...

Aktualności

Wine tasting i pokaz sztuki kulinarnej w Novotel i ibis Poznań Centrum

Wine tasting i pokaz sztuki kulinarnej w Novotel i ibis Poznań Centrum

Dziewięciu wystawców, blisko 400 win z całego świata i dziesięciu ekspertów – tak można w skrócie podsumować wydarzenie, jakie odbyło się w hotelu Novotel i ibis Poznań Centrum. W trakcie dwóch dni uczestnicy wydarzenia mieli okazje wziąć udział w wine tastingu, a także wyselekcjonować trunki do hotelowych restauracji sieci Accor. Nie zabrakło również propozycji kulinarnych zaprezentowanych przez szefa kuchni.

W dniach 15-16 listopada br. hotelu Novotel i ibis odbyło się wydarzenie łączące doświadczenia kulinarne dla miłośników wykwintnej kuchni z najlepszej jakości gatunkami win ze specjalnie przygotowanym, autorskim menu.

W ramach wydarzenia, grupa dziesięciu ekspertów dokonała selekcji spośród 400 prezentowanych win, które zagoszczą w kartach hotelowych restauracji Winestone i Novo2, a także będą serwowane na bankietach. Ponadto uczestnicy otrzymali porady dotyczące tego, które z win sprawdzą się w restauracjach, a jakie warto podawać w trakcie imprez okolicznościowych. Wyselekcjonowane wina wkrótce zagoszczą w kartach wybranych restauracji hoteli sieci Accor.  

– Kulinarne doświadczenie w Novotel i ibis Poznań Centrum to połączenie wyjątkowego smaku wina, muzyki i wspaniałej atmosfery, które z pewnością zapisze się w pamięci. To wydarzenie, które łączy pasjonatów wina, restauratorów i hotelarzy oraz oferuje wyjątkową okazję do degustacji wybornych win z różnych zakątków świata – wyjaśnia Tomasz Krzysztanowski – General Manager Novotel & ibis Poznań Centrum.

Oprócz degustacji win na gości czekało specjalne menu przygotowane przez szefa kuchni Grzegorza Gajdę oraz bufet z klasykami Winestone, takimi jak najlepszej jakości sery, oliwki, wędliny i oliwa ze świeżym pieczywem, co dopełniło kulinarne doświadczenia. Nie zabrakło także oprawy muzycznej i dobrej atmosfery, o którą zadbał zespół hotelu.

Źródło: Accor

Wine tasting i pokaz sztuki kulinarnej w Novotel i ibis Poznań Centrum

Wine tasting i pokaz sztuki kulinarnej w Novotel i ibis Poznań Centrum

Dziewięciu wystawców, blisko 400 win z całego świata i dziesięciu ekspertów – tak można w skrócie podsumować wydarzenie, jakie odbyło się w hotelu Novotel i ibis Poznań Centrum. W trakcie dwóch dni uczestnicy wydarzenia mieli okazje wziąć udział w wine tastingu, a także wyselekcjonować trunki do hotelowych restauracji sieci Accor. Nie zabrakło również propozycji kulinarnych zaprezentowanych przez szefa kuchni.

W dniach 15-16 listopada br. hotelu Novotel i ibis odbyło się wydarzenie łączące doświadczenia kulinarne dla miłośników wykwintnej kuchni z najlepszej jakości gatunkami win ze specjalnie przygotowanym, autorskim menu.

W ramach wydarzenia, grupa dziesięciu ekspertów dokonała selekcji spośród 400 prezentowanych win, które zagoszczą w kartach hotelowych restauracji Winestone i Novo2, a także będą serwowane na bankietach. Ponadto uczestnicy otrzymali porady dotyczące tego, które z win sprawdzą się w restauracjach, a jakie warto podawać w trakcie imprez okolicznościowych. Wyselekcjonowane wina wkrótce zagoszczą w kartach wybranych restauracji hoteli sieci Accor.  

– Kulinarne doświadczenie w Novotel i ibis Poznań Centrum to połączenie wyjątkowego smaku wina, muzyki i wspaniałej atmosfery, które z pewnością zapisze się w pamięci. To wydarzenie, które łączy pasjonatów wina, restauratorów i hotelarzy oraz oferuje wyjątkową okazję do degustacji wybornych win z różnych zakątków świata – wyjaśnia Tomasz Krzysztanowski – General Manager Novotel & ibis Poznań Centrum.

Oprócz degustacji win na gości czekało specjalne menu przygotowane przez szefa kuchni Grzegorza Gajdę oraz bufet z klasykami Winestone, takimi jak najlepszej jakości sery, oliwki, wędliny i oliwa ze świeżym pieczywem, co dopełniło kulinarne doświadczenia. Nie zabrakło także oprawy muzycznej i dobrej atmosfery, o którą zadbał zespół hotelu.

Źródło: Accor

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Premierowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour za nami

Kolacja charytatywna w White Marlin. Gościem specjalnym będzie Tomasz Purol

Poznaliśmy laureatów II edycji konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego

Sushi Master Class 2023 w kolejnych miastach Polski

5 dobrych powodów, by pożegnać się ze starym sprzętem kuchennym

Kulinarny Ogień – gotowanie dla Fundacji Kobieca Przystań

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.