Restauracja Złoty Groń – kulinarna przestrzeń z panoramicznym widokiem na górski horyzont – zmienia się dla swoich gości. W Beskidzie Śląskim, w Istebnej – malowniczej miejscowości otoczonej lasami, na samym szczycie góry, powstała restauracja, której kuchnia jest inspirowana przemijającymi porami roku. Szefem patronem restauracji jest Dawid Klimaniec.
Pasja, energia i jednoczesne umiłowanie bliskości przyrody tworzy doświadczenie, które pozwala celebrować ważne momenty jeszcze dłużej – w rytmie slow life, slow food. Miejsce powstało z marzeń i szacunku do regionu. To tu od wielu lat tworzone są dania będące połączeniem tradycji i nowoczesności.
Teraz ewoluuje i zaprasza do stołu, na którym już w połowie lipca znajdą się autorskie propozycje, będące esencją tego miejsca. Innowacyjność, kompozycje, zaskakujące połączenia – to wszystko znajdziecie odkrywając Złoty Groń na nowo.
Złoty Groń to jednak nie tylko restauracja, w której zaciszny stolik znajdą miłośnicy dobrego wina i wytrawnych smaków. To też klasyka, folklor i autentyczność będące nieodłącznymi elementami regionalnej karczmy. W jej przytulnych wnętrzach, przy rodzinnych dużych stołach i tradycyjnym menu goście spędzą czas chłonąc atmosferę regionu.
Restauracja Złoty Groń zaprasza już od połowy lipca na nowe otwarcie, nowe doświadczenia i nowe smaki. Restauracja i karczma znajdują się w Hotelu Złoty Groń Resort & Spa.
Źródło: mat. pras.