Aktualności

Zamek Topacz przedstawia nowe menu pełne smakowych doznań

Zamek Topacz przedstawia nowe menu pełne smakowych doznań

Zamek Topacz, malowniczo położony w sercu Dolnego Śląska, z dumą prezentuje nowe menu restauracyjne, które łączy tradycję z nowoczesnymi akcentami kulinarnymi. Nasz szef kuchni przygotował wyjątkowe propozycje, które zadowolą podniebienia zarówno miłośników mięs, jak i wegetarian oraz osób na diecie bezglutenowej. Nowe dania wyróżniają się świeżymi, sezonowymi składnikami, pochodzącymi od lokalnych dostawców, a także kreatywnym podejściem do klasycznej kuchni europejskiej.

Przystawki, które rozbudzą apetyt

Na początek zachęcamy do spróbowania tataru wołowego z nutą wędzonej słoniny, grzybami i chrupiącym pieczywem, lub oryginalnej sałaty z grillowanym serem Ślubowskim, dynią i figą, idealnej dla fanów dań bezglutenowych.

Nowoczesne zupy

W naszym menu zup króluje krem z dyni z figą i olejem z pestek dyni, który zachwyci wegetarian, a także aromatyczny kapuśniak z czerwonej kapusty z półgęskiem i wędzoną śliwką dla miłośników tradycyjnych smaków.

Dania główne pełne smaku

Nowa karta oferuje szeroki wybór dań głównych, takich jak delikatny halibut podany z topinamburem i truflowym veloute, czy klasyczny rostbef z grzybami i selerem. Miłośnicy mięsnych specjałów będą zachwyceni roladą ze schabu z chrzanem i gorczycą oraz kaczką z kaszą jęczmienną i pomarańczą. Dla fanów dań bezmięsnych przygotowaliśmy gnocchi z dynią, szpinakiem i parmezanem.

Zakończenie pełne słodyczy

Desery to prawdziwa uczta – od klasycznego czekoladowego crème brulee, po zaskakującą migdałową tartę z gruszką i lodami z gorgonzoli. Każdy znajdzie coś dla siebie, a nasze słodkości doskonale zamkną kulinarną podróż w Zamku Topacz.

Oferta dla najmłodszych

Nie zapomnieliśmy także o najmłodszych – w menu dziecięcym znajdą się takie przysmaki jak krem z pomidorów, klopsiki drobiowe z marchewką oraz racuchy z jabłkami.

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia Zamku Topacz i odkrycia bogactwa smaków, które oferuje nasza restauracja. Zachęcamy do rezerwacji stolików i spróbowania naszych nowych dań, które z pewnością pozostaną w pamięci na długo.

Więcej informacji znaleźć można na stronie www.zamektopacz.pl.

Źródło: Zamek Topacz

Zamek Topacz przedstawia nowe menu pełne smakowych doznań

Zamek Topacz przedstawia nowe menu pełne smakowych doznań

Zamek Topacz, malowniczo położony w sercu Dolnego Śląska, z dumą prezentuje nowe menu restauracyjne, które łączy tradycję z nowoczesnymi akcentami kulinarnymi. Nasz szef kuchni przygotował wyjątkowe propozycje, które zadowolą podniebienia zarówno miłośników mięs, jak i wegetarian oraz osób na diecie bezglutenowej. Nowe dania wyróżniają się świeżymi, sezonowymi składnikami, pochodzącymi od lokalnych dostawców, a także kreatywnym podejściem do klasycznej kuchni europejskiej.

Przystawki, które rozbudzą apetyt

Na początek zachęcamy do spróbowania tataru wołowego z nutą wędzonej słoniny, grzybami i chrupiącym pieczywem, lub oryginalnej sałaty z grillowanym serem Ślubowskim, dynią i figą, idealnej dla fanów dań bezglutenowych.

Nowoczesne zupy

W naszym menu zup króluje krem z dyni z figą i olejem z pestek dyni, który zachwyci wegetarian, a także aromatyczny kapuśniak z czerwonej kapusty z półgęskiem i wędzoną śliwką dla miłośników tradycyjnych smaków.

Dania główne pełne smaku

Nowa karta oferuje szeroki wybór dań głównych, takich jak delikatny halibut podany z topinamburem i truflowym veloute, czy klasyczny rostbef z grzybami i selerem. Miłośnicy mięsnych specjałów będą zachwyceni roladą ze schabu z chrzanem i gorczycą oraz kaczką z kaszą jęczmienną i pomarańczą. Dla fanów dań bezmięsnych przygotowaliśmy gnocchi z dynią, szpinakiem i parmezanem.

Zakończenie pełne słodyczy

Desery to prawdziwa uczta – od klasycznego czekoladowego crème brulee, po zaskakującą migdałową tartę z gruszką i lodami z gorgonzoli. Każdy znajdzie coś dla siebie, a nasze słodkości doskonale zamkną kulinarną podróż w Zamku Topacz.

Oferta dla najmłodszych

Nie zapomnieliśmy także o najmłodszych – w menu dziecięcym znajdą się takie przysmaki jak krem z pomidorów, klopsiki drobiowe z marchewką oraz racuchy z jabłkami.

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia Zamku Topacz i odkrycia bogactwa smaków, które oferuje nasza restauracja. Zachęcamy do rezerwacji stolików i spróbowania naszych nowych dań, które z pewnością pozostaną w pamięci na długo.

Więcej informacji znaleźć można na stronie www.zamektopacz.pl.

Źródło: Zamek Topacz

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Winterhalter Partnerem Strategicznym EuroGastro 2024!

Trwają ostatnie przygotowania do konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet” nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski

Znamy zwycięzców Trophee Mille Poland 2024

Gęsina na Św. Marcina. Kolacja degustacyjna w restauracji FOUR

Nowo otwarte Bistro Młyn w samym sercu gdańskiej Wyspy Spichrzów

Festiwal Kawowych SMAKKów – wejdź do świata kawy