...

Aktualności

Premierowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour za nami

Premierowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour za nami

24 czerwca w White Marlin, jednej z najlepszych sopockich restauracji zlokalizowanej tuż przy plaży odbyła się wyjątkowa kolacja, pierwsza z cyklu – Bocuse d’Or Poland on Tour. To najnowszy projekt Akademii Bocuse d’Or Poland skierowany do szerokiej publiczności, gości, którzy cenią markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i ciekawe połączenia smaków.

Tego wieczoru szefowie Tomasz Purol, który wystąpił w roli gospodarza oraz Jakub Kasprzak i Tomasz Grabski przygotowali fantastyczne dania, których dopełnieniem był pairing Moët & Chandon i The Macallan oraz win z oferty Moët Hennessy Polska. 5 daniowe menu, które zaproponowali szefowie było na miarę Bocuse d’Or.

Na talerzach gościł między innymi łosoś Mowi Supreme, zarówno wędzony jak i pieczony, żabnica, kalarepa, szparagi oraz sarna z foie gras, która była popisowym daniem polskiego kandydata Jakuba Kasprzaka podczas ostatniego europejskiego finału Bocuse d’Or w Budapeszcie 2022. Szef Tomasz Grabski zaskoczył Gości swoimi nieszablonowymi, autorskimi kreacjami zaś Tomasz Purol zaprezentował łososia Mowi Supreme w nieoczywisty sposób. Jedno jest pewne, Goście byli ukontentowani zarówno daniami zaprezentowanymi na

wyjątkowych talerzach Churchill1795, atmosferą i nadmorskim anturażem. Wieczór upłynął w bardzo przyjemnej atmosferze.

–  Cieszę się, że udało nam się zorganizować pierwszą kolację w tak wyjątkowym miejscu jakim jest restauracja White Marlin. Na pierwszy ogień poszedł Jakub Kasprzak, dwukrotny zwycięzca krajowej selekcji oraz jego trenerzy Tomasz Purol i Tomasz Grabski, którzy bezsprzecznie wspierali Jakuba w jego drodze do europejskich finałów. Tu również panowie pokazali swój kunszt i bujną wyobraźnię kulinarną – powiedział Jacek Krawczyk, prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland. – Przed nami kolejne miejsca i szefowie skupieni wokół Akademii Bocuse d’Or Poland. Jestem przekonany, że każda następna kolacja będzie nietuzinkowa i zaskakująca pod wieloma względami. Już dzisiaj zapraszam na kolejne odsłony Bocuse d’Or on Tour.

Wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do sukcesu tej premierowej kolacji – właścicielom restauracji White Marlin, wspaniałym szefom kuchni, którzy przygotowali fantastyczne dania, Partnerom oraz Gościom, którzy docenili kunszt szefów. Zapraszamy serdecznie w kulinarną podróż po smakach i wyjątkowych restauracjach, podczas której będzie można spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej.

Kolejne kolacje Bocuse d’Or on Tour:

– 16.09 Restauracja Biała Róża w Krakowie,

– 17.09 Restauracja Patio w Rzeszowie.

O następnych terminach będziemy informować niebawem.

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy wydarzenia: Restauracja White Marlin, Mowi Supreme, Churchill1795, Fine Dine,

Plastmet, Macallan, MEIKO Polska, Moët Hennessy Polska.

www.bocusedorpoland.pl

Tekst: Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsce

Fot.: White Marlin

Premierowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour za nami

Premierowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour za nami

24 czerwca w White Marlin, jednej z najlepszych sopockich restauracji zlokalizowanej tuż przy plaży odbyła się wyjątkowa kolacja, pierwsza z cyklu – Bocuse d’Or Poland on Tour. To najnowszy projekt Akademii Bocuse d’Or Poland skierowany do szerokiej publiczności, gości, którzy cenią markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i ciekawe połączenia smaków.

Tego wieczoru szefowie Tomasz Purol, który wystąpił w roli gospodarza oraz Jakub Kasprzak i Tomasz Grabski przygotowali fantastyczne dania, których dopełnieniem był pairing Moët & Chandon i The Macallan oraz win z oferty Moët Hennessy Polska. 5 daniowe menu, które zaproponowali szefowie było na miarę Bocuse d’Or.

Na talerzach gościł między innymi łosoś Mowi Supreme, zarówno wędzony jak i pieczony, żabnica, kalarepa, szparagi oraz sarna z foie gras, która była popisowym daniem polskiego kandydata Jakuba Kasprzaka podczas ostatniego europejskiego finału Bocuse d’Or w Budapeszcie 2022. Szef Tomasz Grabski zaskoczył Gości swoimi nieszablonowymi, autorskimi kreacjami zaś Tomasz Purol zaprezentował łososia Mowi Supreme w nieoczywisty sposób. Jedno jest pewne, Goście byli ukontentowani zarówno daniami zaprezentowanymi na

wyjątkowych talerzach Churchill1795, atmosferą i nadmorskim anturażem. Wieczór upłynął w bardzo przyjemnej atmosferze.

–  Cieszę się, że udało nam się zorganizować pierwszą kolację w tak wyjątkowym miejscu jakim jest restauracja White Marlin. Na pierwszy ogień poszedł Jakub Kasprzak, dwukrotny zwycięzca krajowej selekcji oraz jego trenerzy Tomasz Purol i Tomasz Grabski, którzy bezsprzecznie wspierali Jakuba w jego drodze do europejskich finałów. Tu również panowie pokazali swój kunszt i bujną wyobraźnię kulinarną – powiedział Jacek Krawczyk, prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland. – Przed nami kolejne miejsca i szefowie skupieni wokół Akademii Bocuse d’Or Poland. Jestem przekonany, że każda następna kolacja będzie nietuzinkowa i zaskakująca pod wieloma względami. Już dzisiaj zapraszam na kolejne odsłony Bocuse d’Or on Tour.

Wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do sukcesu tej premierowej kolacji – właścicielom restauracji White Marlin, wspaniałym szefom kuchni, którzy przygotowali fantastyczne dania, Partnerom oraz Gościom, którzy docenili kunszt szefów. Zapraszamy serdecznie w kulinarną podróż po smakach i wyjątkowych restauracjach, podczas której będzie można spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej.

Kolejne kolacje Bocuse d’Or on Tour:

– 16.09 Restauracja Biała Róża w Krakowie,

– 17.09 Restauracja Patio w Rzeszowie.

O następnych terminach będziemy informować niebawem.

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy wydarzenia: Restauracja White Marlin, Mowi Supreme, Churchill1795, Fine Dine,

Plastmet, Macallan, MEIKO Polska, Moët Hennessy Polska.

www.bocusedorpoland.pl

Tekst: Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsce

Fot.: White Marlin

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Kolacja degustacyjna „Od morza do gór”

POLAGRA 2021

Poznaj innowację w branży sushi – bezpłatne warsztaty Sushi MasterClass

Selgros wspiera młode talenty w Turnieju Kucharskim dla uczniów szkół gastronomicznych

Żabka Polska partnerem targów POLAGRA

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2024

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.