...

Aktualności

Wielki Targ Wielkanocny w Fortecy Kręglickich

Wielki Targ Wielkanocny w Fortecy Kręglickich

Już 13 kwietnia odbędzie się kolejna edycja Wielkiego Targu Wielkanocnego w Fortecy Kręglickich. Przy ulicy Zakroczymskiej 12 w Warszawie będzie można kupić ciasta, jajka, barszcze, miody i wiele innych domowych wyrobów. Aby pomóc sąsiadom z Ukrainy, kilka stanowisk na targu zostanie nieodpłatnie udostępniony osobom, które uciekły przed wojną.

Podczas Wielkiego Targu Wielkanocnego w Fortecy Kręglickich będzie można zakupić wiele produktów idealnych na wielkanocne śniadanie. Wśród nich znajdą się klasyczne ciasta: mazurki, serniki i makowce, jak również pascha, przygotowana przez Kaję Kręglicką według wzorca z kresów. Pan Ziółko szykuje zieleninę, Bianca mozzarellę, Jaroszek wędliny, Pani Lonia ekologiczne jabłka, a Darek Krężlewicz miody, barszcze, buraki i ćwikłę. Krystian Dreszler dostarczy białe kiełbaski (klasyczne oraz cienkie). Agnieszka Jaworska przygotuje przetwory z Musova, Robert Kurko szynki, Agnieszka Baxter śliwkę szydłowską, a Karol Majewski autorskie nalewki.

Nie zabraknie również ekologicznych jajek, nabiału i nowalijek. Na stanowiskach znajdą się świąteczne dania w wersji mięsnej i wegetariańskiej, poczynając od żuru, przez pasztety, po tarty, pierogi i bliny. Wśród nowości czekać będzie chrzanowa terrine, majonez szczypiorkowy i aioli z szafranem, a także mazurek makowy z bakaliami lub z marakują, ananasem i kokosem.

Organizatorzy Wielkiego Targu Wielkanocnego, zdecydowali się na nieodpłatne przekazanie kilku stanowisk na targu, osobom, które przez wojnę w Ukrainie zmuszone były opuścić swój kraj. Wydarzenie odbędzie się 13 kwietnia w godzinach od 9:00 do 18:00.

Źródło: mat. org.

Wielki Targ Wielkanocny w Fortecy Kręglickich

Wielki Targ Wielkanocny w Fortecy Kręglickich

Już 13 kwietnia odbędzie się kolejna edycja Wielkiego Targu Wielkanocnego w Fortecy Kręglickich. Przy ulicy Zakroczymskiej 12 w Warszawie będzie można kupić ciasta, jajka, barszcze, miody i wiele innych domowych wyrobów. Aby pomóc sąsiadom z Ukrainy, kilka stanowisk na targu zostanie nieodpłatnie udostępniony osobom, które uciekły przed wojną.

Podczas Wielkiego Targu Wielkanocnego w Fortecy Kręglickich będzie można zakupić wiele produktów idealnych na wielkanocne śniadanie. Wśród nich znajdą się klasyczne ciasta: mazurki, serniki i makowce, jak również pascha, przygotowana przez Kaję Kręglicką według wzorca z kresów. Pan Ziółko szykuje zieleninę, Bianca mozzarellę, Jaroszek wędliny, Pani Lonia ekologiczne jabłka, a Darek Krężlewicz miody, barszcze, buraki i ćwikłę. Krystian Dreszler dostarczy białe kiełbaski (klasyczne oraz cienkie). Agnieszka Jaworska przygotuje przetwory z Musova, Robert Kurko szynki, Agnieszka Baxter śliwkę szydłowską, a Karol Majewski autorskie nalewki.

Nie zabraknie również ekologicznych jajek, nabiału i nowalijek. Na stanowiskach znajdą się świąteczne dania w wersji mięsnej i wegetariańskiej, poczynając od żuru, przez pasztety, po tarty, pierogi i bliny. Wśród nowości czekać będzie chrzanowa terrine, majonez szczypiorkowy i aioli z szafranem, a także mazurek makowy z bakaliami lub z marakują, ananasem i kokosem.

Organizatorzy Wielkiego Targu Wielkanocnego, zdecydowali się na nieodpłatne przekazanie kilku stanowisk na targu, osobom, które przez wojnę w Ukrainie zmuszone były opuścić swój kraj. Wydarzenie odbędzie się 13 kwietnia w godzinach od 9:00 do 18:00.

Źródło: mat. org.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Święto talentów w świecie miksologii: konkurs Lady Amarena Poland 2023/2024 dla barmanek rozstrzygnięty!

Restauracja Złoty Groń – nowe menu, nowa odsłona, nowy design!

Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach oficjalnie otwarty!

Marka METRO Professional – w stronę rosnących oczekiwań klientów

IV spotkanie Food Working: „Mięso przyszłości. Tradycyjne, roślinne, a może komórkowe? Co będą jeść Polacy w kolejnych dekadach?”

Wieczór trzech zmysłów: Przemysław Klima, Marcin Wygralak i Dawid Klimaniec

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.