Kolejna odsłona imprezy integrującej branże hotelarską, gastronomiczną i winiarską, czyli Targi HORECA®/ GASTROFOOD/ ENOEXPO® odbędzie się w terminie 16-18 listopada br. w EXPO Kraków. Organizatorzy przygotowali wiele atrakcji w ramach stoisk targowych oraz programu szkoleniowo-warsztatowego, a wszystko po to, by ułatwić przedsiębiorcom prowadzenie biznesu w sektorze HoReCa w niełatwych czasach. Nie zabraknie pokazów, konkursów i degustacji, a przede wszystkim spotkań z ekspertami, szefami kuchni, sommelierami i baristami.
Wychodząc naprzeciw nowym wyzwaniom na targach zobaczymy wiele produktów i rozwiązań, które zoptymalizują prowadzenie biznesu gastronomicznego oraz hotelarskiego pogrupowanych w ramach specjalnych stref tematycznych: rozwiązań IT, wyposażenia zaplecza kuchennego, produktów lokalnych i regionalnych, polskich win i alkoholi rzemieślniczych.
Tematem przewodnim strefy pokazowej będzie kuchnia myśliwska z pokazami kulinarnymi znakomitych kucharzy specjalizujących się w dziczyźnie. W drugim dniu targów odbędzie się trzecia edycja Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego. Organizatorem tego przedsięwzięcia jest firma Las-Kalisz z Tomnic k. Krotoszyna. Z kolei podążając za najciekawszymi trendami w winiarstwie, na Targach ENOEXPO® zwrócimy uwagę na wina naturalne, które są wyznacznikiem zmieniającego się podejścia winiarzy do uprawy winorośli. Więcej na temat tych win dowiemy się na stoiskach targowych oraz podczas licznych degustacji i prezentacji w ramach Akademii Wina ENOEXPO®.
Wstęp na Targi jest bezpłatny dla gości branżowych pod warunkiem rejestracji online do 15 listopada na stronach: www.horeca.krakow.pl lub www.enoexpo.krakow.pl.