Mariusz Górecki

Cukiernika młodego pokolenia, finalista prestiżowego konkursu Chocolate Chef Competition oraz zwycięzca Lodziarskich Mistrzostw Polski.

Doświadczenie zdobywał w Szkole Zawodowej w podpoznańskiej Wrześni. Już jako uczeń startował w międzynarodowych konkursach. Na swoim koncie ma zwycięstwo w Mistrzostwach Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Expo Sweet 2012. Brał udział w Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników 2012w Sao Paulo. Zdobył 2 miejsce w Mistrzostwach Cukierniczych Best Pastry Chef 2016 i 2 miejsce w poprzednich eliminacjach do finału Chocolate Chef Competition Valrhona 2018. Desery to nie tylko jego mocna strona. W 2018 roku zdobył 3 miejsce na Mistrzostwach Świata w Luksemburgu, gdzie wykonał eksponat z izomaltu. Natomiast w 2019 został zwycięzcą Lodziarskich Mistrzostw Polski. Jednym z ostatnich jego osiągnieć to zdobyte 1 miejsce podczas eliminacji do finału Chocolate Chef Competition Valrhona 2019. Na co dzień bierze udział w szkoleniach, aby doskonalić swoją cukierniczą wiedzę.