Aktualności

Eliminacje za nami! Znamy finalistów konkursu Les Chefs en Or Polska Edycja 

Eliminacje za nami! Znamy finalistów konkursu Les Chefs en Or Polska Edycja 

Zakończyły się eliminacje konkursu kulinarnego dla szkół gastronomicznych Les Chefs en Or Polska Edycja, organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry. Autorzy najlepszych dań zmierzą się w wielkim finale, który 16 listopada odbędzie się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. 

Podobnie jak w ubiegłym roku, rywalizacja składa się z dwóch etapów: pierwszy to eliminacje przeprowadzone w formule online, w których zadaniem było przedstawienie receptury na danie z dowolnej ryby z autorskim sosem i dodatkiem skrobiowym i warzywnym. Spośród kilkudziesięciu zgłoszeń Jury wybrało 8 najlepszych dań, z kolei 9 finalista został wyłoniony w drodze głosowania na fanpagu Instytutu na Facebook’u.

W wielkim finale wystąpią: 

Kacper Bałabuch –  Zespół Szkół nr 3 we Wrocławiu 

Dominik Diug – Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi 

Weronika Gurynow – Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie 

Paulina Kadysz – Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra H. Sucharskiego w Bolesławcu 

Konrad Kapusta – Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie 

Piotr Marcinkowski – Zespół szkół gastronomiczno-hotelarskich w Gdańsku 

Dawid Poznański – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu 

Michał Świdnicki – ZSTiO im. Żeromskiego w Częstochowie 

Aleksander Wolski – Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie 

Zwycięzca finału otrzyma zaproszenie na miesięczny staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Ponadto organizatorzy przewidzieli nagrodę pieniężną w wysokości 3000 zł oraz bony na zakupy w Selgros Cash & Carry dla szkoły zwycięzcy na kwotę 5000 zł. Co więcej, szkołę odwiedzą też Eksperci z Instytutu Kulinarnego Transgourmet, którzy przeprowadzą profesjonalne szkolenie dla uczniów.  

Źródło: mat. pras.

Eliminacje za nami! Znamy finalistów konkursu Les Chefs en Or Polska Edycja 

Eliminacje za nami! Znamy finalistów konkursu Les Chefs en Or Polska Edycja 

Zakończyły się eliminacje konkursu kulinarnego dla szkół gastronomicznych Les Chefs en Or Polska Edycja, organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry. Autorzy najlepszych dań zmierzą się w wielkim finale, który 16 listopada odbędzie się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. 

Podobnie jak w ubiegłym roku, rywalizacja składa się z dwóch etapów: pierwszy to eliminacje przeprowadzone w formule online, w których zadaniem było przedstawienie receptury na danie z dowolnej ryby z autorskim sosem i dodatkiem skrobiowym i warzywnym. Spośród kilkudziesięciu zgłoszeń Jury wybrało 8 najlepszych dań, z kolei 9 finalista został wyłoniony w drodze głosowania na fanpagu Instytutu na Facebook’u.

W wielkim finale wystąpią: 

Kacper Bałabuch –  Zespół Szkół nr 3 we Wrocławiu 

Dominik Diug – Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi 

Weronika Gurynow – Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie 

Paulina Kadysz – Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra H. Sucharskiego w Bolesławcu 

Konrad Kapusta – Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie 

Piotr Marcinkowski – Zespół szkół gastronomiczno-hotelarskich w Gdańsku 

Dawid Poznański – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu 

Michał Świdnicki – ZSTiO im. Żeromskiego w Częstochowie 

Aleksander Wolski – Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie 

Zwycięzca finału otrzyma zaproszenie na miesięczny staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Ponadto organizatorzy przewidzieli nagrodę pieniężną w wysokości 3000 zł oraz bony na zakupy w Selgros Cash & Carry dla szkoły zwycięzcy na kwotę 5000 zł. Co więcej, szkołę odwiedzą też Eksperci z Instytutu Kulinarnego Transgourmet, którzy przeprowadzą profesjonalne szkolenie dla uczniów.  

Źródło: mat. pras.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2022

Wielokrotnie nagradzane bezpłatne szkolenie Tork VR CleanHands jest teraz jeszcze łatwiej dostępne dla użytkowników

Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022 za nami!

Kuchnia roślinna odpowiedzią na potrzeby klienta i częścią zielonej transformacji

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® tu chce się wracać!

Kulinarny Rajd Mistrzów 2022