Aktualności

Znamy listę konkursów nominowanych do finału KPP

Znamy listę konkursów nominowanych do finału KPP

Trwa rywalizacja w konkursach nominowanych do finału 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Przez pandemię ich organizacja mocno rozciągnęła się w czasie. Niektórzy mistrzowie kuchni czekają na finałową rozgrywkę niemal trzy lata, inni dopiero o nominację będą walczyć.

Pierwszy konkurs nominowany do aktualnej edycji KPP odbył się już w październiku 2019 r. Kulinarny Rajd Mistrzów, rozegrany w Haston City Hotel we Wrocławiu, wygrali Radosław Pelc i Kamil Mamerski. Dwa lata później, w październiku 2021 r., w tym konkursie zwyciężyli Bartosz Rosa i Paweł Spodzieja.

Od września 2020 r. znamy też zwycięzców jednej z edycji Archimagirus – Tradycja i Nowoczesność. Podczas rywalizacji, która odbyła się w Zamku w Gniewie, nominację otrzymał Tomasz Ziółkowski (wraz z zespołem Oliwer Kowlaczyk i Oskar Wiewiórski).

W czerwcu 2021 r. rozegrano Konkurs Kulinarny „Smaki Galicji”. Laury za zwycięstwo i nominację do finału KPP odebrali Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro. 9 września 2021 r. odbyły się z kolei Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie – Memoriał Mariana Taranowskiego. Zwycięzcami tego konkursu byli Michał Filipczuk i Marcin Klóska.

Pierwszym konkursem nominowanym do KPP, rozegranym w roku 2022 był Wielkopolski Kucharz Roku – Konkurs im. Rafała Jelewskiego.

Jeszcze w czerwcu na pasjonatów i miłośników kucharskiej rywalizacji czeka kolejny konkurs z cyklu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”. Mistrzowie kuchni zjadą 21 czerwca br. do Rudy Różanieckiej (woj. podkarpackie), by tam walczyć o miejsce w finale KPP. W lipcu (6-7.07) poznamy również kolejnego Archimagirusa. Konkurs z tego cyklu zostanie rozegrany z Cukrowni Żnin (woj. kujawsko-pomorskie).

Ostatnie dwie rywalizacje o finał Kulinarnego Pucharu Polski odbędą si na przełomie sierpnia i września. 27 sierpnia br. w Ustoniu (woj. śląskie) zostaną rozegrane Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny, a Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej – 1 i 2 września. Ten odbędzie się w hotelu Solpak Kleszczów (woj. łódzkie).

Lista konkursów nominowanych

Konkursy odbywające się w roku 2019:

•          Kulinarny Rajd Mistrzów

Konkursy odbywające się w roku 2020:

•          Archimagirus – Tradycja i Nowoczesność

Konkursy odbywające się w roku 2021:

•          Konkurs Kulinarny „Smaki Galicji”

•          Kulinarny Rajd Mistrzów

•          Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Taranowskiego

Konkursy odbywające się w roku 2022:

•          Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej

•          Wielkopolski Kucharz Roku – Konkurs im. Rafała Jelewskiego

•          „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”

•          Archimagirus – Tradycja i Nowoczesność

•          Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny

Źródło: Grupa MTP, Kulinarny Puchar Polski

Znamy listę konkursów nominowanych do finału KPP

Znamy listę konkursów nominowanych do finału KPP

Trwa rywalizacja w konkursach nominowanych do finału 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Przez pandemię ich organizacja mocno rozciągnęła się w czasie. Niektórzy mistrzowie kuchni czekają na finałową rozgrywkę niemal trzy lata, inni dopiero o nominację będą walczyć.

Pierwszy konkurs nominowany do aktualnej edycji KPP odbył się już w październiku 2019 r. Kulinarny Rajd Mistrzów, rozegrany w Haston City Hotel we Wrocławiu, wygrali Radosław Pelc i Kamil Mamerski. Dwa lata później, w październiku 2021 r., w tym konkursie zwyciężyli Bartosz Rosa i Paweł Spodzieja.

Od września 2020 r. znamy też zwycięzców jednej z edycji Archimagirus – Tradycja i Nowoczesność. Podczas rywalizacji, która odbyła się w Zamku w Gniewie, nominację otrzymał Tomasz Ziółkowski (wraz z zespołem Oliwer Kowlaczyk i Oskar Wiewiórski).

W czerwcu 2021 r. rozegrano Konkurs Kulinarny „Smaki Galicji”. Laury za zwycięstwo i nominację do finału KPP odebrali Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro. 9 września 2021 r. odbyły się z kolei Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie – Memoriał Mariana Taranowskiego. Zwycięzcami tego konkursu byli Michał Filipczuk i Marcin Klóska.

Pierwszym konkursem nominowanym do KPP, rozegranym w roku 2022 był Wielkopolski Kucharz Roku – Konkurs im. Rafała Jelewskiego.

Jeszcze w czerwcu na pasjonatów i miłośników kucharskiej rywalizacji czeka kolejny konkurs z cyklu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”. Mistrzowie kuchni zjadą 21 czerwca br. do Rudy Różanieckiej (woj. podkarpackie), by tam walczyć o miejsce w finale KPP. W lipcu (6-7.07) poznamy również kolejnego Archimagirusa. Konkurs z tego cyklu zostanie rozegrany z Cukrowni Żnin (woj. kujawsko-pomorskie).

Ostatnie dwie rywalizacje o finał Kulinarnego Pucharu Polski odbędą si na przełomie sierpnia i września. 27 sierpnia br. w Ustoniu (woj. śląskie) zostaną rozegrane Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny, a Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej – 1 i 2 września. Ten odbędzie się w hotelu Solpak Kleszczów (woj. łódzkie).

Lista konkursów nominowanych

Konkursy odbywające się w roku 2019:

•          Kulinarny Rajd Mistrzów

Konkursy odbywające się w roku 2020:

•          Archimagirus – Tradycja i Nowoczesność

Konkursy odbywające się w roku 2021:

•          Konkurs Kulinarny „Smaki Galicji”

•          Kulinarny Rajd Mistrzów

•          Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Taranowskiego

Konkursy odbywające się w roku 2022:

•          Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej

•          Wielkopolski Kucharz Roku – Konkurs im. Rafała Jelewskiego

•          „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”

•          Archimagirus – Tradycja i Nowoczesność

•          Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny

Źródło: Grupa MTP, Kulinarny Puchar Polski

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Otwarcie FOOD CONTENT STUDIO. Fotorelacja

Coca-Cola zawiesza działalność w Rosji

„World of Coffee 2022” – tym razem w Mediolanie. Focus na wodę!

Kulinarne świętowanie niepodległości zakończone

Tork wprowadza do sprzedaży maseczki na twarz

Poland 100 Best Restaurants