Aktualności

Powrót do przeszłości! Concordia Taste zaprasza na kolację sylwestrową

Powrót do przeszłości! Concordia Taste zaprasza na kolację sylwestrową

W tym roku restauracja Concordia Taste zaprasza na kolację sylwestrową inspirowaną czasami PRL. Szef kuchni Adam Adamczak interpretuje kultowe dania tamtych lat, dając popis swojej pomysłowości i miłości do polskiej kuchni. Będzie zaskakująco i pysznie! 

Menu:

AMUSE BOUCHE
metka z kaczki z krakersem / duck tag with cracker

PRZYSTAWKA
1. ozór wołowy z sosem chrzanowym / beef tongue with horseradish sauce

  1. przepiórka w galarecie / quail in jelly
  2. siekany tatar wołowy z borowikami / chopped beef tartare with porcini mushrooms

ZUPA
flaki wołowe z majerankiem / beef tripe with marjoram

DANIE GŁÓWNE
1. sandacz z jajami z sosem polskim / zander with eggs and Polish sauce

intermezzo: szparagi z lodami z kwaśnej śmietany / asparagus with sour cream ice cream

  1. danie główne
    bryzol wołowy z ziemniakami, szpikiem wołowym i truflami / beef steak with potatoes, beef marrow and truffles

DESER
wuzetka

Menu vege:

AMUSE BOUCHE
pączek z wielkopolskim serem / donut with Greater Poland cheese

PRZYSTAWKA
1. pierogi z kasztanami / dumplings with chestnuts
2. szparagi w galarecie / asparagus in jelly
3. tatar z buraka z chrzanem / beetroot tartare with horseradish

ZUPA
flaki z boczniaków / oyster mushroom tripe

DANIE GŁÓWNE
1. pieczona kalarepa / baked kohlrabi

intermezzo: szparagi z lodami z kwaśnej śmietany / asparagus with sour cream ice cream

  1. stek z selera z babką ziemniaczaną i truflami / celery steak with potato cake and truffles

DESER
wuzetka

zimna płyta / local snacks

Kolacja degustacyjna (9 dań) cena 375 zł / os.
Pairing winno cocktailowy cena 175 zł / os.

Zapisy: https://concordiataste.pl/produkt/sylwestrowa-kolacja-degustacyjna/

Pytania / rezerwacje: [email protected], tel.: 609 002 964

Źródło: Concordia Taste

Powrót do przeszłości! Concordia Taste zaprasza na kolację sylwestrową

Powrót do przeszłości! Concordia Taste zaprasza na kolację sylwestrową

W tym roku restauracja Concordia Taste zaprasza na kolację sylwestrową inspirowaną czasami PRL. Szef kuchni Adam Adamczak interpretuje kultowe dania tamtych lat, dając popis swojej pomysłowości i miłości do polskiej kuchni. Będzie zaskakująco i pysznie! 

Menu:

AMUSE BOUCHE
metka z kaczki z krakersem / duck tag with cracker

PRZYSTAWKA
1. ozór wołowy z sosem chrzanowym / beef tongue with horseradish sauce

  1. przepiórka w galarecie / quail in jelly
  2. siekany tatar wołowy z borowikami / chopped beef tartare with porcini mushrooms

ZUPA
flaki wołowe z majerankiem / beef tripe with marjoram

DANIE GŁÓWNE
1. sandacz z jajami z sosem polskim / zander with eggs and Polish sauce

intermezzo: szparagi z lodami z kwaśnej śmietany / asparagus with sour cream ice cream

  1. danie główne
    bryzol wołowy z ziemniakami, szpikiem wołowym i truflami / beef steak with potatoes, beef marrow and truffles

DESER
wuzetka

Menu vege:

AMUSE BOUCHE
pączek z wielkopolskim serem / donut with Greater Poland cheese

PRZYSTAWKA
1. pierogi z kasztanami / dumplings with chestnuts
2. szparagi w galarecie / asparagus in jelly
3. tatar z buraka z chrzanem / beetroot tartare with horseradish

ZUPA
flaki z boczniaków / oyster mushroom tripe

DANIE GŁÓWNE
1. pieczona kalarepa / baked kohlrabi

intermezzo: szparagi z lodami z kwaśnej śmietany / asparagus with sour cream ice cream

  1. stek z selera z babką ziemniaczaną i truflami / celery steak with potato cake and truffles

DESER
wuzetka

zimna płyta / local snacks

Kolacja degustacyjna (9 dań) cena 375 zł / os.
Pairing winno cocktailowy cena 175 zł / os.

Zapisy: https://concordiataste.pl/produkt/sylwestrowa-kolacja-degustacyjna/

Pytania / rezerwacje: [email protected], tel.: 609 002 964

Źródło: Concordia Taste

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Branża gastronomiczna spotka się w Poznaniu. Targi Polagra startują już 25 września!

Kucharze pomagają! Wyjątkowa kolacja dla Tomka Jakubiaka

Poznaliśmy laureatów II edycji konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego

Nowa odsłona Chef’s Menu trwa! Gdzie warto zarezerwować stolik w ramach MENUFEST?

Winterhalter Partnerem Strategicznym EuroGastro 2024!

Konkurs Arte Culinaria Italiana 2024 – regulamin