Aktualności

iVario w gastronomii: Produkcja bez kompromisów

iVario w gastronomii: Produkcja bez kompromisów

iVario to zaawansowane urządzenie wielofunkcyjne, które zastępuje patelnie uchylne, kotły, frytownice i sprzęt do gotowania pod ciśnieniem. Gotowanie, smażenie i smażenie w głębokim tłuszczu może teraz odbywać się w jednym urządzeniu. iVario jednocześnie oferuje szybkość i precyzję, monitorując proces gotowania i wspierając szefa kuchni. Krótko mówiąc, użytkownik korzysta z oszczędności miejsca, czasu i surowców, wysokiej jakości żywności i większej wydajności. Ale co to konkretnie oznacza?

Szybkość i precyzja

Jeśli chodzi o rozgrzewanie, nikt nie jest tak szybki jak iVario. Może osiągnąć 2000C w 2,5 minuty. Równocześnie ciepło jest rozprowadzane równomiernie, temperatura jest precyzyjnie kontrolowana, dzięki czemu jest wykorzystywana niezwykle wydajnie. Dzieje się tak za sprawą iVarioBoost, który dostarcza niezbędną ilość energii tylko wtedy i tam, gdzie jest ona potrzebna! Przykład: Przy gotowaniu 12 kg gulaszu wołowego przez ok. 1,5 godziny, iVario Pro L zużywa tylko 25% (7kW) swojej całkowitej mocy grzewczej przez 75% czasu.

Inteligentny system zarządzania energią oblicza zapotrzebowanie na energię i pobiera ją z najwyższą dokładnością. Ma to pozytywny wpływ nie tylko na jakość żywności, ale także na podłączone obciążenie energetyczne: w porównaniu z konwencjonalną technologią kuchenną podłączone obciążenie jest do 9% mniejsze, ale wydajność gotowania jest do 20% wyższa. Dzięki temu koszty instalacji są szczególnie opłacalne.

Monitorowanie & wsparcie

Rutynowe zadania należą już do przeszłości, dziś iVario przejmuje czasochłonne monitorowanie procesu gotowania. Szef kuchni będzie musiał tylko obrócić, nalać lub wyjąć coś, gdy urządzenie zasygnalizuje. A jednak nic się nie przypala ani nie kipi. Nawet delikatne dania, takie jak risotto czy budyń, nie wymagają prawie żadnej uwagi, co odciąża codzienną pracę i pozostawia wystarczająco dużo czasu na inne, ciekawsze zadania.

To wielka zaleta zwłaszcza w czasach niedoboru pracowników: Cyfryzacja i automatyzacja. Oba te elementy uatrakcyjniają miejsce pracy, zwłaszcza dla młodych ludzi, stwarzają lepsze warunki pracy i wymagają jedynie szybkiego i nieskomplikowanego szkolenia. A mimo to osiągane są pierwszorzędne i spójne rezultaty.

Dodatkowo lokale gastronomiczne oszczędzają również na surowych produktach. Mniej marnotrawienia żywności z powodu błędów produkcyjnych, mniejsze straty wagi w produkcji żywności.

Rezultat: mniej znaczy więcej.

Podsumowując pracę z iVario, szybko dochodzisz do wniosku, że mniej znaczy więcej. Na przykład mniej przestrzeni. Ponieważ iVario może zastąpić patelnie uchylne, kotły, frytownice i sprzęt do gotowania pod ciśnieniem, w kuchni jest nagle więcej miejsca, średnio o 33% więcej. Do tego dochodzi wysoka produktywność dzięki precyzyjnej wydajności, jaką zapewnia iVario. Można wyprodukować znacznie więcej w krótszym czasie.

To sprawia, że iVario Pro jest inwestycją, która bardzo szybko się zwraca. Jeśli weźmiemy pod uwagę przeciętną restaurację firmową z 600 posiłkami dziennie (2 serwisy), oszczędności surowców, energii, czasu pracy i sprzątania zmniejszają koszty nawet o 40 000 euro rocznie w porównaniu z eksploatacją z konwencjonalną patelnią uchylną, kotłem czy frytownicą. Dzieje się tak bez uszczerbku na jakości żywności.

iVario w gastronomii: Produkcja bez kompromisów

iVario w gastronomii: Produkcja bez kompromisów

iVario to zaawansowane urządzenie wielofunkcyjne, które zastępuje patelnie uchylne, kotły, frytownice i sprzęt do gotowania pod ciśnieniem. Gotowanie, smażenie i smażenie w głębokim tłuszczu może teraz odbywać się w jednym urządzeniu. iVario jednocześnie oferuje szybkość i precyzję, monitorując proces gotowania i wspierając szefa kuchni. Krótko mówiąc, użytkownik korzysta z oszczędności miejsca, czasu i surowców, wysokiej jakości żywności i większej wydajności. Ale co to konkretnie oznacza?

