Aktualności

Wielkie emocje po finale konkursu Mięsne Specjały Polskiej Kuchni. Zaglądamy za kulisy kulinarnych zmagań

Wielkie emocje po finale konkursu Mięsne Specjały Polskiej Kuchni. Zaglądamy za kulisy kulinarnych zmagań

Już za niespełna miesiąc, 26 września, podczas Targów Polagra w Poznaniu, odbędzie się Wielki Finał Kulinarnego Pucharu Polski. W finałowej rywalizacji zmierzą się szefowie kuchni wraz ze swoimi pomocnikami, którzy zwyciężyli w konkursach eliminacyjnych. Jednym z tych konkursów były „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni”, organizowane przez OSSKiC, Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.

Zwycięzcami zostali Dawid Stąpór i Wiktoria Banaś z Restauracji Żółty Słoń w Kielcach, którzy powalczą o tytuł najlepszego z najlepszych w finale KPP 2024.

Ich zmagania w konkursie eliminacyjnym można obejrzeć na kanale Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Jak wielkie emocje wzbudzają konkursy organizowane w Instytucie Kulinarnym Transgourmet? Czy możliwe jest połączenie cielęciny z krewetką? Jakie techniki kulinarne i jaki sprzęt jest niezbędny do wykonania dań, które wyglądają jak prawdziwe dzieła sztuki? Odkryj kulisy wielkiego finału konkursu Mięsne Specjały Polskiej Kuchni w obszernej relacji video!

Źródło: Selgros

Wielkie emocje po finale konkursu Mięsne Specjały Polskiej Kuchni. Zaglądamy za kulisy kulinarnych zmagań

Wielkie emocje po finale konkursu Mięsne Specjały Polskiej Kuchni. Zaglądamy za kulisy kulinarnych zmagań

Już za niespełna miesiąc, 26 września, podczas Targów Polagra w Poznaniu, odbędzie się Wielki Finał Kulinarnego Pucharu Polski. W finałowej rywalizacji zmierzą się szefowie kuchni wraz ze swoimi pomocnikami, którzy zwyciężyli w konkursach eliminacyjnych. Jednym z tych konkursów były „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni”, organizowane przez OSSKiC, Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.

Zwycięzcami zostali Dawid Stąpór i Wiktoria Banaś z Restauracji Żółty Słoń w Kielcach, którzy powalczą o tytuł najlepszego z najlepszych w finale KPP 2024.

Ich zmagania w konkursie eliminacyjnym można obejrzeć na kanale Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Jak wielkie emocje wzbudzają konkursy organizowane w Instytucie Kulinarnym Transgourmet? Czy możliwe jest połączenie cielęciny z krewetką? Jakie techniki kulinarne i jaki sprzęt jest niezbędny do wykonania dań, które wyglądają jak prawdziwe dzieła sztuki? Odkryj kulisy wielkiego finału konkursu Mięsne Specjały Polskiej Kuchni w obszernej relacji video!

Źródło: Selgros

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Czysty sukces! Winterhalter Polska podsumowuje targi SMAKKi Gastrotargi

Festiwal Kuchni Międzynarodowej

Wegańskie lub wegetariańskie: nowa interpretacja kulinarnych klasyków

Finaliści i jurorzy Mistrzostw Polski w Dziczyźnie

II etap XIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny

Finał 22. edycji Kulinarnego Pucharu Polski już 26 września!