Aktualności

Znamy trzeciego finalistę 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Znamy trzeciego finalistę 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Po długim czasie przerwy odbył się kolejny konkurs nominowany do 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Nominację wywalczyła ekipa w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro.

26 czerwca br. w Cieszanowie odbył się, w ramach „Festiwalu Smaków w Cieszanowie”, konkurs kulinarny Smaki Galicji. O najwyższe miejsce na podium walczyło sześć ekip kucharskich. W ramach zadań konkursowych każda drużyna musiała przygotować 8 porcji dania głównego, w którym głównymi składnikami były pstrąg, olej dyniowy i żółtko jaj kurzego, a także 8 porcji deseru na bazie sera typu ricotta, miodu kwiatowego o dowolnych trzech ziół lub roślin jadalnych (z wyłączeniem owoców).

Zmagania uczestników oceniało Jury w doborowym składzie: Kurt Scheller (Przewodniczący), Jarosław Uściński (wiceprzewodniczący), Piotr Szczygielski Mirosław Reszczyk, Artur Lenczewski i Marcin Purgacz.

Największa liczba punktów została przyznana Kamilowi Tłuczkowi oraz Piotrowi Kuzdro reprezentującymi restaurację Patio z Grand Hotel Boutique, którzy już dwukrotnie w latach poprzednich zdobyli nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Krzysztof Kowalski i Karolina Halejcio z restauracji Stary Browar Rzeszowski (II miejsce) oraz Piotr Wielgo i Jarosław Ciołek z restauracji “NOVA” w Best Western Hotel Felix w Warszawie (III miejsce).

To już trzecia nominacja do 20. jubileuszowej edycji Kulinarnego Pucharu Polski, która jest zaplanowana na jesień 2022 roku.

Więcej informacji: www.kulinarnypuchar.pl

Znamy trzeciego finalistę 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Znamy trzeciego finalistę 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Po długim czasie przerwy odbył się kolejny konkurs nominowany do 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Nominację wywalczyła ekipa w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro.

26 czerwca br. w Cieszanowie odbył się, w ramach „Festiwalu Smaków w Cieszanowie”, konkurs kulinarny Smaki Galicji. O najwyższe miejsce na podium walczyło sześć ekip kucharskich. W ramach zadań konkursowych każda drużyna musiała przygotować 8 porcji dania głównego, w którym głównymi składnikami były pstrąg, olej dyniowy i żółtko jaj kurzego, a także 8 porcji deseru na bazie sera typu ricotta, miodu kwiatowego o dowolnych trzech ziół lub roślin jadalnych (z wyłączeniem owoców).

Zmagania uczestników oceniało Jury w doborowym składzie: Kurt Scheller (Przewodniczący), Jarosław Uściński (wiceprzewodniczący), Piotr Szczygielski Mirosław Reszczyk, Artur Lenczewski i Marcin Purgacz.

Największa liczba punktów została przyznana Kamilowi Tłuczkowi oraz Piotrowi Kuzdro reprezentującymi restaurację Patio z Grand Hotel Boutique, którzy już dwukrotnie w latach poprzednich zdobyli nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Krzysztof Kowalski i Karolina Halejcio z restauracji Stary Browar Rzeszowski (II miejsce) oraz Piotr Wielgo i Jarosław Ciołek z restauracji “NOVA” w Best Western Hotel Felix w Warszawie (III miejsce).

To już trzecia nominacja do 20. jubileuszowej edycji Kulinarnego Pucharu Polski, która jest zaplanowana na jesień 2022 roku.

Więcej informacji: www.kulinarnypuchar.pl

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Wegańska pizza z Violife w Telepizzy na dłużej

Food and Design startuje ze szkoleniami dla branży spożywczej i HoReCa

W Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbyła się pierwsza edycja szkolenia sędziowskiego

CHEFS & FRIENDS w F…ing Delicious

Jakub Żymelski i Bartosz Zajdel mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny!

Orson Hejnowicz w nowej roli szefa kuchni i dyrektora hotelu Grape