Szybkość i precyzja

Jeśli chodzi o rozgrzewanie, nikt nie jest tak szybki jak iVario. Może osiągnąć 2000C w 2,5 minuty. Równocześnie ciepło jest rozprowadzane równomiernie, temperatura jest precyzyjnie kontrolowana, dzięki czemu jest wykorzystywana niezwykle wydajnie. Dzieje się tak za sprawą iVarioBoost, który dostarcza niezbędną ilość energii tylko wtedy i tam, gdzie jest ona potrzebna! Przykład: Przy gotowaniu 12 kg gulaszu wołowego przez ok. 1,5 godziny, iVario Pro L zużywa tylko 25% (7kW) swojej całkowitej mocy grzewczej przez 75% czasu.

Inteligentny system zarządzania energią oblicza zapotrzebowanie na energię i pobiera ją z najwyższą dokładnością. Ma to pozytywny wpływ nie tylko na jakość żywności, ale także na podłączone obciążenie energetyczne: w porównaniu z konwencjonalną technologią kuchenną podłączone obciążenie jest do 9% mniejsze, ale wydajność gotowania jest do 20% wyższa. Dzięki temu koszty instalacji są szczególnie opłacalne.

Monitorowanie & wsparcie

Rutynowe zadania należą już do przeszłości, dziś iVario przejmuje czasochłonne monitorowanie procesu gotowania. Szef kuchni będzie musiał tylko obrócić, nalać lub wyjąć coś, gdy urządzenie zasygnalizuje. A jednak nic się nie przypala ani nie kipi. Nawet delikatne dania, takie jak risotto czy budyń, nie wymagają prawie żadnej uwagi, co odciąża codzienną pracę i pozostawia wystarczająco dużo czasu na inne, ciekawsze zadania.

To wielka zaleta zwłaszcza w czasach niedoboru pracowników: Cyfryzacja i automatyzacja. Oba te elementy uatrakcyjniają miejsce pracy, zwłaszcza dla młodych ludzi, stwarzają lepsze warunki pracy i wymagają jedynie szybkiego i nieskomplikowanego szkolenia. A mimo to osiągane są pierwszorzędne i spójne rezultaty.

Dodatkowo lokale gastronomiczne oszczędzają również na surowych produktach. Mniej marnotrawienia żywności z powodu błędów produkcyjnych, mniejsze straty wagi w produkcji żywności.

Rezultat: mniej znaczy więcej.

Podsumowując pracę z iVario, szybko dochodzisz do wniosku, że mniej znaczy więcej. Na przykład mniej przestrzeni. Ponieważ iVario może zastąpić patelnie uchylne, kotły, frytownice i sprzęt do gotowania pod ciśnieniem, w kuchni jest nagle więcej miejsca, średnio o 33% więcej. Do tego dochodzi wysoka produktywność dzięki precyzyjnej wydajności, jaką zapewnia iVario. Można wyprodukować znacznie więcej w krótszym czasie.

To sprawia, że iVario Pro jest inwestycją, która bardzo szybko się zwraca. Jeśli weźmiemy pod uwagę przeciętną restaurację firmową z 600 posiłkami dziennie (2 serwisy), oszczędności surowców, energii, czasu pracy i sprzątania zmniejszają koszty nawet o 40 000 euro rocznie w porównaniu z eksploatacją z konwencjonalną patelnią uchylną, kotłem czy frytownicą. Dzieje się tak bez uszczerbku na jakości żywności.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

SMAKKi GASTROTARGI – wydarzenie, na które czeka branża HoReCa

CHEFS & FRIENDS w F…ing Delicious

Kolacja degustacyjna z mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny

Noworoczna kolacja degustacyjna w Marinie Gaj

Kolacja degustacyjna Heli i Ernesta

Restauratorzy pomogą dzieciom z Polski i Ukrainy. Świąteczny Stół Pajacyka 2022