festiwalu. To był czas na dobrą zabawę, rozmowy o kuchni i nie tylko oraz na nowe znajomości.

Fot.: Piotr Urbanek

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2024 (fotorelacja)

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2024 (fotorelacja)

Pokazy live cooking, 5-setowa kolacja degustacyjna, 3 debaty eksperckie, stoiska targowe, występ Jerzego Kryszaka… Unilever Food Solutions na czele z Maciejem Królem i Pawłem Kaczmarkiem zorganizowali znakomite spotkanie dla branży gastronomicznej. 17 kwietnia br., tradycyjnie już w Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem, odbył się Festiwal Kuchni Międzynarodowej.

Wydarzenie rozpoczęło się o godz. 12.00 od pokazów live cooking na stoiskach targowych wystawców. Pokazy zostały podzielone na trzy kategorie zgodne z przewidywanymi trendami w gastronomii w 2024 r. Szefowie kuchni gotowali zatem w zgodzie z zasadami zero waste, pokazali również klasykę w nowoczesnej odsłonie oraz jak czerpać radość z dzielenia się.

Podczas tegorocznej edycji wydarzenia nie zabrakło debat branżowych. Angelika Borysiak, social media manager, zaprosiła do dyskusji o marketingu w sieci, czyli jak skutecznie promować restaurację w mediach społecznościowych. W debacie udział wzięła nasza redaktor naczelna Monika Cichowska wraz z Pauliną Rosińską (La Lorraine Polska) i Aleksandrą Pastwą (Unilver Food Solutions).

O najnowszych trendach w gastronomii Mateusz Piłat, kierownik marketingu Unilever Food Solutions, rozmawiał z Przemysławem Franczakiem (Lantmann), Julianem Karewiczem (Lipton Teas & Infusions), Katarzyną Ćwik (Moguntia Food Polska), Marcelim Maryjankiem (RM Gastro) i Elżbietą Budzyńską (Unilever Food Solutions). Następnie Grzegorz Probola, CEO CT HoReCa, poprowadził debatę dot. zatrudniania nowych pracowników. W dyskusji uczestniczyli: Anna Buczek (BBHR), Janusz Pyra (Hotel Bristol Rzeszów), Daniel Kasieczka (Condo.pl), Emil Dzianok (Jawo).

Po części wystawienniczej i debatach eksperckich przyszedł czas na 5-setową kolację degustacyjną #gotowinajutro. Na kulinarną ucztę zaprosili: Paweł Kaczmarek, (szef kuchni UFS Polska), Kamil Tłuczek (szef kuchni Restauracji Patio w Grand Hotel Boutique Rzeszów oraz Starym Browarze Rzeszowskim), Janusz Garncarczyk (Dyrektor F&B Lemon Resort & SPA), Dawid Klimaniec (szef patron Restauracji Złoty Groń i Srebrny bucznik w Istebnej), Santa Adata (szefowa kuchni UFS Łotwa i Estonia).

Wieczór poprowadzili Maciej Król, regionalny kierownik sprzedaży Unilever Food Solutions i Paweł Kaczmarek, regionalny szef kuchni UFS. Festiwal zakończył występ znanego polskiego aktora, satyryka i artysty kabaretowego – Jerzego Kryszaka w programie „NIENAŻARTY”, który był również znakomitym wstępem do późniejszej, mniej oficjalnej części festiwalu. To był czas na dobrą zabawę, rozmowy o kuchni i nie tylko oraz na nowe znajomości.

Fot.: Piotr Urbanek

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

GASTROTARGI SMAKKi 2024 za nami. Relacja!

Piekarnia rzemieślnicza Chaud Pain otwiera nowe punkty w stolicy

Michał Soliwoda nowym Prezes Polskiej Inicjatywy Kulinarnej

Studio kulinarne – jak stworzyć je od A do Z?

Restauracje już nie świecą pustkami. Chcąc przyciągnąć klientów, muszą świecić czystością!

Transgourmet i Selgros Partnerem gastronomicznymPol’and’Rock Festival