...

Aktualności

Wyjątkowe wydarzenie kulinarne w Ostrowcu Świętokrzyskim (fotorelacja)

Wyjątkowe wydarzenie kulinarne w Ostrowcu Świętokrzyskim (fotorelacja)

Goście Restauracji Siesta Hotelu Red w Ostrowcu Świętokrzyskim mogli w niezwykły sposób uczcić Dzień Kobiet. W piątek, 10 marca br. na wyjątkową kolację zaprosili szefowie kuchni, którzy współpracują na co dzień z Akademią Bocuse d’Or Poland: Kurt Scheller, Michał Markowicz i Mirosław Ciołak.

Na gości czekało 6 setów potraw, muzyka na żywo, barista, barman oraz prezent w postaci książki z dedykacją dla każdej pary. Ryba z wędzarni, łosoś Mowi Supreme, sandacz i risotto milanese to dania zaserwowane przez Kurta Schellera. Michał Markowicz przygotował jelenia (policzek) z tymiankiem, ziemniakiem, gorczycą, burakiem, porzeczką, piklamie, porem i kawę, cydr. Mirosław Ciołak zaserwował zupę krem Bisque z owoców morza oraz sorbet z melona z proseco oraz chipsem z sera feta z czarnuszką.

Źródło: Mirosław Ciołak

Wyjątkowe wydarzenie kulinarne w Ostrowcu Świętokrzyskim (fotorelacja)

Wyjątkowe wydarzenie kulinarne w Ostrowcu Świętokrzyskim (fotorelacja)

Goście Restauracji Siesta Hotelu Red w Ostrowcu Świętokrzyskim mogli w niezwykły sposób uczcić Dzień Kobiet. W piątek, 10 marca br. na wyjątkową kolację zaprosili szefowie kuchni, którzy współpracują na co dzień z Akademią Bocuse d’Or Poland: Kurt Scheller, Michał Markowicz i Mirosław Ciołak.

Na gości czekało 6 setów potraw, muzyka na żywo, barista, barman oraz prezent w postaci książki z dedykacją dla każdej pary. Ryba z wędzarni, łosoś Mowi Supreme, sandacz i risotto milanese to dania zaserwowane przez Kurta Schellera. Michał Markowicz przygotował jelenia (policzek) z tymiankiem, ziemniakiem, gorczycą, burakiem, porzeczką, piklamie, porem i kawę, cydr. Mirosław Ciołak zaserwował zupę krem Bisque z owoców morza oraz sorbet z melona z proseco oraz chipsem z sera feta z czarnuszką.

Źródło: Mirosław Ciołak

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Nowy Dyrektor Gastronomii MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel

Azjatyckie przysmaki z dodatkiem grzybów, które warto spróbować jesienią

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® – spotkania, wiedza, kontakty

Arte Culinaria Italiana 2024

iVario od RATIONAL: prawdziwy przełom w kuchni w restauracji

Wyzwanie w profesjonalnych kuchniach: dużo potrzeb, mało miejsca

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.