W tym roku restauracja Concordia Taste zaprasza na kolację sylwestrową inspirowaną czasami PRL. Szef kuchni Adam Adamczak interpretuje kultowe dania tamtych lat, dając popis swojej pomysłowości i miłości do polskiej kuchni. Będzie zaskakująco i pysznie!
Menu:
AMUSE BOUCHE
metka z kaczki z krakersem / duck tag with cracker
PRZYSTAWKA
1. ozór wołowy z sosem chrzanowym / beef tongue with horseradish sauce
- przepiórka w galarecie / quail in jelly
- siekany tatar wołowy z borowikami / chopped beef tartare with porcini mushrooms
ZUPA
flaki wołowe z majerankiem / beef tripe with marjoram
DANIE GŁÓWNE
1. sandacz z jajami z sosem polskim / zander with eggs and Polish sauce
intermezzo: szparagi z lodami z kwaśnej śmietany / asparagus with sour cream ice cream
- danie główne
bryzol wołowy z ziemniakami, szpikiem wołowym i truflami / beef steak with potatoes, beef marrow and truffles
DESER
wuzetka
Menu vege:
AMUSE BOUCHE
pączek z wielkopolskim serem / donut with Greater Poland cheese
PRZYSTAWKA
1. pierogi z kasztanami / dumplings with chestnuts
2. szparagi w galarecie / asparagus in jelly
3. tatar z buraka z chrzanem / beetroot tartare with horseradish
ZUPA
flaki z boczniaków / oyster mushroom tripe
DANIE GŁÓWNE
1. pieczona kalarepa / baked kohlrabi
intermezzo: szparagi z lodami z kwaśnej śmietany / asparagus with sour cream ice cream
- stek z selera z babką ziemniaczaną i truflami / celery steak with potato cake and truffles
DESER
wuzetka
zimna płyta / local snacks
Kolacja degustacyjna (9 dań) cena 375 zł / os.
Pairing winno cocktailowy cena 175 zł / os.
Zapisy: https://concordiataste.pl/produkt/sylwestrowa-kolacja-degustacyjna/
Pytania / rezerwacje: [email protected], tel.: 609 002 964
Źródło: Concordia Taste