...

Aktualności

XII Ogólnopolski Konkurs dla szkół gastronomicznych

XII Ogólnopolski Konkurs dla szkół gastronomicznych

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Polska Inicjatywa Kulinarna zapraszają do wzięcia udziału w XII edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Temat XII edycji: danie główne.

Do udziału w konkursie mogą zgłaszać się uczniowie ponadpodstawowych szkół o profilu gastronomicznym, którzy stworzą autorski przepis kulinarny uwzględniający co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny zarejestrowany lub aplikujący o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Ocena prac konkursowych zostanie przeprowadzona dwuetapowo. Spośród nadesłanych zgłoszeń spełniających wymagania formalne, specjalnie powołana komisja konkursowa wyłoni 8 najlepszych przepisów kulinarnych. Autorzy tych przepisów zostaną zaproszeni do udziału w finale konkursu, podczas którego na podstawie oceny potraw przygotowanych w oparciu o wyłonione w półfinale przepisy, zostaną wybrani zwycięzcy konkursu. Autorzy najlepszych prac otrzymają nagrody oraz dyplomy.

Zgłoszenia uczniów i ich prac konkursowych dokonuje szkoła na adres:

Biuro Konkursu

ul. K. Ciołkowskiego 33

66-400 Gorzów Wielkopolski

tel. +48 518 122 428

e-mail: [email protected]

Termin składania zgłoszeń upływa w dniu 11 września 2023 r.

Szczegółowe informacje dotyczące zasad konkursu oraz wymaganych dokumentów znajdują się w regulaminie konkursu, który jest dostępny na stronach internetowych: Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi (www.gov.pl/web/rolnictwo/konkursy), Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni (www.osskic.org.pl) i Polskiej Inicjatywy Kulinarnej (www.polskainicjatywakulinarna.pl).

W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Biurem Konkursu.

Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie!

Do pobrania:

Źródło: mat. pras.

XII Ogólnopolski Konkurs dla szkół gastronomicznych

XII Ogólnopolski Konkurs dla szkół gastronomicznych

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Polska Inicjatywa Kulinarna zapraszają do wzięcia udziału w XII edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Temat XII edycji: danie główne.

Do udziału w konkursie mogą zgłaszać się uczniowie ponadpodstawowych szkół o profilu gastronomicznym, którzy stworzą autorski przepis kulinarny uwzględniający co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny zarejestrowany lub aplikujący o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Ocena prac konkursowych zostanie przeprowadzona dwuetapowo. Spośród nadesłanych zgłoszeń spełniających wymagania formalne, specjalnie powołana komisja konkursowa wyłoni 8 najlepszych przepisów kulinarnych. Autorzy tych przepisów zostaną zaproszeni do udziału w finale konkursu, podczas którego na podstawie oceny potraw przygotowanych w oparciu o wyłonione w półfinale przepisy, zostaną wybrani zwycięzcy konkursu. Autorzy najlepszych prac otrzymają nagrody oraz dyplomy.

Zgłoszenia uczniów i ich prac konkursowych dokonuje szkoła na adres:

Biuro Konkursu

ul. K. Ciołkowskiego 33

66-400 Gorzów Wielkopolski

tel. +48 518 122 428

e-mail: [email protected]

Termin składania zgłoszeń upływa w dniu 11 września 2023 r.

Szczegółowe informacje dotyczące zasad konkursu oraz wymaganych dokumentów znajdują się w regulaminie konkursu, który jest dostępny na stronach internetowych: Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi (www.gov.pl/web/rolnictwo/konkursy), Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni (www.osskic.org.pl) i Polskiej Inicjatywy Kulinarnej (www.polskainicjatywakulinarna.pl).

W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Biurem Konkursu.

Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie!

Do pobrania:

Źródło: mat. pras.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Najlepsza restauracja w Polsce 2024 roku U WIENIAWY

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2023

Trwają intensywne przygotowania Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy do Olimpiady Kulinarnej IKA 2024

Restauracja Pod Drewnianym Bocianem: dzisiaj jeden lokal to zdecydowanie za mało

4 pory roku: lato. Kolacja degustacyjna Roberta Muzyczuka i Dominika Duraja w restauracji Alto w Katowicach.

Nowoczesne rozwiązania technologiczne. Welbilt zaprezentuje się na GASTROTARGACH SMAKKi

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.